آش سبزی شیراز
جمعه 18 تیر 1389 10:31 PM
مواد لازم:
گوشت گوسفند 750 گرم
برنج 380 گرم
عدس 180 گرم
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید از هر کدام 180 گرم
مرزه خشک 2 قاشق غذاخوری
پیاز داغ 4 قاشق غذاخوری
پودر گشنیز، پودر زیره سیاه به میزان لازم
پودر دارچین، زردچوبه به میزان لازم
نمک، فلفل، روغن به میزان لازم
از گوشت سردست یا گردن استفاده میکنیم.
تخم گشنیز را قبل از پودر کردن کمی تفت میدهیم تا بو داده شود و عطر آن بهتر باشد.
در شیراز این آش برای صبحانه خورده میشود.
حبوبات را حتما از شب قبل خیس میکنیم.
برنج را هم از شب قبل با آب خالی خیس میکنیم.
ظرف را روی حرارت میگذاریم و داخل آن مقداری آب میریزیم بعد برنج را اضافه میکنیم.
در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت 2 ساعت با حرارت کم این برنج بپزد و لعاب بیندازد.
گوشت را با زردچوبه و نمک و پیاز میگذاریم بپزد بعد ریش ریش میکنیم.
حبوبات را جداگانه میپزیم.
عدس را هم جداگانه میپزیم.
بعد از 2 ساعت که برنج پخته شد نصف حبوبات پخته شده را به آن اضافه میکنیم.
نصف عدس را هم به مواد اضافه میکنیم.
نصف تمامی حبوبات و عدس را به برنج اضافه میکنیم و از هر کدام نصفش را کنار میگذاریم.
سبزیجات را هم به مواد اضافه میکنیم.
سبزی این آش باید کمی درشت خرد شود.
نصف گوشت پخته شده را هم اضافه میکنیم.
در ظرف را میگذاریم و به مدت 4 ساعت میگذاریم با شعله کم بماند و جا بیفتد.
گوشت حبوباتی را که کنار گذاشتیم با هم مخلوط میکنیم و کاملاً میکوبیم یا آسیاب میکنیم تا له شوند و موقع اضافه کردن به آش آن را لعابدار کنند.
بعد از 4 ساعت مواد کوبیده شده را به آش اضافه میکنیم و میگذاریم دوباره با حرارت کم بپزد.
بعد از 40 دقیقه که مواد کوبیده شده هم با بقیه مواد پختند، نصف پیاز داغ و ادویه جات و نمک و سبزی خشک را اضافه میکنیم و به مدت 20 دقیقه دیگر میگذاریم آش روی حرارت بماند.
یعنی بعد از اضافه کردن نصف گوشت و سبزی کلاً 5 ساعت زمان لازم است تا آش کامل جا بیفتد.
وقتی آش آماده شد با نصف پیاز داغ که کنار گذاشته بودیم روی آن را تزئین میکنیم.
نکته: برنج در این آش کاملاً له میشود و شبیه برنج شله زرد میشود.