0

رييس سازمان جهادكشاورزي زنجان: در سال زراعي جاري يكي از استان‌هاي مواجه با بيشترين شدت خشكسالي هستيم

 
somayeh_224
somayeh_224
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 584

رييس سازمان جهادكشاورزي زنجان: در سال زراعي جاري يكي از استان‌هاي مواجه با بيشترين شدت خشكسالي هستيم
پنج شنبه 27 مرداد 1390  5:51 PM

ريس سازمان جهادكشاورزي استان زنجان گفت: براساس روش‌هاي تحليل خشكسالي كشاورزي، جزو سه استاني هستيم كه در سال زراعي جاري با بيشترين شدت خشكسالي مواجه هستيم.

 

محمدرضا نهاوندي‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار منطقه زنجان، با اشاره به اينكه سالانه 350 هزار هكتار از اراضي استان، زيركشت محصولات ديم مي‌رود، اظهار كرد: گندم ديم با 307 هزار هكتار، 88 درصد اراضي ديم در استان را به خود اختصاص داده است.

 

وي با تاكيد بر اينكه بارش‌هاي متناسب با مراحل رشد گندم در استان از اهميت بالايي برخوردار است، افزود: ميزان بارندگي سالانه در ايران بين 224 تا 275 ميليمتر است و اين ميزان بارش يك سوم متوسط بارندگي سالانه در دنياست.

 

رييس سازمان جهادكشاورزي استان با بيان اينكه متوسط بارندگي دنيا،660 ميليمتر در سال است، تصريح كرد: اين آمار و مقايسه آن با ميانگين بارش در ايران، نشان‌دهنده اهميت كشاورزي در كشور است، به‌طوري‌كه يك سوم بارندگي دنيا، نيازهاي كشاورزي كشور را تامين مي‌كند.

 

وي با يادآوري اينكه ميزان تبخير در ايران 3 برابر متوسط جهاني است، ادامه داد: ميزان بارندگي و تبخير ايران قابل مقايسه با ساير كشورهاي جهان نيست و اين در حالي است كه ميانگين بلندمدت بارش در استان تا پايان مردادماه سال‌جاري، 302 ميليمتر خواهد بود.

 

نهاوندي‌پور با اشاره به اينكه در فصل آبي 90-89، تا پايان تيرماه، 80 درصد بارندگي سالانه استان به‌وقوع پيوسته است، گفت: از لحاظ ميزان بارندگي با خشكسالي مواجه نبوديم، اما بايد به اين نكته توجه كرد كه توزيع زمان بارندگي، متناسب با نيازهاي محصولات كشاورزي نبود.

 

وي با بيان اينكه در بخش كشاورزي، وضعيت چندان مساعدي نداريم، گفت: زنجان جزو استان‌هايي بود كه به علت توزيع نامناسب بارندگي در فصل پاييز، بارندگي چنداني نداشت و همين موضوع باعث شد تا كشت ديم كه نياز مبرم به بارندگي در اين فصل دارد، خسارت شديدي ببيند.

 

اين مقام مسئول با اشاره به اينكه كمبود بارندگي استان در فصل زمستان و دو ماه اول بهار سال 90 جبران شده است، ادامه داد: البته جبران كاهش بارندگي در حالي بود كه زمان بارش‌ها متناسب با نياز كشاورزي در استان نبود.

 

وي با يادآوري اينكه 33 درصد بارش‌هاي سال زراعي جاري استان از مهر تا پايان بهمن‌ماه اتفاق افتاده است، گفت: در آذرماه نيز با توجه به افزايش دما، شاهد سبز شدن گندم ديم كاشته شده بوديم، اما كاهش بارندگي موجب خشك شدن سطح سبز رشد كرده گندم‌هاي ديم شد.

 

نهاوندي پور افزود: كاهش بارش‌ها از ابتداي مهرماه، عدم ايجاد سطح سبز مناسب، به تعويق افتادن جوانه‌زني، عدم تناسب‌ دما با مراحل رشد و مصادف شدن مراحل حساس رشد با سرماي زمستان، موجب وارد شدن خساراتي به محصول گندم شد.

 

وي با بيان اينكه بارندگي‌هاي مداوم اوايل بهار، مانع از استفاده سطح سبز گياهان ديم از ساعات آفتابي شد، تصريح كرد: 93 ميليمتر بارش در كمتر از دو ماه ابتدايي سال 90 رخ داده است. همچنين بروز كاهش دما در ارديبهشت ماه و افزايش دما در تيرماه سال‌جاري باعث خشك شدن و بادزدگي محصولات شد.

 

اين مقام مسئول با تاكيد بر اينكه در ناحيه شمال‌غرب كشور براساس روش‌هاي تحليل خشكسالي، بيشترين شدت خشكسالي در استان‌هاي زنجان، همدان و قزوين رخ داده است، خاطرنشان كرد: متاسفانه با روش‌هايي كه ستاد بحران كشور و ستاد خشكسالي در تحليل خشكسالي به كار مي‌برند، نيمه جنوبي كشور را به‌عنوان مناطق درگير با خشكسالي عنوان مي‌كنند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها