زنان برابر چشم انداز رودخانه / هاینریش بل / کامران جمالی / انتشارات کتاب خورشید
یک شنبه 12 تیر 1390 2:41 PM
در 1972 برنده جایزه ادبی نوبل شد. او و زنش از کلیسای کاتولیک بیرون آمدند.سولژنیستین پس از رانده شدن از روسیه مدتی مهمان او بود.در رشته ی زبان و ادبیات آلمانی تحصیل کرده بود.شش سال از عمرش را در جنگ سپری کرده بود (خدمت نظامی اجباری). در نوشته هایش نظری انتقادی به جامعه آلمان پس از جنگ دارد. در آثارش گرسنگان و افراد بی خانمان دوران پس از جنگ حضور دارند. سیاستمداران راستی و چپی کشورش ،سالها به او لقب هایی چون:خائن، حامی تروریست و برده سرمایه داری داده بودند.بله؛ هاینریش بل، نویسنده ای که در آمارگیری یکی از روزنامه های آلمانی در 1978 به عنوان چهارمین نفری انتخاب شد که بیشترین تأثیر را بر افکار عمومی می گذارند.
زنان برابر چشم انداز رودخانه در سال 1985 دو ماه پس از مرگ بل انتشار یافت.این رمان، با شیوه ای نو، در قالب گفت و گو وتک گویی نوشته شده است. و به روابط و رویدادهای پشت پرده آلمان می پردازد.در این اثر (ارفتلر بلوم) همان (کنراد آدنائر) است.آدنائر از سال 1949 تا 1963 صدر اعظم آلمان بود.در واقع میتوان گفت این یک رمان کاملاً سیاسی ست.
در قسمت "درباره این رمان" در ابتدای کتاب می خوانیم:اعتقاد من این است که اگر این رمان، نه دو ماه پس از مرگ بل، بلکه دو ماه پیش از خاموشی او انتشار می یافت، بی شبهه با جنجالی بزرگ از سوی "غوکان لاشخوار لجن زی" وابسته به پلشت زار عفن کلان سرمایه رو به رو می شد.اما مردگان همواره به طرزی اسرار آمیز رویین تن می شوند و محق جلوه می کنند.
علاوه بر متن رمان که به نشان دادن روابط پشت پرده ای که در دنیای سیاستمداران وجود دارد ،می پردازد و خواندن این کتاب را برای ما حتی به عنوان یک فرد غیر آلمانی جذاب می کند، و همین طور ترجمه خیلی خوب کامران جمالی از این رمان ، ما در قسمت پیوست ها مطالبی تحت عنوان "ریشه های رادیکالیسم هاینریش بل" و "مبانی زیبایی شناسی و اندیشه هاینریش بل" میخوانیم.
پ.ن.1. در معرفی هام سعی کردم به غیر از این که عکسی از طرح روی جلد کتاب منتشر شده در ایران میگذارم، عکسی هم از کتاب به زبان اصلی بگذارم ، برای اینکه شما طرح روی جلد رو بتونید با هم مقایسه کنید. به نظر من طرح روی جلد "زنان برابر چشم انداز رودخانه" در ایران، فوق العاده است.
پ.ن.2. من با نوشتن جهان را تغییر میدهم. همین که مینویسم، جهان تغییر میکند. هاینریش بل