پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 10:11 AM
8 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1386; 26(2):61-66. |
بررسي اثر مواد شيميايي در شفاف سازي آب انار |
كاظمي ويسري اخترالملوك,رضوي جليل |
در اين تحقيق، اثر مواد متفاوت شفاف ساز روي كيفيت آب انار مطالعه شد. آب انار از نظر اجزا و تركيب ها تجزيه شد و تركيب هاي اثر گذار در فرايند شفاف سازي و عامل هاي موثر در کدورت هاي ثانويه مورد ارزيابي قرار گرفتند. آنزيم پكتيناز براي حذف پكتين به كار گرفته شد. همچنين مقدار، دماي بهينه و زمان اثر مناسب آن به ترتيب 50 ،110ppm درجه سانتي گراد و 60 دقيقه تعيين شد. مقدار مصرف بهينه عامل هاي شفاف ساز ژلاتين، سليكاسل 15 درصد و بنتونيت به ترتيب 70 g/ton، ml/ton 350 و250g/ton تعيين شد و مزيت هاي مصرف هر کدام در آب انار مورد ارزيابي قرار گرفت. دماي پايين (20 درجه سانتي گراد) براي شفاف سازي، نتيجه هاي بهتري را نشان داد. در اين تحقيق براي نخستين بارPVPP (پلي وينيل پلي پروليدون) براي رفع كدورتهاي ثانويه و ايجاد آب ميوه با شفافيت پايدار به کار گرفته شد و مقدار بهينه مصرف آن در آب انار 80g/100lit تعيين شد. |
كليد واژه: آب انار، کدورت، شفاف سازي، پايدار سازي، کدورت ثانويه |
نسخه قابل چاپ |