0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رايزنی برای انتقال نسخ خطی قرآن از بلاروس به ايران
جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM

سرويس ادب: رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ضمن اشاره به تمديد تفاهم‌نامه همكاری بين ايران و بلاروس از رايزنی اين سازمان با كتابخانه ملی بلاروس برای باز گرداندن برخی از نسخ خطی قرآن و كتب دينی به كشور خبر داد.

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، درباره امضای تفاهم‌نامه ميان مركز اسناد سازمان اسناد و كتابخانه ملی با كشور بلاروس گفت: كتابخانه ملی با كتابخانه بلاروس تفاهم‌نامه‌ای را از قبل امضاء كرده بودند كه در ارديبهشت‌ماه امسال مهلت آن به پايان رسيد.

وی افزود: با ارتباطات و همكاری‌هايی كه بين دو كشور از سوی رايزن فرهنگی سفارت‌خانه جمهوری اسلامی در بلاروس انجام شد، طی بازديد از كتابخانه ملی و آرشيو، درخواست تمديد تفاهم‌نامه بين دو كشور را مطرح كرديم كه اين تفاهم‌نامه به مدت پنج سال تجديد و در 14 بند تنظيم شد.

وی درباره وجود نسخ خطی و قرآن در كتابخانه ملی بلاروس گفت: در نمايشگاه كتابخانه ملی بلاروس چند جلد نسخ خطی فارسی وجود داشت كه از آن جمله می‌توان به ديوان خيام، ديوان سعدی و چند جلد قرآن، كتب ادعيه و كتاب‌های نفيس هنری با قدمت تاريخی كه جزء نوادر محسوب می‌شوند اشاره كرد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در همين رابطه افزود: نسخ خطی قرآن و برخی كتاب‌های دينی كه در بلاروس موجود است داری ارزش فراوانی است و به راحتی نمی‌توان آنها را از طرف بلاروسی باز پس گرفت، اما با اين وجود تمام تلاش‌مان را در اين عرصه خواهيم كرد و تا به حال به نتايج مثبتی نيز رسيده‌ايم.

 صلاحی:
نسخ خطی قرآن و برخی كتاب‌های دينی كه در بلاروس موجود است داری ارزش فراوانی است و به راحتی نمی‌توان آنها را از طرف بلاروسی باز پس گرفت، اما با اين وجود تمام تلاش‌مان را در اين عرصه خواهيم كرد و تا به حال به نتايج مثبتی نيز رسيده‌ايم

صلاحی به ساير اسناد مربوط به جمهوری اسلامی در كتابخانه ملی بلاروس اشاره كرد و گفت: از ديگر موارد كه برای جمهوری اسلامی ايران حائز اهميت بود، وجود اطلس‌های موجود در آنجا است كه به قرون گذشته مربوط می‌شود و در ميان آنها نقشه قديمی و تاريخی ايران به نمايش گذاشته شده است.

وی در ادامه افزود: عليرغم اينكه مسئولان كشور بلاروس درگير همايش سالانه كتاب بودند، ليستی از اطلس‌ها كه يكی از آنها فقط درباره ايران بود و اطلس‌های بسيار قديمی را به نمايش گذاشتند كه ما هم تقاضا كرديم اسكنی از اطلس‌هايی كه در ارتباط با جغرافيای طبيعی و سياسی ايران است را در اختيارمان قرار دهند.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی درباره نحوه دريافت اطلس‌ها عنوان كرد: اين كار معمولاً تبادلی است كه بين كتابخانه‌های جهان صورت می‌گيرد و در يكی از بندهای تفاهم‌نامه آورده شده است.

به گفته وی، چند نسخه از اطلس‌ها را در اختيار ما قرار دادند و بقيه را براساس تفاهم‌نامه و پيگيری‌هايی كه از طريق رايزن فرهنگی سفارت انجام می‌شود به كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ايران هديه خواهند كرد.

رئيس مركز اسناد و كتابخانه ملی درباره تبادل دو طرفه اين همكاری اظهار كرد: ليستی از مجموعه اسناد، كتب، پايان‌نامه و مقالاتی را كه درباره كشور بلاروس در سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ايران بود، در غالب يك لوح فشرده به آنها داده شد كه مورد استقبال گسترده مسئولان كتابخانه بلاروس قرار گرفت.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها