0

فرازهايي از زندگي شير دره پنجشير "احمد شاه مسعود "

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

فرازهايي از زندگي شير دره پنجشير "احمد شاه مسعود "
چهارشنبه 17 شهریور 1389  12:05 AM

18 شهريور ماه برابر است با نهمين سال شهادت مجاهد نامدار افغانستان، احمد شاه مسعود كه قرباني اولين حمله انتحاري افغانستان بود.


  احمد شاه مسعود فرزند "دوست محمد خان " كه يك نظامي بود، در سال 1331 و در روستاي "جنگلك " ولايت پنجشير به دنيا آمد.
وي دوران كودكي خود را در پنجشير و كابل گذراند.

مسعود همزمان با آغاز تحصيلات در دانشگاه كابل، با مهندس "حبيب الرحمان " از پيشگامان "نهضت اسلامي افغانستان " آشنا شد و اين آشنايي مسير زندگي مسعود را تغيير داد.

او به همراه دوستان خود عليه دولت "داوود خان " كه با شوروي سابق رابطه نزديكي داشت دست به كودتا زدند.
وظيفه مسعود و ياران او، شورش در دره پنجشير بود و گروه ديگري نيز قصد داشتند كه در كابل دست به اقدام مشابهي بزنند.

مسعود به اتفاق 37 تن از ياران خود موفق شدند تا مهمترين مركز دولتي در مركز دره پنجشير را به تصرف خود درآوردند.
بعد از تسخير اين مركز، مسعود و ياران او منتظر شنيدن خبر سقوط دولت افغانستان از راديو بودند، اما دولت كه به موقع از كودتا آگاه شده بود، آن را خنثي كرد و دستگيرشدگان را اعدام كرد.

به دنبال اين خبر، مسعود از پنجشير خارج شد و به علت اين كه تحت تعقيب بود، مجبور شد به پاكستان عزيمت كند.
مسعود از سال 1354 تا 1358 در شهر "پيشاور " به صورت نيمه مخفي زندگي مي كرد تا اين كه در نخستين مرحله خيزش مردم عليه رژيم كمونيستي در سال 1358 رهبري قيام در دره پنجشير را به‎عهده گرفت و از آن تاريخ به بعد نام مسعود با دره پنجشير گره خورد و به شير پنجشير معروف شد.
احمد شاه مسعود طي ده سال جنگ در دره پنجشير، هفت بار با لشكركشي نيروهاي تا دندان مسلح ارتش سرخ مواجه شد.
در تمامي اين تهاجمات مسعود و ياران او سرسختانه از دره پنجشير دفاع كردند و اين دره را به دژ تسخير ناپذيري مبدل كردند.
مسعود با طرح ريزي جنگ هاي چريكي متناسب با اوضاع و شرايط افغانستان نام خود را در قطار بزرگترين رهبران جنگ چريکي جهان به ثبت رساند.

تشكيل گردان‏ها و قرارگاه‌هاي متحرك از ابتكارات مسعود بود كه در افغانستان سابقه نداشت.
رژيم كمونيستي افغانستان به رهبري دكتر "نجيب الله " كه از اختلافات داخلي رنج مي‌برد با سقوط شهر "مزار شريف " به دست ژنرال "عبدالرشيد دوستم " در سال 1370خورشيدي در آستانه سقوط قرار گرفت.

بلافاصله پيش از سقوط مزار به دست دوستم كه با برخي از نيروهاي جهادي هماهنگ شده بود، مسعود به همراه دوستم و "عبدالعلي مزاري " رهبر حزب وحدت اسلامي در شهر "جبل السراج " ولايت پروان گرد آمدند و اتحادي را با نام "شوراي عالي جهادي افغانستان " كه بعدها به "ائتلاف شمال " معروف شد بنياد گذاشتند.

در اين ائتلاف، مسعود به عنوان رئيس، مزاري به عنوان معاون و ژنرال دوستم به عنوان مسئول نظامي در ولايت هاي شمالي برگزيده شدند.
سرانجام دكتر نجيب الله آخرين رئيس دولت كمونيستي افغانستان، در 25 اسفند 1370با پيشروي نيروهاي جهادي از قدرت كنار رفت و پايتخت افغانستان در سحرگاه پنجم ارديبهشت 1371 به دست مجاهدان افتاد.

پس از تصرف كابل، جنگ‌هاي خانمان‎سوز افغانستان به راه افتاد و بر اثر اين جنگ‌ها ميليون‌ها افغان كشته، مجروح و آواره شدند.
چهار سال پس از اين واقعه، در پائيز 1375 پيشروي طالبان بسيار سريع و برق‎آسا صورت گرفت و در عرض كمتر از يك ماه چندين ولايت و پايتخت افغانستان به دست طالبان افتاد.

اين پيشروي خيره كننده تمامي نيروهاي جهادي از جمله احمد شاه مسعود را به هراس افكند. مسعود، دوستم، خليلي با كنارگذاشتن اختلافات خود، در شهر "خنجان " گردهم آمدند و ائتلاف جديدي را به نام "شوراي عالي دفاع از افغانستان " به وجود آوردند.

پيشروي طالبان در افغانستان ادامه پيدا كرد و با سقوط "باميان " تمامي رهبران جهادي به استثناي احمد شاه مسعود به خارج از افغانستان عزيمت كردند و تنها جبهه شمال با محوريت مسعود در افغانستان باقي ماند.

احمد شاه مسعود در طول دوران مبارزه خود به‎خلاف ديگر رهبران جهادي كه بيشتر اوقات را در خارج از افغانستان به سر مي بردند، هيچ گاه افغانستان را در اين سال‌ها ترك نكرد و از قول او نقل كرده اند كه گفته است "اگر به اندازه همين كلاه من در افغانستان برايم جا باقي بماند، خاكم را ترك نخواهم كرد و به مبارزه ادامه خواهم داد ".

احمد شاه مسعود، پس از سال‌ها مقاومت در برابر اشغال افغانستان توسط ارتش شوروي و نبرد با گروه طالبان 2 روز قبل از حملات يازدهم سپتامبر، در نتيجه حمله انتحاري 2 مرد عرب وابسته به گروه تروريستي "القاعده " به شهادت رسيد.
تنها 2 روز پس از ترور احمد شاه مسعود، حملات انتحاري به برج‌هاي تجارت جهاني نيويورك در يازدهم سپتامبر رخ داد و اندكي پس از اين حادثه، نظاميان آمريكايي به افغانستان حمله كردند و در مدت كوتاهي طالبان را از افغانستان محو كردند.

ترور احمدشاه مسعود، كه فقط 2 روز پيش از حملات انتحاري 11 سپتامبر صورت گرفته بود، سؤالاتي را در مورد ارتباط اين 2 حادثه و حمله به افغانستان برانگيخته است.

ارتباط زماني ميان حوادث، گمانه‌زني‌هايي را در مورد دست داشتن سازمان جاسوسي آمريكا "سيا " در ترور احمدشاه مسعود ايجاد كرده است.
دلايلي وجود دارند كه تاييد كننده اين نظريه است كه از آن جمله آخرين ملاقات مسعود با معاون وزير خارجه وقت آمريكا است.

در آخرين ملاقات بين احمدشاه مسعود و "رابين رافائل " معاون وزارت خارجه آمريكا، رافائل به مسعود پيشنهاد كرده بود كه اسلحه را زمين بگذارد و تسليم نيروهاي طالبان شود، اما مسعود كه مخالف سرسخت طالبان بود، با سرسنگيني براي رافائل روشن كرده بود كه نه تنها تسليم طالبان نخواهد شد، بلكه از دولت‌هاي خارجي دستور نخواهد گرفت و اجازه احداث پايگاه نظامي در افغانستان را به هيچ نيروي خارجي نخواهد داد.

همچنين شركت احمد شاه مسعود در پنجمين اجلاس سازمان همكاري شانگهاي در تاجيكستان، نزديكي او به ايران، روسيه و چين و نيز مخالفت صريح او با ايجاد پايگاه نظامي آمريكا در افغانستان را مي توان مانع بزرگي براي برنامه هاي آمريكا در منطقه قلمداد كرد كه حذف فيزيكي مسعود را توسط آمريكايي‌ها توجيه مي‌كند.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها