0

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391  7:52 PM

 10 : تحقيقات اقتصادي تابستان 1386; 42(79):193-211.
 
رقابت پذيري صنايع ايران در روند الحاق به سازمان تجارت جهاني
 
نيكوفال علي اكبر,ولي بيگي حسن
 
 
 

ايران در تاريخ1384/3/5 ، به عنوان ناظر به عضويت سازمان تجارت جهاني درآمد و اکنون در حال سپري کردن فرايند الحاق به اين سازمان قرار دارد. در اين راستا ضروري است که تحولات ساختاري در صورت عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني از زواياي گوناگون مورد بررسي قرار گيرد. در اين راستا، بررسي رقابت پذيري صنايع ايران در صحنه تجارت بين الملل، امري ضروري است تا دولت به عنوان موثرترين عامل توسعه اقتصادي کشور براي بهره برداري بيشتر از مزاياي الحاق و برطرف كردن مشکلات و موانع آتي، از هم اکنون برنامه ريزي و اقدام كند.
بدين منظور هدف اين مقاله شناسايي رقابت پذيري صنايع و تعيين صنايع آسيب پذير و ارايه رهنمودهايي براي حمايت منطقي از صنايع رقابت پذير و اتخاذ تدابير و سياست هاي پيشگيرانه و احتياطي به منظور كاهش آسيب هاي احتمالي است. براي دستيابي به اين هدف، از شاخص هاي مزيت نسبي آشكار شده، ارزش صادرات، واردات و توليدات هريك از صنايع كشور استفاده شده است.
نتايج به دست آمده حاكي از آن است كه صنايع توليد مواد و محصولات شيميايي، توليد ساير محصولات كاني غير فلزي، صنايع غذايي، توليد منسوجات، پوشاك و چرم و كفش و توليد فلزات اساسي بر اساس معيار هاي پيش گفته، در مذاكرات الحاق به سازمان تجارت جهاني، بيش از ساير بخش ها داري مزيت نسبي اند. برنامه ريزي منطقي حمايت از اين صنايع و اثر بخش اطلاعاتي و آگاهي عمومي و علني كردن اين حمايت توسط دولت، موجبات تحولات ساختاري صنايع ايران را در جهت انطباق بيشتر اين صنايع بر بازار هاي جهاني و تحولات انجام گرفته در سازمان جهاني تجارت در طول دوره الحاق فراهم مي كند.

 
كليد واژه: رقابت پذيري، سازمان تجارت جهاني، مذاكره صنايع، مزيت رقابتي، مزيت نسبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها