مدیركل دفتر بهداشت آبزیان سازمان دامپزشكی: آبزیان كشورازهرگونه بیماری پاك است
سه شنبه 4 بهمن 1390 3:27 PM
|
دكتر كاظم عبدی چهارشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی در بوشهر افزود: پرورش دهندگان آبزیان به سمت تولید غذای ارگانیك و سالم بروند و ازمصرف خودسرانه آنتی بیوتیك ها و باقی مانده ها شامل فلزات، رنگ ها و غیره بدون مشورت با كارشناسان دامپزشكی پرهیز كنند.
وی اضافه كرد: هم اینك 15بیماری اخطاری در كشور در مورد آبزیان شامل ماهی و میگو شناسایی شده كه جمهوری اسلامی ایران از معدود كشورهایی است كه امكانات شناسایی و توان برخورد با این بیماری ها را دارد.
عبدی، درزمینه پایش فرآورده های شیلاتی در كشور اضافه كرد: ایران هم اكنون در گروه Aصادر كنندگان آبزیان دنیاست و هر سال برای فرآورده های شیلاتی یك پایش ملی انجام می شود.
وی بیان كرد: از سال 78سیستم پایش را برای میگو در كشور راه اندازی شد و تاكنون از نظر باقی مانده ها شامل آنتی بیوتیك ها، فلزات سنگین، رنگ ها و سایر عناصری كه برای انسان مضر است، مشكلی نداشته ایم.
عبدی یادآورشد: پارسال برای ماهی قزل آلا نیز یك سیستم پایش اجرا شد كه مشكل چندانی مشاهده نشد و تنها مشكلی كه در این زمینه داریم استفاده از یك سری رنگ غیرمجاز از جمله مالاشیت گرین است كه ممنوع اعلام شده وجایگزین آن را وارد و به صورت رایگان در اختیار پرورش دهندگان قرار داده ایم.
مدیركل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان سازمان دامپزشكی كشور گفت: با توجه به اینكه آبزیان محصولاتی استراتژیك و صادراتی هستند صدور پروانه و شناسنامه بهداشتی برای مراكز تكثیر آبزیان از جمله مهمترین كارهای این دفتر به شمار می رود كه با این شناسنامه ها امكان قابلیت ردیابی وجود دارد.
وی اظهار داشت: آبزیان به عنوان غذاهای سلام هستند و سازمان دامپزشكی و بقیه نهادها كه درغذا و ایمنی غذا نقش دارند براستفاده هرچه بیشتر از مواد غذایی با منبع آبزیان تاكید دارند.
عبدی یادآورشد: رشد توسعه آبزی پروری در دنیا 9/6درصد است كه از میانگین رشد مابقی مواد غذایی مثل مرغ و تخم مرغ كه نزدیك دو درصد است خیلی بالاتر است و در دنیا 50میلیون نفر در امر آبزی پروری مشغول كار هستند كه نشان می دهد آبزی پروری در اشتغال زایی و به كارگیری نیروی های انسانی نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینكه سرعت رشد آبزی پروری در كشور 14درصد است اضافه كرد: در ایران رشد و توسعه آبزی پروری خیلی بالاست و از 650هزار تن آبزیان تولیدی دركشور یك سوم آبزیان پرورشی هستد.
عبدی اضافه كرد: آنچه در ایران مشهود است و بزرگترین نقش بازدارنده در بخش آبزیان به شمار می رود بیماری هاست.
وی گفت: برای اینكه به برنامه پنجم توسعه كه توسعه آبزیان و رساندن آن به رقمی بالای یك میلیون تن است برسیم باید به مقوله بیماری ها و توسعه بهداشتی آنها توجه داشته باشیم.
عبدی یادآورشد: سازمان دامپزشكی به عنوان متولی بهداشت بیماری های آبزیان در كشور وظیفه حفظ و صیانت از سرمایه های آبزی را دارد كه در این زمینه هرساله سیستم مراقبت از بیماری ها را ه بصورت فعال برای بیماری های غیر بومی كه ممكن است از خارج وارد شده باشند و سیستم مراقبت غیرفعال برای بیماری های بومی كشور ایجاد می شود.
وی اظها رداشت: در حال حاضر امكانات تشخیصی برای 15بیماری مهم و اخطار كننده سازمان بهداشت جهانی را تجهیز كرده ایم و تمام بیماریهای خطرناكی كه می توانند كشور ایران را تهدید كنند پایش و ردیابی انجام می شوند.
عبدی یادآورشد: همچنین در تمام استان ها ادارات آبزیان را فعال كرده ایم و علاوه بر این نیز سیتسم تشخیصی خوبی برای آبزیان در كشور فراهم شده است.
وی گفت: در شش ماهه اول امسال هفت هزارو 432مورد بازدید از مراكز تكثیر و پرورش آبزیان و بیش از90هزار آزمایش باكتریایی، انگلی و ویروسی در سطح هشت هزار مركز تكثیر در سطح كشور انجام شده و این مراكز تحت پوشش بهداشتی سازمان دامپزشكی قرار دارند.
مدیركل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های آبزیان سازمان دامپزشكی كشور درمورد پیشگیری و مراقبت از بیماری های مشترك دام و انسان گفت: 49درصد از بیماری های انسان از دام منتقل می شود و 75درصد از بیماری های نوپدید و بازپدید منشاء دامی دارند و این دفتر به صورت مجزا درزمینه بیماری های مشترك پایش انجام می دهد.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی