30 هزار نفر تحت درمان ترك اعتياد هستند
دوشنبه 10 مرداد 1390 2:10 PM
خبرگزاري فارس: معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: 30هزار نفر تحت درمان اين معاونت هستند كه با نگهداري اين افراد 300 هزار مورد اعتياد پيشگيري ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، مجتبي رحيمي در همايش جامعه عاري از اعتياد با اشاره به اينكه دانشگاه علوم پزشكي با توليت بحث سلامت پزشكي نقش خود را ايفا ميكند، اظهار داشت: تلفيق سازمان بهزيستي و علوم پزشكي در امر رسيدگي به اعتياد از جمله موثرترين اقدامات بودهاند كه با توجه به تعاملات صورت گرفته پيشرفت خوبي در حوزه پيشگيري و درمان داشتهاند.
وي با اشاره به اينكه در حوزه معاونت و پيشگيري آموزش لازم براي آحاد جامعه و كاركنان انجام ميگيرد، افزود: بازنگري كتاب سوء مصرف مواد ويژه مربيان در قالب طرح بسيج دانشآموزي، برنامهريزي مهارت زندگي با رويكرد پيشگيري از اعتياد با امتياز بازآموزي در شهرستانهاي استان را اجرايي كردهايم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان از برنامهريزي ارائه جزوات آموزشي مهارتهاي زندگي ويژه تمام گروههاي مختلف در شهرستانها خبر داد و گفت: بيش از 5 هزار نسخه جزوه از سري كتابهاي سفيد ويژه همه اقشار جامعه و مقاطع مختلف تحصيلي با موضوع مهارتهاي زندگي، اختلالات روان پزشكي، مبارزه با معضلات ارائه شده است.
وي ارائه جزوات سلامت روان را از جمله ديگر اقدامات اين معاونت برشمرد و گفت: در چهار شهرستان فريدن، خوانسار، چادگان و گلپايگان كه پزشك خانواده فعال است، آموزشهاي خاص داده شده است.
رحيمي در ادامه به كارگاههاي آموزشي پيشگيري از اعتياد اوليه در محلات و محيط هاي مدارس به صورت كارگاه آموزشي خبر داد و گفت: 2هزار139 نفر تاكنون در اين راستا آموزش ديدهاند.
وي همايش و سمينار برگزار شده و ارائه 80 مقاله و ارسال بسته آموزشي براي همه ارگانها به تعداد 300 بسته را در راستاي فرهنگ سازي پيشگيري از اعتياد برشمرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اينكه تاكنون نمايشگاههاي مرتبط در اين زمينه برگزار شده است، گفت: كارگاههاي چهار روزه مهارت زندگي با همكاري سازمان بهزيستي جهت كاركنان بود كه يك هزار و 932 نفر در مهارت سلامت روان شركت كردهاند.
وي به علل گرايش به مواد مخدر و آموزش 5 هزار و 250 نفر در اين زمينه پرداخت و بيان داشت: در زمينه پيشگيري ثانويه و ابتلا به اعتياد در مراكز گذري يك هزار و 921 نفر مرد و 48 نفر زن آموزش ديدهاند.
رحيمي تعداد بيماران تزريقي را 873 نفر و تعداد افرادي كه براي گرفتن سرنگ مراجعه كردند را 646 نفر دانست و ادامه داد: جهت رفع خطر آلودگي از بيماران واگير اين امر صورت گرفته است.
وي 253 نفر از افراد هپاتيتي را تحت پوشش اين معاونت دانست و تعداد مراجعات مراكز گذري را يك هزار و752 نفر برآورد كرد كه يك هزار و 40 نفر آنها آموزش ديدهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تعداد افراد مراجعه كننده به ديگر مراكز درماني را 169 نفر و تعداد افراد مراجعه كننده به مراكز سيار را هزار و 832 نفر دانست و ادامه داد: 205 مركز درمان نگاهدارنده با متادون داريم كه يك هزار و 300 نفر پزشك عمومي در اين زمينه آموزش ديدهاند كه 200 نفر آنها روان شناس هستند.
وي ادامه داد: 30 هزار نفر تحت درمان هستند كه با نگهداري اين افراد 300 هزار مورد اعتياد پيشگيري ميشود.
انتهاي پيام/ص20