0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
یک شنبه 19 شهریور 1391  3:22 AM

خرمشاد:
ايران و چين با توسعه گفت‌وگوی بين اديان، پيام‌آور صلح و دوستی در جهان هستند

گروه سياسی و اجتماعی: محمدباقر خرمشاد، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امروز، هجدهم شهريورماه، در نشست «نقش گفت‌وگوهای دينی در جهان معاصر» گفت: ايران و چين به عنوان دو تمدن كهن آسيايی با توسعه گفت‌وگوی بين اديان، پيام‌آور صلح و دوستی در جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «نقش گفت‌وگوهای دينی در جهان معاصر» امروز، 18 شهريور، با حضور وانگ‌ زوآن، رئيس سازمان امور اديان چين؛ يوهنگ يانگ، سفير چين در ايران؛ گواُ وی، رئيس اداره كل امور بين‌الملل سازمان امور اديان چين؛ چن هونگ سينگ، رئيس دفتر سازمان امور اديان چين؛ محمدباقر خرمشاد، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ علی‌محمد حلمی، سرپرست مركز گفت‌وگوی اديان و محمدرضا دهشيری، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای اين نشست، علی‌محمد حلمی، ضمن خوشامدگويی به هيئت چينی، اظهار كرد: امروز جهان بيش از هر زمان ديگری نيازمند معنويت و ارزش‌های انسانی است و اين امر تنها از طريق شناخت و تعامل بين انديشمندان و نيز گفت‌وگوهای مشترك فرهنگی و دينی محقق می‌شود.

وی افزود: اميدواريم كه سفر رئيس سازمان امور اديان چين به جمهوری اسلامی ايران آغازگر تعاملات جديد و تقويت روابط دوجانبه در حوزه گفت‌وگوی بين اديان و فرهنگ‌ها باشد.

در ادامه اين نشست، محمدباقر خرمشاد، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طی سخنانی، با طرح اين سؤال كه آيا بدون گفت‌وگوی بين اديان می‌توان به آينده جهان اميدوار بود يا نه، عنوان كرد: بی‌ترديد پاسخ همه ما به اين سوال كه آيا می‌توان جهانی همراه با صلح و عدالت بدون گفت‌وگوی اديان داشت، منفی است؛ در دنيای امروز كه هر روز پيچيده‌تر می‌شود، اگر هركس بر طبل خود بكوبد و به سخنان ديگران توجه نكند، جهان دچار روندی پرمخاطره خواهد شد.

وی افزود: پس به نام عقل، عدالت و بشريت بايد اين گفت‌وگو ادامه يابد. در اين راستا، نقش ايران و چين به عنوان دو تمدن كهن آسيايی بسيار قابل توجه است. ايران و چين، امروز، در جست‌وجوی دو تمدن جديد مبتنی بر سنت‌های كهن هستند و قدمت اين دو تمدن، بر ضرورت همكاری آن‌ها برای ايجاد تمدن جديد بشری می‌افزايد.

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنانش با اشاره به اين‌كه ضرورت گفت‌وگوی بين اديان امروز صدها برابر بيش از گذشته احساس می‌شود، تاكيد كرد: ارزش‌های مشترك بين ايران و چين می‌تواند هم برای آسيا و هم جهان اثر تعيين‌كننده‌ای داشته باشد چراكه انقلاب اسلامی ايران فضای جديدی در جهان ايجاد كرده است كه مبنای اساسی آن احترام متقابل بر اساس مشتركات فرهنگی است.

وی اضافه كرد: انقلاب اسلامی ايران باعث تغيير ديدگاه‌ها نسبت به دين شد. ميشل فوكو، فيلسوف فرانسوی معتقد است كه انقلاب ايران معنويت‌گرايی را در سياست جهانی وارد كرد؛ اين بدان معناست كه انقلاب ايران هم‌زمان، دين معناگرا را در جهان ماده‌گرا معرفی كرده و هم دين را به عنوان عنصری اجتماعی و سياسی و نه فقط فردی وارد عرصه كرده است.

خرمشاد همچنين با بيان‌ اين‌كه ارزش‌های انقلاب اسلامی نيازهای بشر امروز را تامين می‌كنند، تصريح كرد: امروز ارزش‌های انقلاب اسلامی ايران نيازهای بشری را تامين می‌كنند و می‌توانند مبنای جديدی برای همكاری‌های دينی و تغيير نوع نگاه به دين در جهان باشند. ارزش‌های دينی در ايران نه تنها پرداختن به امور دينی بلكه لزوم رعايت حقوق اقليت‌ها را نيز در دستور كار قرار داده و اين موضوع بسيار مهمی است.

وی افزود: در دنيای امرور شاهد راديكاليسم و افراط‌گرايی دينی حتی در حوزه دين اسلام هستيم. افراط‌گرايی خطری بزرگ برای دنيای امروز است و بايد با همكاری كشورها و فرهنگ‌های مختلف برای ريشه‌كنی اين خطر همكاری كنيم. بايد به جهانی برسيم كه دينداران خردمند هدايت مسائل دينی را به عهده بگيرند و نه افراط‌گرايان دينی.

رئيس سازمان امور اديان چين ديگر سخنران اين نشست بود كه ضمن تقدير از تلاش‌های ايران برای تقويت گفت‌وگوی بين فرهنگ‌ها، گفت: در جهان امروز دو نظريه درباره ارتباط بين تمدن‌ها وجود دارد؛ برخی معتقدند كه برخورد تمدن‌ها امری اجتناب‌ناپذير است و گروهی كه اعتقاد دارند با گفت‌وگو می‌توان مسير تاريخ بشريت را به سمت صلح و عدالت تغيير داد و از اين برخورد جلوگيری كرد.

وانگ زوآن ادامه داد: ما به عنوان ميراث‌داران تمدن كهن بشری وظيفه داريم تا تمام تلاش خود را برای مقابله با اين برخورد به‌كار بگيريم. ايران و چين صاحبان دو تمدن باستانی هستند؛ تمدن‌هايی كه جاده ابريشم را ساختند و اين جاده را به عنوان نمونه‌ای درخشان از رابطه بين فرهنگ‌ها به جهانيان عرضه كردند.

وی تصريح كرد: در سال‌های اخير، تلاش‌های ايران برای ترويج فرهنگ گفت‌وگو مورد تاييد بسياری از كشورهای جهان و سازمان ملل متحد قرار گرفته است. در همين زمينه، اجلاس سال 2011 تهران درباره گفت‌وگوی بين اديان در آسيا هم نمونه‌ای بسيار خوب از اين تلاش‌ها بود كه تاثير زيادی در عرصه جهانی داشت و به پيشرفت صلح جهانی كمك كرد.

رئيس سازمان امور اديان چين تاكيد كرد: بايد بدانيم كه با زور و جنگ نمی‌توان همه نظريات را يكسو كرد، نمی‌توان همه را وادار كرد كه يكسان فكر كنند و عمل كنند ولی با گفت‌وگو می‌توان، به اجماع رسيد و صلح را در جهان حاكم ساخت. زمانی كه ارتباط بين فرهنگ‌ها فراگير شود، تنوع فرهنگی باعث ايجاد درگيری و جنگ نمی‌شود بلكه به تشكيل گروه‌های مشترك برای تبادلات بين‌فرهنگی منجر می‌شود.

وی عنوان كرد: در حقيقت تلاش برای جايگزينی فرهنگ‌ها با يكديگر و توسل به زور و جنگ برای اين كار هميشه محكوم به شكست است؛ بنابراين هيچ راهی جز گفت‌وگو برای توسعه فرهنگی وجود ندارد و چين نيز به عنوان ميراث‌دار تمدنی كهن، آماده گفت‌وگو و مخالف اقدامات تحريك‌آميز است.

در بخش ديگری از اين نشست، محمدرضا دهشيری، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و اظهار كرد: گفت‌وگوی بين تمدن‌ها سه عنصر اصلی دارد كه عبارتند از: موانع، شرايط و فوايد؛ تندروی، يكجانبه‌گرايی و جنگ‌ها موانع اين گفت‌وگو هستند و احترام متقابل، تحمل متقابل و پذيرش روش‌های مختلف برای جست‌وجوی حقيقت نيز شرايط اين گفت‌وگو به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: افزايش درك متقابل، رسيدن به راه‌حل اخلاقی و كمك به پيشرفت تمدن بشری نيز فوايد اين گفت‌وگو محسوب می‌شوند. بنابراين با توجه به بنيادهای فكری مشترك بين ايران و چين، معتقديم كه گفت‌وگوی بين اديان و فرهنگ‌ها بين اين دو كشور دستاوردهای مفيدی به همراه خواهد داشت.

دهشيری در پايان تاكيد كرد: در واقع با اين گفت‌وگوها، جاده ابريشم فرهنگی بين ايران و چين را احيا خواهيم كرد و معتقديم با توجه به افزايش نقش ايران و چين در جهان امروز، اين امر قابل تحقق است.

 

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها