ثبت سفارش واردات انواع خودرو آزاد شد
دوشنبه 10 مرداد 1390 2:09 PM
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بازرگاني خوزستان اعلام كرد: متقاضيان از اين پس مي توانند با رعايت شرايط آيين نامه ضوابط فني خودرو براي واردات انواع خودرو سبك و سنگين اقدام كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، محمد حسين چراغي در جلسه كارگروه صادرات غيرنفتي استان، با بيان اينكه شرايط براي واردات انواع خودرو براي متقاضيان داراي سابقه ثبت سفارش به صورت كلي فراهم مي شود، اظهار داشت: مقدمات پذيرش، جذب و انتخاب صادركنندگان نمونه كه بايد در روز 29 مهرماه معرفي شوند، در دستور كار قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه وزارت كشور در حال ارزيابي و جمعبندي عملكرد استانهاي كشور در زمينه توسعه زيرساختها، و اقدامات صورت گرفته براي توسعه صادرات است، گفت: تمام دستگاههاي مرتبط با امر صادرات بايد در يك هفته اقدامات اساسي و قابل توجه خود را در بخشهاي توسعه صادرات، پروژههاي اجرا شده، امكانات و تسهيلات ارائه شده را اعلام كنند كه به وزارت كشور و سازمان توسعه تجارت گزارش شود.
وي خاطرنشان كرد: از رقم هشت ميليارد دلار برنامه صادرات غيرنفتي امسال كه بايد 5/1 ميليارد آن به كشور عراق باشد، 75 درصد برنامه در چهار ماهه امسال محقق شده است.
در ادامه رئيس سازمان صنايع و معادن خوزستان نيز سهم اين بخش را در صادرات غيرنفتي استان 6 ميليارد و 2 ميليون دلار معادل با 78 درصد حجم كل صادرات غيرنفتي اعلام كرد و گفت: صنايع صادرات محور در گروههاي پتروشيمي، صنعتي و معدني شناسايي شده و قرار است حمايتهاي لازم در جهت رفع مشكلات اين صنايع انجام شود.
سيدخلف موسوي افزود: در 4 ماهه نخست امسال سهم صادرات در بخش صنعت و معدن يك ميليارد و 800 ميليون دلار بوده كه در صورت ادامه اين روند تا پايان سال 800 ميليون دلار از برنامه عقب هستيم، اما با توجه به آنكه صادرات در 6 ماهه دوم رشد بيشتري مييابد، ميتوان به رقم برنامهريزي شده دست يافت.
همچنين مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي خوزستان در اين نشست با درخواست از تمام سازمانهاي مسئول براي فراهمآوردن زيرساختهاي لازم در جهت صحهگذاري كالا در مبدا و صدور گواهي انطباق توسط شركتهاي بازرسي تصريح كرد: تاييد استاندار كالاهاي صادراتي از سوي موسسه استاندارد اگر چه براي ما مطلوب است اما يك روش معمول در تجارت نيست و به همين دليل طرف عراقي خواستار صحهگذاري در مبدا است.
رضا دهدشتيزاده ادامه داد: اين امر در نهايت تداوم و توسعه صادرات استان را به دنبال دارد، همچنين با توجه به آنكه اساس و پايه صادرات، وجود كالاهاي مطلوب با قيمت تمام شده مناسب است براي توليد كالاي مطلوب، رعايت استانداردهاي توليد و براي كنترل قيمت تمام شده، رعايت اصول مديريت كيفيت ضروري است و بر همين اساس تشكيل كميته مديريت كيفيت صادرات استان با هدف فراهم كردن زيرساختهاي لازم براي توليد باكيفيت و صادرات محور پيشنهاد ميشود.
وي اظهار داشت: شناسايي قابليتها و واحدهاي صادرات محور در استان و ايجاد بانك اطلاعاتي از اين واحدها، تعيين حداقل 20 قلم كالاي توليدي استان به عنوان كالاي صادراتي و ارتقاء كيفيت آنها، تلاش در جهت استقرار سيستمهاي مديريت كيفيت و واحدهاي توليدي، جهتدهي اقدامات و بستههاي حمايتي دولت به سمت صنايع موفق و كارآمد، بررسي و شناسايي بازارهاي هدف نيازها، سلايق و راهكارهاي نفوذ در اين بازارها ميتوانند از وظايف اين كميته باشند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان نيز با اشاره تعيين رقم 3/4 ميليارد دلار به عنوان سهم بخش كشاورزي كل كشور در صادرات غيرنفتي امسال تصريح كرد: در خوزستان سهم بخش كشاورزي 924 ميليون دلار تعيين شده كه در سه ماهه نخست امسال 150 ميليون دلار آن تحقق يافت.
موسوي افزود: براي برنامهريزي رسيدن به رقم هدف، محصولات داراي ظرفيت صادراتي در استان و همچنين بازارهاي هدف شناسايي شد؛ همچنين با مكاتبات انجام شده با گمرك راهاندازي بندر سجافي در حال پيگيري است تا بتوان محصولات سالم و ارگانيك استان را به كشورهاي متقاضي صادر كرد.
وي با بيان اينكه عمده برنامهريزيها در زمينه صادرات خرما است، اظهار كرد: براي ارتقابخشي به كيفيت خرما و بستهبندي، قرار است دستگاههاي پيشرفته بستهبندي بهصورت الگويي و در طرح ترويج وارد شده و در اختيار كارگاههاي بستهبندي قرار گيرد.
موسوي مشكل فعلي اين سازمان را در زمينه صادرات، در اختيار نداشتن ناوگان حمل و نقل عنوان كرد و ادامه داد: اگر چه بازار بسيار خوبي در قطر شناسايي شده، اما به علت نبود ناوگان امكان استفاده از اين ظرفيت وجود ندارد، درخواست سازمان خريد يك فروند كشتي است تا فعلا در اختيار صندوق توسعه كشاورزي قرار گيرد.
انتهاي پيام/ص10