0

نه روش براي تسليم شدن کودکان لجوج

mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 41934

شنبه 9 مرداد 1389  6:47 PM

سر و کار داشتن با يک کودک خودسر و لجباز مي تواند باعث برهم ريختن آرامش و از کوره در رفتن شما گردد. کودکان لجباز توان و انرژي زيادي براي کشمکش و از پاي درآوردن والدين خود دارند. کليد حل چنين مسئله اي اين نيست که شما هم نيروي مبارزه با يک کودک نافرمان را کسب کنيد .
در ليست زير 9 موقعيت که شما مي توانيد براي تقويت بيشتر همراهي و همکاري با فرزند تان از آن استفاده کنيد آمده است .

1- از ارتباط مثبت استفاده کنيد .
سعي کنيد نظراتتان را به جاي بيان در يک قالب منفي به شکل مثبت ابراز کنيد. براي مثال اگر فرزند شما مي گويد:" من مي توانم حالا تلويزيون ببينم ؟ " به جاي کاربرد فقط کلمه " نه ، نمي تواني " بگوييد:" شما مي توانيد بعد از شام تلويزيون تماشا کنيد " يا " من مي توانم اين برنامه را ضبط کنم تا شما بعد از شام آن را ببينيد ."

2- براي کودک خود دو انتخاب ايجاد کنيد .
به عنوان يک ولّي شما مي توانيد دو گزينه را که هر دو بطور مساوي رضايت شما را فراهم مي سازد انتخاب کنيد و به فرزند خود پيشنهاد دهيد. اگر کودک اين احساس را پيدا کند که او هم بر اوضاع موجود کنترل دارد، احتمال اين که نافرماني يا سرپيچي از خود نشان دهد کم خواهد بود .

3- احساس خود را به کودک منتقل کنيد .
گاهي اوقات نشان دادن حس دلسوزي به کودک بوسيله انتقال اين حس چيزي است که براي او مفيد واقع مي شود. مثلاً وقتي بيان مي کنيد :
"
عصبانيت الان شما کاملا به جاست چون نمي توانيد ساختن اين برج اسباب بازي را تمام کنيد . اين سخت است کاري را قبل از به پايان رساندن آن رها کنيد . اين طور نيست ؟ "

4- به آنها آنچه را که مي بينيد بگوييد و چيزي را که مايليد آنها انجام دهند بيان کنيد .
"
واي، شما واقعاً دوست داريد نه بگوييد. من عاشق لحظاتي هستم که کودکي مي گويد بله بله بله ."چنين جمله اي همراه با کمي شوخ طبعي و بازي با کودک کلمه بله را براي شما به ارمغان مي آورد .

5- خواسته هايتان را به صورت يک حکم بيان کنيد نه يک سوال .
به عنوان مثال اغلب والدين در برخورد با فرزند خود و تکاليف مدرسه اش از او مي پرسند :" مايلي حالا تکاليفت را انجام دهي ؟" در حاليکه با يک لحن محکم و صريح بايد تنها به او گفته شود : " الان زمان انجام تکاليف مدرسه است ."

6- رفتن به يک مکان ديگر را براي او لذت بخش کنيد .
اگر کودک شما با تغيير مکان مشکل دارد و در مقابل آن واکنش نشان مي دهد از او بخواهيد تا قبل از حرکت کمي جست و خيز و بازي کند و يا سي دي مورد علاقه اش را در ماشين داشته باشيد تا در طول مسير به آن گوش دهد .

7- براي خانه خود قانون وضع کنيد .
اگر ساعت 8 زمان رفتن به رختخواب مي باشد پس به راحتي اين قانون را اعلام کنيد. وقتي در مقابل مخالفت کودک قرار گرفتيد به جاي بحث و جدل با او باز هم آن را تکرار کنيد ، بارها و بارها .

8- جايزه و تشويق را فراموش نکنيد .
به رفتار هاي مثبت کودک خود بيش از توجه به نکات منفي رفتاري او اهميت دهيد. شما مي توانيد ظرف يا کوزه اي را تهيه کنيد و هر بار که از او کاري را مي خواهيد و او در همان مرتبه اول آن را انجام مي دهد ، تيله رنگي را درون ظرف بيندازيد. سپس با کودک خود در مورد جايزه و تعداد تيله هايي که او براي به دست آوردن آن بايد در کوزه داشته باشد ، مشورت کنيد .

9- پيشگيرانه بينديشيد .
بسياري از بچه ها الگوهاي منفي را در خود پرورش مي دهند . پس به دنبال آن باشيد که محرک هاي خاص را از آنها دور کنيد،عواملي که آنها را لجباز تر مي کند . در چنين شرايطي هرچه در تغيير اين الگوها بيشتر بکوشيد کودک شما به موفقيت نزديک خواهد گرديد .

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها