دیوانگی در بروکلین / پل استر / ترجمه خجسته کیهان
یک شنبه 12 تیر 1390 2:32 PM
"به دنبال مکان آرامی بودم که در آن بمیرم. کسی بروکلین را پیشنهاد کرد و فردای آن روز از وست چستر به آنجا رفتم تا با آن شهر آشنا شوم"
دیوانگی در بروکلین / پل استر / ترجمه خجسته کیهان / نشر افق/ 357 صفحه / 4200 تومان
شروع کتاب آدم رو غافلگیر می کنه. ماجرا ی کتاب به زندگی ناتان – همون پیرمردی که در شروع داستان دنبال جایی برای مردن میگشت! " میپردازه که یک روز خواهرزاده اش (تام) رو حین کتابفروشی پیدا می کنه و از طریق تام با صاحب کتاب فروشی آشنا میشه. در این میان شخصیتهای متعددی نیز وارد داستان میشن مثل: خواهر زاده تام که با اینکه نه و نیم سال بیشتر نداره از شهرشون به شهر محل زندگی تام به تنهایی سفر کرده و عجیب تر اینه لام تا کام حرفی هم نمی زنه. بعلاوه پدر و دختری که تام بطور اتفاقی اونهارو میبینه و عاشق دختره میشه و رئیس هتلی که تام و ناتان مجبور میشن چند شب رو توش بگذرونن و... .
میشه گفت این کتاب یکی از بهترین رمان های پل استره چون همه دل مشغولیهای نویسنده با یکدیگر مرتبط میشن. آدمها سرنوشت خودشون رو میسازن و در آرمان شهری خود ساخته، بهترینها را زندگی میکنن ... . به نظر من یکی از قسمت های جذاب کتاب پایان آن بود که بسیار امید دهنده بود و با فضا سازی بسیار زیبایی همراه شده بود. همچنین یکی دیگه از مواردی که داستان رو جالب کرده، نزدیکی زمانش به زمان فعلیه. توی داستان از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و برندهشدن جرج بوش و همینطور حادثهی یازده سپتامبر صحبت میشه و اتفاقا پایان کتاب با برخورد هواپیما به برج های دوقلو همزمانه . همه این موارد باعث میشه از وقت گذاشتن برای خوندن این کتاب پشیمون نشین. هرچند این کتاب طرفدارای پرو پا قرص استر رو زیاد راضی نکرد؛ چون اونها معتقد بودن که این کتاب تلخی اش کم بوده!!
این هم مصاحبه اختصاصی سعید کمالی دهقان با پل استر که پیشنهاد میکنم حتما بخونیدش:
http://sibegazzade.com/main/?p=145