پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 10:08 AM
3 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1386; 26(2):103-118. |
مدل سازي رياضي و شبيه سازي فرايند انجماد براي تخمين زمان انجماد و ميزان كاهش وزن فرآورده هاي غذايي |
پيشوايي سيدمحمودرضا*,برقعي سيدمهدي,جان فدا ترانه سادات |
* تهران، دانشگاه صنعتي شريف، دانشكده مهندسي شيمي و نفت |
در شبيه سازي فرايند انجماد فرآورده هاي غذايي دو محور عمده مطالعاتي شامل تخمين زمان هاي انجماد يا خنك سازي فرآورده ها و بررسي ديناميك سيستم هاي خنك سازي و طراحي دستگاه هاي مربوط است. در اين مقاله انجماد فرآورده هاي شيلاتي در راستاي محور نخست، تحليل و مدل سازي شده است. بعد از فرمول بندي فرايند انجماد، مدل هاي مربوطه به وسيله روش هاي عددي تفاضل محدود حل شده و سپس با استفاده از نتيجه ها، زمان انجماد ماهي و نيز افت وزني فرآورده تحت شرايط متفاوت عملكردي انجماد مانند دماها يا سرعت هاي متفاوت هواي فريزر محاسبه شده اند. همچنين تاثير تفاوت هاي مربوط به اندازه، نوع و دماي اوليه ماهي بر مقدار زمان انجماد بررسي شده است. براي شبيه سازي از چهار مدل و روش حل متفاوت استفاده شده و نشان داده شده است. كه مدل توام انتقال حرارت و جرم همراه با شرط مرزي جابه جايي و ويژگي هاي ترموفيزيکي متغير با دما، دقيق ترين مدل است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |