تولید بنزین كشور حدود 9 میلیون لیتر در روز افزایش یافت
دوشنبه 22 اسفند 1390 2:30 AM
|
![]() |
به گزارش روز یكشنبه ایرنا، این میزان افزایش ظرفیت تولید بنزین با استاندارد 'یورو چهار' در پالایشگاه های آبادان، اراك و لاوان صورت گرفته است. به طور نمونه، با بهره برداری از طرح افزایش ظرفیت و بهبود كیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی شازند (ره) اراك تولید بنزین این پالایشگاه از حدود 9 میلیون لیتر در روز به 12 میلیون لیتر در روز افزایش یافت.
در كنار این دستاورد ، ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی كشور نیز در سال جهاد اقتصادی 100 هزار بشكه در روز افزایش یافت.
بر اساس اطلاعات دریافتی از شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، در بخش دستاوردهای عمده در حوزه خطوط لوله و مخابرات، ظرفیت سازی انتقال نفت خام و فرآورده نفتی به حجم 385 هزار بشكه در روز انجام شد.
همچنین در این بخش می توان به احداث خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده، نوسازی خطوط انتقال نفت خام و فرآوده موجود و همچنین احداث خطوط لوله سوخت رسانی به نیروگاه ها به طول 845 كیلومتر اشاره كرد.
در بخش خطوط لوله و مخابرات در سال جهاد اقتصادی، سامانه طب صنعتی از راه دور جهت مناطق عملیاتی برقرار و شش مركز مخابراتی جدید در كشور احداث شد.
** احداث 183 جایگاه سی ان جی
در پایان دهمین ماه ( دی ماه) از سال جهاد اقتصادی، 183 جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی.ان.جی) در مناطق مختلف كشور احداث شد و به این طریق به منظور ایجاد توازن بین تولید خودروهای گازسوز با تعداد جایگاه های عرضه سی.ان.جی تعداد این جایگاه ها به یك هزارو 830 جایگاه رسید.
به این ترتیب ایران در بخش جایگاه های سی ان جی بعد از كشورهای پاكستان، چین و آرژانتین در مقام چهارم قرار گرفت كه بر اساس برنامه ها تا پایان بهار سال 1391 و افزایش تعداد جایگاه ها به 2 هزار و 500 واحد، در مقام دوم جهان خواهد ایستاد.
كاهش آلایندگی هوا، محدودیت در تامین منابع نفتی و متعاقباً هزینه كمتر تهیه و استفاده از گاز طبیعی نسبت به بنزین و نفت گاز از عوامل افزایش تمایل استفاده از گاز طبیعی فشرده به عنوان سوخت خودروها به شمار می رود.
** جمع آوری و بازیافت گازهای هیدروكربوری
همچنین در سال جهاد اقتصادی اولین واحد جمع آوری و بازیافت گازهای هیدروكربوری در انبارهای نفت كشور راه اندازی شد. این طرح با عنوان طرح 'كهاب' برگرفته از اول كلمات كاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین است كه ابتدا به منظور پیگیری اهداف زیست محیطی پایه گذاری شده بود ، اما اكنون به عنوان یك طرح اقتصادی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
اطلاق كلمه طرح، نشان دهنده وسعت آن است كه كل كشور را در بر می گیرد و در خلال آن در حدود 80 انبار نفت، 2500 جایگاه سوختگیری بنزین و 10 هزار نفتكش اجرا می شود.
همچنین در سال جهاد اقتصادی ظرفیت ذخیره سازی فراورده های نفتی یك میلیون و 122 هزار بشكه افزایش یافت.