پذیرش دانشجوی دکترای بیو تکنولوژی گیاهی
سه شنبه 10 خرداد 1390 12:05 AM
رئیس دانشگاه گیلان از تصویب و پذیرش دانشجو در مقطع دکترای بیوتکنولوژیگیاهی در دانشگاه گیلان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، عبدالله حاتمزاده در نشست هیئت رئیسه دانشگاه گیلان در سالن جلسات سازمان مرکزی این دانشگاه اظهار داشت: دانشکده کشاورزی گیلان یکی از برترین دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی کشور است.
وی با بیان اینکه بیش از 12 هزار و 800 نفر دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند افزود: یکهزار و 500 دانشجو در دانشکده کشاورزی تحصیل میکنند و طرحهای پژوهشی مطلوبی در این دانشکده در حال انجام و ارائه است.
رئیس دانشگاه گیلان گفت: دانشکده کشاورزی دارای هشت رشته گرایش مقطع دکترای علوم کشاورزی در رشته گرایشهای بیماری شناسی گیاهی، اصلاحنژاد دامی، زراعت، باغبانی و سبزیکاری، باغبانی و میوهکاری است و 50 دانشجو در این دانشکده در این مقطع تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به انجام مراحل تصویب رشته بیوتکنولوژیگیاهی در دانشگاه گیلان گفت: در سال تحصیلی جدید سه نفر در این رشته از طریق آزمون سراسری جذب و پذیرش میشوند.
حاتمزاده خاطرنشان کرد: دانشکده کشاورزی این دانشگاه دارای هشت گروه آموزشی زراعت، اصلاح نباتات، علوم دامی، توسعه روستایی، بیوتکنولوژیکشاورزی، گیاهپزشکی، باغبانی و علوم خاک است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه کیفیسازی افزود: افزایش رشتهگرایشهای مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه گیلان در دستور کار هیئت رئیسه دانشگاه است.
رئیس دانشگاه گیلان، بیوتکنولوژیگیاهی را یکی از رشتههای کاربردی در عرصه تولید کشاورزی دانست و تصریح کرد: پذیرش دانشجو در مقطع دکترا در این رشته در گیلان تحولآفرین است.
وی با بیان اینکه بیوتکنولوژی با روشهای مهندسی ژنتیک، تحول بزرگی را برای غلبه بشر بر گرسنگی و فقر غذایی بنیان نهاده است، اظهار داشت: دانشمندان با دستکاری ژنهای یک گیاه، گونهای از آن را به وجود میآورند که نسبت به گونه طبیعی، محصول بیشتری تولید میکند و برخی ویتامینها و مواد معدنی را داراست.
حاتمزاده تصریح کرد: با توجه به مزیت نسبی ما در بیوتکنولوژی، بیوتکنولوژی میتواند یک ابزار قوی توسعه اقتصادی ایران باشد.
وی ادامه داد: کاربرد بیوتکنولوژی در افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی از مهمترین حوزههای بیوتکنولژی نوین بهویژه برای کشورهای در حال توسعه و پرجمعیت است.
رئیس دانشگاه گیلان با تاکید بر چشمگیر بودن ابعاد اقتصادی بیوتکنولوژی در حوزه کشاورزی بیان داشت: بیوتکنولوژی امکاناتی را فراهم میآورد که از طریق روشهای سنتی قابل دسترسی نیستند.
وی افزود: تامین امنیت غذایی و سلامت و بهداشت در چارچوب توسعه پایدار موجب حفظ استقلال، ثبات و رشد و توسعه جامعه میشود و رسیدن به چنین آرمان بزرگ و مقدسی نیازمند بهکارگیری تمام علوم و فنون قدیم و جدید دارد تا با استفاده از نیروی عظیم متخصص موجود و تربیت نیروهای مورد نیاز بتوان اقدام به طراحی مسیر توسعه موزون و پایدار کرد.