0

معرفی کتاب از وبلاگ باشگاه کتاب

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

پدرو پارامو/ خوان رولفو/ ترجمه احمد گلشیری/ انتشارات نشر آفرینگان
شنبه 11 تیر 1390  11:54 AM

وقتی در یک مجله ادبی خوندم که مارکز ایده صد سال تنهایی را از کتابی به نام  « پدروپارامو» گرفته، خیلی مشتاق شدم تا این کتاب را بخونم. خوان رولفوی مکزیکی این کتاب را 13 سال قبل از صد سال تنهایی نوشته و درست مثل مارکز فضایی اسطوره ای و وهم آلود آفریده که مملو از اتفاقات ما ورای طبیعت است. 

« - واقعاً اونجا کومالاست؟
-         بله آقا
-         پس چرا مثل شهر ارواحه؟
-         مردم اینجا روزگار بدی داشتن آقا» ( ص 20)

فضای داستان پر از ارواح سرگردان است و مردگان در کوچه و خیابان کومولا در حال رفت و آمد هستند.
«پدرو پارامو» داستان پسري است كه به مادر در حال مرگش قول مي دهد پدرگمشده اش (پدرو پارامو) را پيدا كند. پسر مي رود و به شهر مرده و ويراني پا مي گذارد كه ارواحي در آن سرگردانند.
پدرگمشده (پدرو پارامو) با شیادی و کلاه برداری غیر قابل وصفش همه چیز بدست آورده است. شیادی که گناه و آلودگی را به تسلسل ترویج می دهد.

« - ... با اینکه شب عروسیشون بود سعی کردم بهش حالی کنم که به حرف «اوسوری یو» اعتنایی نکنه ، چون دروغگو و کلاه برداره.
-         گفت این کار از من بر نمی اد. تو به جای من برو. اصلاً متوجه نمی شه.
-         البته من خیلی از اون جوان تر بودم و پوستم مثل اون خیلی گندمگون نبود، اما اون تو تاریکی نمی تونست تشخیص بده.
-         و من رفتم.تو سال بعد به دنیا اومدی. من مامانت نبودم.اما مامانت به حساب می اومدم.» ( ص 39)

در مجموع اگر شما هم از جمله طرفداران سبك رئاليسم جادويي و بطور كلي ادبيات آمريكاي لاتين باشيد مطمئناً از خوندن اين كتاب لذتي وصف ناپذير خواهيد برد. جذابيت هاي روايي ، قلم گيراي نويسنده ، ترجمه قابل تحسين در كنار حجم كم كتاب باعث خواهد شد تا يك نفس كتاب را بخوانيد. 

اين كتاب از نگاه ديگران:
 كارلوس فوئنتس در گفتگو با خبرگزاري اسپانيا: رمان پدرو پارامو نوشته خوان رولفو بهترين رماني است كه تاكنون در مكزيك نوشته شده است.                       

اكتاويو پاز: اين كتاب من را به ياد فضاي داستاني بوف كور مي اندازد كه آن همه تحسين آندره برتون را برانگيخته بود.
اين هم مطلبي در مورد نويسنده اين كتاب در سايت جن و پري
http://www.jenopari.com/article.aspx?id=319 

فرستاده شده توسط "محمد حسين همت"

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها