پاسخ به:زندگی نامه علما
شنبه 11 شهریور 1391 2:39 PM
پدرش آیةالله العظمی میرزا هاشم آملی(ره) از بزرگان حوزه علمیه قم و نجف بود که در طی سالیان دراز شاگردان فراوانی پرورانده است.
مادرش نیز فرزند آیةالله العظمی سید محسن اشرفی(ره) از بزرگان بهشهر بود که در آن شهر سمت مرجعیت داشت. پدرش یک سال و اندی پس از تولد فرزندش به شهر قم مهاجرت کرد.
لاریجانی تحصیلات جدید را از دبستان در سال 1345 آغاز کرد و در سال 1356 به پایان رساند.
وی هنگام وارد شدن به سال چهارم دبیرستان با فراهم آمدن بورس تحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف عازم تحصیل در یکی از کشورهای غربی بود که ناگهان زندگیاش دگرگون شد و با تشویق پدر به دروس دینی رو آورد.
او در سال 1356 به حوزه علمیه قم رفت و بیشتر دروس مقدمات و سطح را در فرصتی اندک و در نزد استادان برجسته که گاه از نزدیکان وی نیز بودند، به پایان رسانید.
سپس در درس خارج بزرگان قم، از جمله والد خود، حاضر شد و سالها از محضر آنان بهرههای بسیار برد.
لاریجانی از سالهای نخستین انقلاب به مقوله تهاجم فرهنگی و شناخت آن اهتمام ویژهای داشت و در این زمینه فعالیتهای گستردهای انجام داد.
وی از سال 1368 به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال داشت. علاوه بر این به تدریس در دانشگاه تربیت مدرس قم و دانشگاه رضوی مشهد در سطح کارشناسی ارشد و دکترا نیز پرداخت.
در سال 1377 به عنوان نماینده دوره سوم مجلس خبرگان از استان مازندران به مجلس خبرگان راه یافت و در سال 1380 با حکم مقام معظم رهبری به عنوان عضوی از فقهای شورای نگهبان منصوب شد.
صادق لاریجانی در 24 مرداد سال 1388 توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب و جانشین آیت الله شاهرودی شد.
برخی از آثار صادق لاریجانی:
کتابهای زیر در حال تدوینند:
راسخون هر روز بهتر از دیروز