پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390 6:06 PM
سالانه چهار هزار نفر در امارات به سرطان مبتلا می شوند .
بر اساس مطالعاتی که توسط بخش مرکز مطالعات ژنتیکی عرب انجام گرفته است، سرطات بعد از بیماریهای قلبی و تصادفات، به عنوان سومین عامل مرگ و میر شناخته می شود. بر اساس آمار منتشر شده جمعیت پزشکی امارات متحده عربی ، سالانه چهار هزار نفر به انواع سرطان در این کشور مبتلا می شوند که سرطان سینه ۲۱ درصد سرطان ها را تشکیل می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر ‘علی عبدالرزاق’ از متخصصان پزشکی نیز در اواخر هفته گذشته در جریان یک کنفرانس بیماریهای سرطان در دبی گفت : بیش از ۵۰ درصد از بیمارانی که به سرطان مبتلا شده اندبه عمل جراحی و شیمی درمانی نیاز دارند و برای حدود نیمی دیگر نیز شیمی درمانی و پرتو درمانی تجویز شده است .
بر اساس مقالات ارایه شده در این کنفرانس ، میزان ابتلا به سرطان در امارات – به ویژه سرطان سینه در بین زنان – از میانگین جهانی آن بیشتر است .
یکی از نگرانیها سرطان سینه نزد زنان امارات متحده عربی کاهش سن ابتلاء به این بیماری است و گفته می شو در مواردی این بیماری به سنین ۱۰ سالگیرسیده است .
بیشترین موارد ابتلا به سرطان در امارات مربوط به سرطان سینه ، ریه ، جهاز هاضمه ، کبد ، خون و استخوان است.
این مطالعات بر پایه گزارش ها و آمار منتشر شده امارات متحده عربی در مورد سرطان از سال ۱۹۸۱ تا کنون صورت گرفته است. این تحقیق، افزایش قابل توجهی را در تعداد موردهای سرطانی در امارات طی ۳۰ سال گذشته نشان می دهد.
این گزارش همچنین به سرطان سینه به عنوان شایع ترین سرطان بدخیم در بانوان امارات متحده اشاره می کند، با توجه به اینکه روند تکامل بیماری مذکور در آنها حدود ده سال زودتر از همتایان آنان در کشورهای غربی می باشد.
بر اساس آمار گزارش شده، تعداد موارد سرطانی در بین اطفال اماراتی حدود ۹٫۵ درصد از کل، یعنی میانگین ۹٫۲ مورد از هر ۱۰۰٫۰۰۰ کودک می باشد.
مطالعات صورت گرفته نشان می دهد، سرطان غدد لنفی، رایج ترین سرطان بدخیم در بین کودکان امارات است که نزدیک به دو- سوم این کودکان از ازدواج های فامیلی به دنیا امده اند.
از طرفی دیگر، بر پایه این تحقیقات، سرطان پروستات، دومین سرطان رایج در میان مردان اماراتی است. بر اساس آمار گزارش شده از مرکز بهداشت دبی، ۲۸ مورد سرطان پروستات از بین ۲۱۶ مورد سرطان در فاصله سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ تشخیص داده شده است.
مراجعه به پزشک و تشخیص ابتلاء به سرطان در درمان آن نقش مهمی دارد و در صورت تاخیر در درمان عوارض جبران ناپذیری به بیماران وارد می کند.
پیشتر منابع پزشکی و بیمارستانی در امارات نسبت به نوع تغذیه و استفاده از غذاهای آماده و مصرف چربیهای زیاد به شهروندان این کشور هشدار داده بودند.
پزشکان معتقدند که شیوه مصرف مواد غذایی و نوع آن در ابتلا به انواع بیماری از جمله سرطان ، چاقی مفرط و قند تاثیری مستقیم دارد.
پژوهشگران می گویند سبک ناسالم زندگی در امارات افزایش هشداردهنده بیماریها در میان ساکنان این کشور را به دنبال داشته است.
وزارت بهداشت امارات بارها نسبت به شایع بودن بیماری اضافه وزن ، دیابت، فشار خون ، بیماریهای قلبی و عروقی و ژنتیکی هشدار داده ،ولی این بار به افزایش بالای ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ اشاره کرده است .
بر اساس آمار منتشر شده در امارات هر سال ۵۰نفر در ابوظبی پایتخت این کشور به بیماری سرطان روده مبتلا میشوند.
یک منبع بیمارستانی روز جمعه در این ارتباط گفت : مهمترین عامل ابتلا به این نوع سرطان سبک ناسالم زندگی در جامعه امارات است .
وی افزود: در جامعه امارات مردم در خوردن غداهای فست فود زیاده روی کرده و اغلب از اضافه وزن رنج میبرند ، دخانیات مصرف کرده و حرکات فیزیکی چندانی نداشته و از ورزش استقبال نمیکنند.
سرطان روده بزرگ سومین سرطان کشنده در جهان محسوب میشود و سالانه ۷۰۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند که مردان بالای ۵۰سال بیش از سایرین در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
با ادامه روند شیوه زندگی بدین شکل در امارات، نه تنها ابتلا به این بیماری سیر صعودی خواهد داشت ، بلکه سن ابتلا به آن نیز کاهش پیدا میکند
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.