پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 12:36 PM
اندازه گيري جذب عطر و طعم نوشابه گازدار پرتقالي در ظروف پلي اتيلن ترفتالات با استفاده از ميكرو استخراج با فاز جامد - گاز كروماتوگرافي |
سلامي مريم,امام جمعه زهرا*,ابراهيم زاده موسوي سيدمحمدعلي,رضايي كرامت اله |
* تهران، دانشگاه تهران، دانشكده مهندسي بيوسيستم، گروه مهندسي علوم و صنايع غذايي، آزمايشگاه پديده هاي انتقال |
مهم ترين هدف از بسته بندي مواد غذايي، حفظ خواص و كيفيت اوليه ماده غذايي است. اساسي ترين مشكلي كه در به كارگيري بسته بندي پلاستيكي وجود دارد، جذب عطر و طعم ماده غذايي به وسيله اين مواد است. هدف از اين تحقيق مطالعه جذب عطر و طعم نوشابه پرتقالي به داخل پلي اتيلن ترفتالات (PET) است. براي اين منظور رفتار جذبي سه اسانس دلمونن، مايرسين و آلفا - پينن در دما (4، 25 و 40 درجه سانتي گراد) و زمان هاي متفاوت مورد بررسي قرار گرفت. براي استخراج اسانس هاي جذب شده در PET از روش ميكرو استخراج با فاز جامد (SPME) استفاده شده است. اندازه گيري ميزان جذب به وسيله گاز كروماتوگرافي با آشکار ساز يونش شعله اي (FID) صورت گرفت. نتيجه ها نشان مي دهد كه ميزان جذب بسته به تغييرهاي دما در طول زمان تغيير مي كند. از بين مواد طعمي تنها د-لمونن در PET به ميزان 47 نانوگرم بر سانتي متر مربع جذب شد که ميزان ضريب جذب آن با افزايش دما از 4 به 40 درجه سانتي گراد، ده برابر افزايش مي يابد و از 12-10× 6.94به 5.207×10-11m2/s مي رسد. همچنين براي تعيين اثر از دست رفتن مواد عطر و طعمي بر روي طعم نوشابه از آزمون چشايي نيز استفاده شده است. |
كليد واژه: جذب عطر و طعم، پلي اتيلن ترفتالات (PET)، ميكرو استخراج با فاز جامد (SPME) ، د ـ لمونن، مايرسين، آلفا -پينن |
نسخه قابل چاپ |