علی لاریجانی: کمهزینهترین کار برای پاسخگویی به دشمنان حضور در انتخابات است
شنبه 7 آبان 1390 9:02 AM
خبرگزاری فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم در خانه ملت گفت: کمهزینهترین کار برای پاسخگویی به شیطنتهای دشمنان حضور مردم در انتخابات است و این مسئله شعار نیست و این امر اثبات شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، علی لاریجانی در برنامه زنده تلویزیونی سر چراغ که از شبکه قم پخش شد، ضمن ابراز خرسندی از پیگیری مطالبات سفر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: این کاری است که اگر صدا و سیما به درستی انجام دهد فعالیتها روانتر و بهتر صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه سفر مقام معظم رهبری به قم به دلیل ویژگیهای این شهر از چند بعد دارای اهمیت است، گفت: حضور مراجع تقلید، فضلا و حوزه علمیه در استان قم یکی از نعمتهای بزرگی است که مکانهای دیگر از آن محروم هستند و این امر در اهمیت سفر رهبری به قم تاثیرگذار بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حضور رهبر معظم انقلاب در قم زمینهای برای معرفی بیشتر حوزه علمیه در صحنه بینالمللی فراهم کرد و مراوده و ابراز محبت بین رهبری و مراجع که برخی اوقات در صحنه بینالمللی به خوبی درک نمیشد، نمود و بروز پیدا کرد.
وی ادامه داد: ولی امر مسلمین در جلسات خود با علما و دانشمندان نکات مهمی در زمینه فقه، اصول، حدیث، قرآن و مباحث فلسفی و کلامی مطرح کردند.
* حجم فراوانی از بار مسئولیت کشور بر دوش استان قم است
لاریجانی با بیان اینکه استان قم جزو استانهای نجیب است، عنوان کرد: حجم فراوانی از بار مسئولیت کشور بر دوش استان قم بوده ولی تاکنون مشمول جهشهای اقتصادی نشده است.
وی ضمن افتخار عهدهداری نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: مطالعات نشان میداد که استان قم در بخشهایی گرفتار رنج است و بنابر این سرمایهگذاری سنگین در بخشهای مختلف ترسیم شد تا شهر قم از گرههای کور خارج شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آب یکی از نیازهای استان بود که امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در زمینه آب قم تاکید کرده بودند ولی همچنان به عنوان مشکل باقی مانده بود.
وی عنوان کرد: آب قم به سرمایهگذاری ویژهای نیاز داشت و از رهبر مقام معظم انقلاب طلب توجه ویژه در این زمینه کردیم و از اذن ایشان استفاده شده و با دستور ایشان مسئله آب حل شد.
* اواسط سال آینده آب شیرین به طور کامل توزیع میشود
لاریجانی بیان کرد: لولهکشی و احداث تونلهای آب به بیش از 230 میلیون یورو هزینه نیاز داشت تا آب از سرشاخههای دز به قم هدایت شود و اکنون مشکلاتی در زمینه تونل وجود دارد که امیدواریم تا چند ماه آینده تکمیل شود.
وی با اشاره به مشکل شیرینی آب قم گفت: ابتدا آب شیرین و گوارایی در اختیار مردم قرار گرفت ولی مشکلی که اکنون پیش آمده میزان آب است که در صورت احداث به موقع سد گلپایگان آب در بهار و فصلهای بارندگی ذخیره میشود و به تدریج در اختیار مردم قرار میگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون همه آبها پمپاژ میشود و مقداری کمبود آب مشاهده میشود که لازم است از چاهها استفاده شود و به همین دلیل مقداری شوری آب وجود دارد.
وی ضمن عذرخواهی در زمینه عدم دستیابی به آب شیرین کامل گفت: اصل کار و سرمایهگذاری و لولهکشی انجام شده و با بارندگی آب شیرینتر میشود و با تکمیل تونل و سد برای آبگیری از اواسط سال آینده آب شیرین در اختیار مردم قرار میگیرد.
* سرمایهگذاری صنعتی باید پایه و اساس کار در قم باشد
لاریجانی مسئله صنعت را یکی دیگر از مشکلات قم ذکر کرد و افزود: قم بیش از یکمیلیون نفر جمعیت داشته و اشتغال در قم یکی از مشکلات محسوب میشود و سرمایهگذاری صنعتی باید پایه و اساس کار در قم باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به همجواری قم با تهران مصوبهای از دولت ابلاغ شد تا سرمایهگذاری به آسانی در قم صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون شهرکهای موجود در قم مشکلاتی دارند که پس از هدفمندسازی یارانهها باید تسهیلات بانکی به آنها تعلق گیرد تا مشکل آنها حل شود.
وی با اشاره به مسئله گردشگری در قم بیان کرد: زیرساختهای مهمی برای گردشگری میخواهیم چراکه زائران فراوانی در قم هستند و امکانات محدودی دارند ولی ساخت هتلها و پروژههای اطراف حرم تا اندازهای فضا را برای خدمترسانی به زائران وسیعتر کرده است.
لاریجانی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه دامداری یکی از بخشهای مهم کاری در قم از نظر اقتصادی است، گفت: لازم است از بخش کشاورزی و دامپروری صیانت کرد چراکه از مشکلات فراوانی برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: مبلغ قابل توجهی در بودجه برای آبیاری پرفشار اختصاص پیدا کرد و مبلغی از صندوق توسعه ملی در اختیار بخش کشاورزی و دامپروری قرار گرفت و در سفر مقام معظم رهبری مبالغ قابل توجهی برای تسهیلات بانکی و بدهیهای گذشته این قشر لحاظ شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به مشکلات حمل و نقل در قم گفت: حمل و نقل این شهر با توجه به میزان جمعیت و رشد جمعیت باید از آیندهگری بیشتری برخوردار باشد.
وی خاطرنشان کرد: احداث منوریل و مترو آغاز شده ولی مقدار بودجه آنها متناسب با حجم کار نیست.
* اختصاص بودجه 2 میلیارد دلاری برای کلانشهرها
لاریجانی عنوان کرد: امسال بودجهای در حدود 2 میلیارد دلار برای کلانشهرها گذاشتیم که استان قم یکی از این کلانشهرهاست.
وی تصریح کرد: احداث خطهای راهآهن سریعالسیر قم به تهران، خط راه آهن بخش خصوصی قم به مشهد و فرودگاه شهر قم نشان میدهد که قم در یک شاهراه قرار میگیرد.
* بالغ بر 400 هزار نفر در قم درگیر صنعت فرش هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرش استان قم مشهور است، گفت: بالغ بر 400 هزار نفر در قم درگیر این صنعت هستند و با وجود وضعیت معشیتی پایین، از مشکلاتی در زمینه بیمه برخوردار بودند و بنابراین قانونی برای مشکلات بیمه درمانی و بازنشستگی آنها تعیین شد.
وی با اشاره به بودجههای اختصاصی گفت: 399 میلیارد تومان بودجه در سال گذشته باید برای پیشبرد فعالیتهای استان اختصاص داده پیدا کرد که از این میزان 59 درصد اختصاص داده شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در سال جاری 528 میلیارد تومان بودجه باید اختصاص پیدا میکرد که تا امروز 35 درصد آن محقق شده و 394 میلیارد تومان بودجه برای سال 91 در نظر گرفته شده است و 109 میلیارد تومان باید برای سال 92 اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: به طور کلی تا امروز مبلغ 387 میلیارد تومان کل تعهداتی است که در یک سال اخیر انجام شده است.
* وضعیت در شهر قم وضعیت متعادلی نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت در شهر قم وضعیت متعادلی نیست، گفت: برخی از بخشها مانند نیروگاه نیازمند کتابخانه، درمانگاه و ورزشگاه است و سفر مقام معظم رهبری گرههای کوری را حل کرد.
وی احداث ورزشگاهها، اختصاص 200 وسیله نقلیه برای معلولان، بهزیستی، کمیته امداد، گازرسانی به بخشهایی از خلجستان و سلفچگان، پست 64 کیلو ولتی در شهرک فرهنگیان و یزدانشهر از جمله مصوبات سفر مقام معظم رهبری به قم ذکر کرد.
لاریجانی ضمن تشکر از استاندار قم گفت: استاندار قم توانست بودجههای خوبی جذب کند و این امر سبب تکمیل گازرسانی به بخشها و روستاها شد.
وی با اشاره به پیشرفت طرحهای هادی در روستاها عنوان کرد: طرحهادی در روستاهای بخشهای خلجستان، مرکزی و سلفچگان در حال انجام است که کمک فراوانی به وضعیت استقرار در روستاها کرده تا مردم به آسانی بتوانند به ادامه زندگی بپردازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی مسئله نمایشگاه فرش را یکی از فعالیتهای اجرایی مهم ذکر کرد و افزود: از پیشرفت این نمایشگاه رضایت کامل ندارم و با وجود در اختیار گذاردن زمین و امکانات ولی راهاندازی این نمایشگاه به تعویق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: هر فردی به قم مسافرت میکند باید فرش قم را به خوبی مشاهده کند و این بخشی است که میتواند وضعیت قم را تغییر دهد و میتواند سبب گردش اقتصادی در شهر قم شود.
لاریجانی با اشاره به فعالیت وزارت صنایع و جهاد کشاورزی مبنی بر چرخه کار تولیدات دامی گفت: 400 تن شیر در سالهای گذشته در قم تولید میشد ولی اکنون به دلیل مشکلات این میزان کاهش پیدا کرده که برای جبران باید کمک و مساعدت صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به چشمانداز 1404 اظهار داشت: فاصله فراوانی با این چشمانداز در قم وجود دارد و این به آن دلیل است که این شهر مرکز علمی بسیار بزرگی برای جهان تشیع بوده و از ظرفیت فکری گستردهای برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: حرکت خوبی در زمینه توسعه و پیشرفت در حال انجام است و باید سرعت کاری که در فعالیت اقتصادی در قم به وجود آمده به مدت 10 سال با شتاب بیشتر ادامه پیدا کند تا معضل عقبماندگی و بیکاری حل شود و در سطح بینالمللی فعالیتهای مطرحی صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بسیاری از پروژههایی که اکنون وجود دارد در صورت اختصاص بودجه سریع به پایان میرسد.
* وضعیت معماری و شهرسازی قم درخور این شهر نیست
وی با اشاره به وضعیت معماری و شهرسازی قم گفت: وضعیت معماری و شهرسازی قم درخور جایگاه این شهر نیست و باید مطالعه دقیقی در این حوزه صورت گیرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: امسال بودجههای سنگینی برای بافتهای فرسوده ابلاغ شد تا با احیای این بافتها از توسعه غیرضروری شهری جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه مراجع تقلید در قم نعمتی بزرگ محسوب میشوند، بیان کرد: مراجع اغلب نگرانیهای معیشتی و بیکاری مردم را منتقل میکنند و به طور طبیعی نظرات آنها برای همه مسئولان، امر مهمی تلقی میشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قم باید در صحنه بینالمللی به عنوان پایگاه فکری بزرگ معرفی شود، گفت: تحولات اخیر منطقه از این اقتضا برخوردار است که اندیشه اصیل اسلامی به آنها منتقل شود و قم مکان غنی از نظر ظرفیت فضلا، اندیشمندان و مراکز تحقیقاتی برای این امر محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون زمانی است که رفت و آمدهای بینالمللی حوزه علمیه قم با کشورها آزاد شده و میتوان به آسانی با بزرگان مصر و تونس به ارتباط پرداخت تا تحولی برای استان قم در صحنه بینالمللی به وجود آید.
* تحولات منطقهای زلزله سیاسی است
لاریجانی با بیان اینکه تحولات منطقهای زلزله سیاسی محسوب میشود، بیان کرد: این تحولات برخی کشورهای غربی را به حیرت واداشته و اهمیت آنها این است که نوعی بازگشت به خویشتن در منطقه به وجود آورده است.
وی خاطرنشان کرد: شاید برخی از تحلیلگران داخلی و خارجی با سطحینگری موضوع را درک نکردند اما رهبر معظم انقلاب در روزهای نخست واژه بیداری اسلامی را به کار بردند که نشان میداد شناخت ایشان از مردم منطقه عمیق است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز 90 درصد مردم تونس پای صندوق رای رفتند تا سیستم خود را انتخاب کنند و این امر نشان میدهد که انقلاب آنها از عمق مردمی برخوردار بوده و اسلامگرایان در این قیام اکثریت پیدا کردهاند.
وی تصریح کرد: دنیای اسلام در چند دهه اخیر این حادثه و تحولات را مشاهده نکرده بود و این امر مسئولیت بزرگی بر دوش ایرانیان در این زمینه قرار میدهد.
لاریجانی عنوان کرد: آمریکاییها در عراق دچار فرسایش شده و در افغانستان نیز مشکلات فراوانی به دلیل هوسرانی در سیاستورزی پیدا کرده و تصور میکردند با حملات خود میتوانند شرایط را در کنترل بگیرند ولی از این موضوع آگاه نبودند که اوضاع دنیا در حال تغییر است.
وی تاکید کرد: آمریکاییها در مصر تلاش کردند تا سیستم دیکتاتوری را حفظ کنند ولی نتوانستند و اکنون صحنه بینالمللی جا به جا شده و به طور کامل مکشوف شده که این افراد طرفدار دیکتاتوری هستند.
* انتخاب افراد صالح و متخصص برای مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه انتخابات گفت: حضور حداکثری مردم در انتخابات یکی از موارد تاکید شده از سوی رهبر معظم انقلاب بود چراکه مردم با شرکت در انتخابات در سرنوشت خود سهیم میشوند.
وی خاطرنشان کرد: تصمیمات مهم مانند تایید وزرا به دست مجلس است و اگر افراد صالح انتخاب شوند تصمیمات معقولتر و سنجیدهتری میتوانند بگیرند.
* انتخابات کمهزینهترین کار برای پاسخگویی به شیطنتهای دشمنان
لاریجانی با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات از جنبه بازدارنده برای هوسرانی دشمنان برخوردار است، گفت: کمهزینهترین کار برای پاسخگویی به شیطنتهای دشمنان حضور مردم در انتخابات است و این مسئله شعار نیست و این امر اثبات شده است.
وی خاطرنشان کرد: رعایت قانون در انتخابات یکی دیگر از تاکیدات مقام معظم رهبری بود که کاندیدا و طرفداران، نهادهای اجرایی و وزارت کشور ملزم به رعایت آن هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انتخابات نباید به چالش در کشور تبدیل شود و انتخابات باید امر مبارک باشد.
وی ادامه داد: هر اندازه ظرفیت افراد متخصص، مومن و متعهد در مجلس شورای اسلامی افزایش پیدا کند تصمیمات بهتری اتخاذ میشود.
لاریجانی با بیان اینکه مجلس نماد حقوق مردم است و از حقوق مردم صیانت میکند، گفت: هر اندازه مجلس مستقل و مقتدر باشد بهتر میتواند از حقوق مردم صیانت کند.
وی با اشاره به وظایف سه قوا بیان کرد: ظرفیتهای قدرت و ثروت در قوای مجریه و قضائیه است و قوه مقننه میتواند نظارت و کنترل بر امور داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قوه مقننه از ظرفیت علمی، تخصصی و تعهدی خوب برخوردار باشد علاوه بر صیانت از چارچوبهای نظام، میتواند به تدوین برنامههای مناسب بپردازد.
وی تاکید کرد: مجلس باید مجلسی شجاع، مستقل و مقتدر باشد و در صورت تعدی به مردم باید از حقوق مردم مراقبت کند و رابطه ملت با حکومت از طریق نمایندگان آنها صورت میگیرد.
* اختلاف نظرها باید در محیطهای معقول به اتخاذ تصمیمات بهتر کمک کند
لاریجانی با تاکید بر همکاری قوای سهگانه گفت: همکاری قوا امری لازم است و حکومت خوب حکومتی است که قوای آن به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل کنند و این به معنای نداشتن اختلاف نظر نیست.
وی ادامه داد: در یک خانواده نیز افراد با یکدیگر اختلاف نظر دارند ولی نباید این اختلافنظرها به ستیز تبدیل شود و باید اختلاف نظرها در محیطهای معقول به اتخاذ تصمیمات بهتر کمک کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اداره کشور کار مشکلی است و باید ارادههای مردم را با سیاست به سوی توسعه کشور، صیانت از حقوق مردم و حفظ امنیت ملی معطوف کنیم و نباید سیاست را کوچک گرفت چراکه سیاست ورزیدگی ذهنی و تجربی میخواهد.
* هیچ مسئلهای مهمتر از آبادانی و حفظ اسلامیت کشور نیست
وی خاطرنشان کرد: انتخابات میتواند پدیده مبارک و تقویتکننده بنیه کشور و دفعکننده توطئههای دشمنان باشد و باید این نکته در نظر گرفته شود که هیچ مسئلهای مهمتر از صیانت از آرمانهای انقلاب و وصایای امام خمینی(ره) مبنی بر آبادانی و حفظ اسلامیت کشور نیست.
لاریجانی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردند که جهش علمی داشته باشید و برای تحقق این امر باید از ظرفیت فکری جوانان بهره بگیریم و باید محیط و امکانات لازم برای آنها فراهم شود و این معنای عدالت واقعی است.
وی با اشاره به دغدغه بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت: باید رونق اقتصادی به وجود آید و بخشهای صنعتی و تولیدی این امر را پیگیری کنند تا از ظرفیت دانشگاهها استفاده کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شاخکهای ذهنی مردم باید به سوی توسعه کشور هدایت و سرمایهگذاری، کار، تولید و ابتکار به ارزش تبدیل شود.
وی ادامه داد: مجلس و دولت آینده باید روی توسعه کشور تمرکز کنند و اگر توسعهای بدون عدالت باشد شکافهایی که از نظر اجتماعی در غرب به وجود آمده شکل میگیرد.
لاریجانی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه عدالت گفت: این تاکیدات نشاندهنده دورنگری است و عدالت به معنای توزیع پول نیست بلکه مردم باید با کرامت زندگی کنند و با فناوری دانش خود به امرار معاش بپردازند.
وی یادآور شد: دولت موظف است برای تحقق عدالت اجتماعی بسترهای لازم را فراهم کند تا همه با مشارکت و سرمایهگذاری و از استعدادهای خود استفاده کنند.
*افتتاح نمایشگاه سالنمای خدمت با حضور لاریجانی
علی لاریجانی که به قم سفر کرده بود با حضور در محل نمایشگاه سالنمای خدمت این نمایشگاه را که ویژه تبیین دستاوردهای سفر رهبر انقلاب به قم برپا شده است افتتاح کرد.
در این نمایشگاه 50 دستگاه اجرایی قم عملکرد و اقدامات خود را در خصوص اجرایی کردن مصوبات سفر رهبری به قم در معرض دید عموم قرار دادهاند.
نمایشگاه سالنمای خدمت به مدت 5 روز در دو نوبت صبح و عصر در محل دائمی نمایشگاههای استان قم پذیرای عموم بازدیدکنندگان است.
*دیدار مدیران قم با رئیس مجلس
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، تعدادی از مدیران استان قم پیش از ظهر پنجشنبه در دیدارهای جداگانه با دکتر علی لاریجانی در دفتر وی، به طرح مسائل و مشکلات دستگاه مربوطه پرداختند.
در این دیدارها رئیس سازمان بازرسی استان قم، مدیرکل منابع طبیعی و رئیس جهاد کشاورزی استان به همراه معاونین خود ضمن تشریح عملکرد دستگاه خود با بیان کمبودها و نیازهای خود پرداختند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدارها ضمن تشکر از خدمات مدیران استان قم، پیشنهادهایی را برای برطرف شدن مشکلات و بهینه کردن عملکرد این ادارات ارائه داد.
*عمقبخشی به مردمسالاری دینی عامل پایداری نظام است
علی لاریجانی در ادامه برنامههای خود در سفر به قم در مراسم افتتاح خوابگاه دانشجویی دانش و آغاز عملیات اجرایی چند پروژه آموزشی پردیس قم دانشگاه تهران که در سالن امام خمینی(ره) این دانشگاه برگزار شد شرکت کرد و طی سخنانی یکی از نقاط قوت پردیس قم را ارتباط آن با دانشگاه تهران دانست و افزود: دانشجویان و دانشگاههای ما باید از ظرفیت وجود حوزه علمیه در استان قم به خوبی استفاده کنند.
وی با اشاره به موقعیت کنونی جمهوری اسلامی در منطقه بیان کرد: این موقعیت را شاید 40 سال پیش نداشتیم اما امروز در سایه انقلاب اسلامی، خیلی از مشکلاتی که از نظر سیاسی سر راه کشور بود، رفع شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی غربیها دنبال انکار جمهوری اسلامی بودند اما از این پروژه صرفنظر کردند چون میدانند از این مرحله عبور کرده و نمیتوانند دنبال ماجراجوییهایی باشند که به انکار جمهوری اسلامی بینجامد.
وی تصریح کرد: این حرفها و هیاهوهای غرب ناشی از تاثیرگذاری ایران در منطقه است و اگر جز این بود، نیازی به صحبتهای اینچنینی از سوی آنها نبود.
لاریجانی با اشاره به سؤالات غربیها در مورد تراز جمهوری اسلامی در انقلابهای منطقهای افزود: وقتی نسبت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران و حوادث منطقه را بررسی میکنند، متوجه میشوند که آن فکر انقلاب اسلامی در مورد دادن سررشته امور به مردم، پا گرفته است و با توجه به این فرهنگ است که بیداری اسلامی و بازگشت به خویشتن در مسلمانان به وجود آمده است.
وی ادامه داد: این ظرفیت بزرگی است و این همان عاملی است که روی آن حساب باز کردند تا چگونه آن را مدیریت کنند اما دورهای که آنها تصور میکردند با سنگاندازی مقابل ایران، میتوانند مشکلی به وجود آورند، فاصله گرفته است و ما در حال گذر از این مرحله هستیم.
نماینده مردم قم در مجلس عمقبخشی به مردمسالاری دینی و پیشرفتهای علمی را دو عامل پایداری جمهوری اسلامی و انصراف غرب از انکار جمهوری اسلامی دانست و افزود: عمقبخشی به مردمسالاری دینی به معنای آن است که بتوانیم در همه زمینهها رشد مردمسالاری دینی را محقق کنیم به گونهای که مردم در همه بخشهای نظام حضور و مشارکت داشته باشند بنابراین هرچه به مردمسالاری از نظر سیاسی عمق ببخشیم، با کمترین هزینه دشمن را به عقب راندهایم.
وی به پیشرفتهای علمی به عنوان دومین عامل پایداری نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: الان زمانهای است که باید گامهای قویتری در پیشرفتهای علمی برداریم و این همان جایی است که تراز ما را کاملا تغییر خواهد داد.
لاریجانی با اشاره به پیشرفتهای علمی پس از انقلاب اسلامی افزود: در دولتهای مختلف یک سری امور استراتژیک بود که غالبا رهبری آنها را هدایت میکرد که از جمله آنها میتوان به انرژی هستهای اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاهها تحلیل دقیقی از وضعیت ما در دنیای امروز داشته باشند، متوجه خواهند شد که هرچه در ظرفیتسازی علمی و فنی سرمایهگذاری کنیم، توان ملی کشور را میتوانیم چنان بالا ببریم که طمعهای حریف را از منافع ملی کشور دور کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به همین دلیل است که رهبران جمهوری اسلامی روی این مسئله مصر هستند و این تفنن نیست بلکه یک مسئله استراتژیک برای کشور است و جهش علمی امروز ما میتواند فوائد مضاعفی داشته باشد.
وی نگاه اسلامی به علوم انسانی را مسئله مهم روز کشور دانست و گفت: بسیاری از رشتههای علوم انسانی پایههای متافیزیکی دارند ولی اینکه بگوئیم اینها تحقیقات بشری است کمی سهلانگاری در این موضوع است.
لاریجانی بیان کرد: در اکثر علوم انسانی از قبیل مدیریت، جامعهشناسی و... پایههای متافیزیکی بر آنها استقرار دارد که وظیفه مسلمان وظیفهشناس این است که به مبانی متافیزیکی این علوم توجه کند.
وی با اذعان به اینکه در علوم انسانی کم کار کردهایم، عنوان کرد: اگر به مبانی فلسفی و پایههای متافیزیکی علوم انسانی توجه کنیم، دستاوردهای نوینی را مشاهده خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور گفت: در این نقشه نیز یکی از بخشهایی که مورد توجه قرار گرفت این بود که در علوم انسانی با توجه به مبانی تفکر اسلامی تاملاتی داشته باشیم و البته نباید عجولانه تصمیم گرفت چون کارهای سطحی مخرب است.
وی ادامه داد: باید دید کدام قسمتها از مبانی عقلی درست برخوردار است و کدام بخشها متاثر از مبانی متافیزیکی است که محل مناقشه است.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از مسائلی که در نقشه علمی کشور طراحی و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به عنوان یکی از اولویتها مطرح شد این بود که در علوم انسانی تاملاتی را با توجه به مبانی تفکر اسلامی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دولت و حکومت در این زمینه نمیتوانند کاری جز پشتیبانی انجام دهند، افزود: محصول این کار باید از درون اراده متفکران ایرانی بیرون بیاید و حوزه و دانشگاه باید درگیر آن شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفته رئیس پردیس قم دانشگاه تهران در زمینه تهیه برشی از نقشه جامع علمی کشور برای استان قم، آن را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: دیگر استانها هم اگر به فراخور وضعیت خود از آن بهره ببرند کار پسندیدهای است.
وی ادامه داد: الان نگاهها به گونهای است که این قبیل مطالعات مورد درخواست است یعنی وقتی با علمای مصر جلسه میگذاریم انگیزه دارند که ببینند در ایران چه تاملاتی شده تا از این تاملات استفاده کنند.