بی اعتقادی به خدا سبب جنایت میشود/ باور به آخرت مانع گناه می شود
جمعه 24 شهریور 1391 4:56 PM
یک استاد جامعه شناسی دین با تأکید بر اینکه کسی که به آن دنیا اعتقاد دارد حتی حاضر به سر بریدن مرغی در این دنیا نیست زیرا خدا را ناظر بر همه فضاها و احوالات میبیند گفت: ولی آنکه به آخرت و جهنم و بهشت معتقد نیست دست به هر جنایتی میزند.
دکترسید محمد ثقفی در مورد سبک زندگی مبتنی بر باور دینی و عدم این باور به خبرنگارمهر گفت: زندگی ترکیبی از عقل و احساسات است یعنی بخشی از سنت و بخشی از عقل عملی تشکیل میشود. آنهایی که به خداوند ایمان دارند پیام پیامبران را باورکرده و آدمهای با فرهنگی هستند. زیرا از احکام دینی و نبوی پرهیز از کارهای زشت و تشویق و ثواب برای کارهای خیر است.
وی افزود: فرهنگ و دین آداب و رسوم اجتماعی را تعدیل میکنند. یک آدم با زندگی متعارف پدید میآورند. اما آدمهای الحادگرا و مادیون دردو بخش هستند فلاسفه و آدمهای متفکر ماتریالیست که باید گفت علم و سواد به تنهایی موجب رستگاری نمیشود، بلکه این ایمان به خداست که موجب سعادت دنیا و آخرت میشود.
این استاد جامعه شناسی دین دانشگاه آزاد ادامه داد: هرچند که اندیشمندان مادی گرا آدمهای با فرهنگ و با سلوک و متد داری هستند، اما سبک زندگیاشان بر اساس سود و منفعت مادی و دنیایی است و به آخرت کاری ندارند. مشابه آنها سرمایه داری و امپریالیسم است که سودپرست صرف هستند. حاضرند برای منفعت بیشتر دست به هر رذیلتی بزنند. این دو گروه در زندگی خصلت انسانی ندارند.
این محقق و نویسنده تصریح کرد: مردم عادی هم حد متوسط هستند به فکر روزمرگی و گذراندن روزمره زندگی خود هستند. شغلشان بر روحیاتشان اثر میگذارد یعنی فروشندگان و بازاریها به راحتی دروغ میگویند و کارمندان متملق و متظاهر هستند و کارگران آدمهای زحمت کشی هستند.
این محقق و پژوهشگر حوزه جامعه شناسی دین درمورد اینکه چه نسبتی میان تعریف ما از مرگ و سبک زندگی وجود دارد. به عبارت دیگر افراد معتقد به جهان پس از مرگ چه نوع سبک زندگیای با افراد بی اعتقاد به آن دارند هم تصریح کرد: آدمهایی که معتقد به آخرت و جهان پس از مرگ هستند مواظب اعمال و رفتار خود هستند، ولی بی اعتقادان به جهان دیگر دست به هر رذیلتی میزنند. نمونه آن در تاریخ بسیار است. مانند سپاه یزید که امام حسین (ع) را به شهادت رساندند و حُر که بهشت را انتخاب کرد و در سلک یاران امام حسین(ع) درآمد و تحولی در زندگیش به وجود آمد.
ثقفی افزود: افراد مادی به خصوص در سیاست حاضرند برای حفظ حکومت خود به هر کاری دست بزنند و برای خوش خدمتی به اربابانشان حتی وجدانشان را زیرپا میگذارند.
وی یادآورشد: اعتقاد به بهشت و جهنم ضامن اجرای رفتار در زندگی دنیوی است. یعنی در سلوک و رفتار انسان مؤمن این باور اثر به سزایی دارد. اما کسانی که تقوا ندارند در صراط مستقیم نیستند. کسی که به آن دنیا اعتقاد دارد حتی حاضر به سر بریدن مرغی در این دنیا نیست زیرا خدا را ناظر بر همه فضاها و احوالات میبیند. ولی آنکه به آخرت و جهنم و بهشت معتقد نیست دست به هر جنایتی میزند.