پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
پنج شنبه 5 مرداد 1391 11:56 PM
سعيد ياری: ردپای سلطه ابرقدرتها در نسلكشی مسلمانان ميانمار مشاهده میشود |
گروه بينالملل: دبيركل سازمان دفاع از منافع ملی ايران در نشست «محكوميت كشتار مسلمانان ميانمار با تكيه بر معارف قرآن كريم» گفت: امروز مسلمانان مظلوم ميانمار بیرحمانه كشته میشوند و شواهد نشان میدهد كه ردپای نظام سلطه و يك جانبهگرايی و افراطیگرايی ابرقدرتها در اين نسلكشی وجود دارد. به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، سعيد ياری، دبيركل سازمان دفاع از منافع ملی ايران و تحليلگر مسائل سياسی ـ اقتصادی شب گذشته، چهارم مرداد، در نشست «محكوميت كشتار مسلمانان ميانمار با تكيه بر معارف قرآن كريم» كه در بخش دانشگاهی بيستمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب گفت: شك نكنيد كه در حادثه كشتار مسلمانان ميانمار ردپای نظام سلطه و افراطیگرايی و يك جانبه گرايی ابرقدرتها مشاهده میشود و شواهدی وجود دارد كه اين مسأله را به يقين میرساند. سعيد ياری در ادامه افزود: ابرقدرتها در درون كشور ميانمار مشكلاتی را به عنوان آتش زير خاكستر ذخيره كردهاند تا در موقعيتهای مختلف آن را ظاهر كنند و امروز اگر جهان اسلام وارد عمل نشود و نسبت به اين مسأله هشدار ندهد، عاملان چنين جنايتی، جنايتهای ديگری مرتكب خواهند شد. دبيركل سازمان دفاع از منافع ملی ايران همچنين تصريح كرد: در كشور ميانمار اقليت مسلمان و اكثريت بودايی زندگی میكنند، نخستين اختلاف ميان مسلمانان و بودائيان از سال 2001 ميلادی به بعد اوج گرفت و زمانی شروع شد كه گروهی از بودائيان افراطی به اتوبوس مسلمانان حمله كرده و همه آنان را كشتند، مسلمانان نيز در پاسخ به اين اقدام، يك بودايی را كشتند و همين مسئله باعث شد كه دولت ميانمار كه با حمايت و همكاری آمريكا سر كار آمده است، از بودائيان افراطی حمايت كرده و بسياری از مساجد و روستاهای مسلماننشين تخريب شود و حتی مسلمانان مثله شده و ارسال غذا به آنان ممنوع شود. وی اظهار كرد: ميانمار كشوری نظامی است و كشتار مسلمانان در اين كشور با سانسور خبری مواجه شده است، ميانمار از ورود خبرنگاران و اصحاب رسانه به داخل كشور جلوگيری میكند و بايكوت رسانهای اين جنايت كاملا مشهود است، اين در حالی است كه در عصر جهانی شدن زندگی میكنيم، بنابراين چنين حادثهای نقض آشكار حقوق بشر را نشان میدهد. اين كارشناس ارشد مسائل هستهای با بيان اين كه مسلمانان شش قرن است كه در ميانمار سكونت دارند، تأكيد كرد: اين كشور سه دوره انقلاب را پشت سر گذاشته است و سرانجام در سال 1948 ميلادی رسما اعلام استقلال كرد و از آن زمان دولتی با حمايت آمريكا در رأس قرار گرفت. وی با بيان اين كه طبق آموزههای قرآن قتل نفس در قرآن كريم حرام است و نفس انسان حرمت دارد، خاطرنشان كرد: كشتار انسانها را در جای جای جهان شاهد هستيم، اخيرا اين مسأله با كشتار مسلمانان در ميانمار نمود پيدا كرده است و تمامی اين كشتارها با نگاههای سياسی و يك جانبهگرايانه اتفاق میافتد.
سعيد ياری با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ايران در راستای كمك به مسلمانان ميانمار، اظهار كرد: امروز ايران هژمونی قدرت و رهبر جهان اسلام است و میتواند با استفاده از ظرفيتهای خود قویتر از قبل ظاهر شده و با حضور جدی خود نسبت به كشتار مسلمانان ميانمار واكنش نشان داده و هشدار دهد و بهترين دفاع در اين زمينه حمله است. اين تحليلگر مسائل سياسی ـ اقتصادی ادامه داد: اگر ايران مواضعش را قویتر كرده و حضورش را در عرصه بينالملل و جنبش غيرمتعهدها با همكاری متحدانش پررنگتر و قویتر و تهديداتش را جدیتر كند، دولت ميانمار كشتار مسلمانان را متوقف خواهد كرد. سعيد ياری تأكيد كرد: امروز ايران با تكيه بر پتاسيلها و مشتركات اسلامی همچون قبله و كتاب واحد(قرآن) میتواند هجمه عليه دولت ميانمار را با هدف توقف نسلكشی مسلمانان به صورت تئوريك و عملی ادامه دهد و از تمامی ابزارها و امكاناتی كه در اختيار دارد، برای تحقق اين هدف استفاده كند. ياری همچنين در بخش ديگری از سخنان خود گفت: مطلق آزادی، اراده و انتخاب از آن خداست و ذات اقدس الهی اراده فرمود در راستای تحقق صفت خالقيت خود، خلقت نظام هستی را به ظهور برساند، در درون اين خلقت، وجود حيات، آزادی و اراده را می بينيم كه مطلقش از آن خداست. اين تحليلگر مسائل سياسی خاطرنشان كرد: حيات حضرت حق ازلی و ابدی است، در قرآن كريم آيات عديده ای داريم كه تأكيد دارد تمام هستی فناست و ذات اقدسش باقی و جاودانه است. كشتار مسلمانان در ميانمار سابقهای تاريخی دارد محسن پاكآئين، سفير سابق ايران در تايلند نيز طی سخنانی در اين نشست اظهار كرد: كشتار مسلمانان در ميانمار سابقهای تاريخی دارد، ميانمار كشوری در آسيای جنوب شرقی و پل ارتباطی بين غرب و شرق آسيا است، اين كشور از سال اول هجری با ورود محمد بن حنفيه، فرزند علیبن ابيطالب(ع)، اسلام را پذيرفت، بعدها بوداپايا، حاكم بودائيان نيز وارد اين منطقه و از آن زمان فشار بر مسلمانان آغاز شد. محسن پاك آيين در ادامه افزود: حاكميت بودائيان در ميانمار، به اين معنی نيست كه جنگ امروز، جنگ بودائيان با مسلمانان است، بلكه روابط خوبی بين اين دو گروه در ميانمار حاكم بوده و چنين اطلاقی خط رسانهای و شيطنت غربیها است. سفير سابق ايران در تايلند همچنين تصريح كرد: جمعيت مسلمانان ميانمار حدود 7 ميليون تن است كه حدود 500 تا 700 هزار تن از آنان تحت فشار هستند، اين گروه به بنگلادش كوچانيده شدهاند، بنگلادش نيز آنان را نپذيرفته و به خود ميانمار تحويل داده است. وی خاطرنشان كرد: هر چند سازمان ملل متحد واكنشهايی در برابر نسل كشی مسلمانان ميانمار نشان داده است، اما كافی نيست، بنابراين جامعه بين الملل بايد قوی تر عمل كرده و به كمك مسلمانان ميانمار بشتابد. محسن پاك آيين بيان كرد: آمارهايی در زمينه كشته شدگان در ميانمار اعلام شده است، اما با توجه به بسته بودن كشوری مانند ميانمار نمی توان صحت و سقم اين آمارها را تأييد كرد. تلاش هاي ایران برای كمك به مسلمانان ميانمار پاك آئين همچنين گفت: ايران تلاشهايی برای كمك به مسلمانان ميانمار انجام داده است، محمد خزاعی، سفير و نماينده دائم جمهوری اسلامی ايران در سازمان ملل متحد در نيويورك در نامهای به دبيركل اين سازمان، با ابراز نگرانی از وضعيت مسلمانان ميانمار، خواستار ورود قوی و صريح سازمان ملل در جهت حمايت از مسلمانان اين كشور شد، سازمان همكاری اسلامی نيز بيانيه محكوميت آميز صادر كرده است و بنابر تقاضای ايران قرار است كميته حقيقت ياب به ميانمار اعزام كند.
سفير سابق كشورمان در تايلند تأكيد كرد: اتحاديه مهمی به نام «آ.سه.آن» نيز در جنوب شرق آسيا فعال است كه دبيركل آن شخصی اندونزيايی و مسلمان است، سفير ايران در اندونزی قرار است با وی در ارتباط باشد تا گامهايی به منظور حل مشكلات مسلمانان ميانمار برداشته شود. وی با اشاره به واكنش ضعيف جامعه بينالملل در قبال مسلمانان ميانمار گفت: متأسفانه جوامع بينالمللی كه ادعای حمايت از حقوق بشر و حتی حقوق حيوانات را دارند، در قبال نسلكشی در ميانمار سكوت كرده و نسبت به اين مسئله بیاعتنا هستند، سكوتی كه رهبر معظم انقلاب حضرت آيتالله خامنهای (مد ظله العالی) نيز در بيانات خود به آن اشاره داشتند. محسن پاكآئين در پايان ابراز اميدواری كرد كه با اهتمام مردمی و رسمی و تلاش نهادهای غير دولتی، كمكرسانی به مسلمانان ميانمار مورد توجه قرار بگيرد و مشكل آنان به نفع اسلام تمام شود. يادآور میشود، نشست «محكوميت كشتار مسلمانان ميانمار با تكيه بر معارف قرآن كريم» كه شب گذشته در بخش دانشگاهی بيستمين نمايشگاه بينالمللی قرآن برگزار شد، در پايان با پرسش و پاسخ نيز همراه بود. |
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی