يك اقدام موثر براي كاهش خطر ابتلا به ديابت
دوشنبه 2 خرداد 1390 3:26 AM
كارشناسان معتقدند كه همين تغيير كوچك در رژيم غذايي روزانه حتي در صورتي كه فرد وزن خود را هم كاهش ندهد، ميتواند تاثير بسيار مهمي در پيشگيري از ديابت داشته باشد.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، در يك مطالعه جديد 69 فرد سالم و يا مبتلا به اضافه وزن كه هيچ كدام بيماري ديابت نداشتند اما در معرض ابتلا بودند مورد بررسي قرار گرفتند. از اين افراد خواسته شد رژيمهاي غذايي را دنبال كنند كه به تدريج از مقدار چربي و كربوهيدرات آنها طي هشت هفته كاسته شود.
دكتر باربارا گوور، استاد دپارتمان علوم تغذيه دانشگاه آلاباما در اين باره گفت: در طول اين هشت هفته معلوم شد در گروهي كه مقدار چربي مصرفي را در رژيم غذايي خود كاهش داده بودند تحمل گلوكز و حساسيت انسوليني بهبود پيدا كرد و در صورتي كه اين فاكتور بهبود پيدا كنند در واقع خطر ابتلا به ديابت در فرد كاهش مييابد.
استاد گوور همچنين افزود: جنبه خاص و منحصر به فرد اين مطالعه آن است كه اين تاثيرات مستقل از كاهش وزن اتفاق ميافتد.
وي تصريح كرد: براي اكثر مردم كم كردن وزن، كار بسيار دشواري است و ويژگي منحصر به فرد اين يافته آن است كه توجه به كيفيت رژيم غذايي به جاي كميت آن ميتواند تاثير كاملا متفاوتي در خطر بروز ديابت نوع دوم داشته باشد.
اين يافته در مجله آمريكايي تغذيه باليني منتشر شده است.
نور