پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
جمعه 9 اردیبهشت 1390 6:01 PM
مردان مسن بیشتر دچار فراموشی میشوند .
پژوهشگران میگویند مردان مسن بیش از زنان دچار تحلیل قوه ادراک میشوند که در حالت پیشرفته موجب آلزایمر میشود. بر اساس آمار اما، شیوع آلزایمر میان زنان بیش از مردان است. این تفاوت میتواند ناشی از روند پیشرفت بیماری باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، با افزایش سن، سرعت حافظه نیز کاهش پیدا میکند. گروهی از پژوهشگران آمریکایی اکنون به این نتیجه رسیدند که مردان بیشتر از زنان دچار چنین مشکلی میشوند. بیش از دوهزار فرد داوطلب در محدوده سنی ۷۰ تا ۸۹ سال، با این پژوهشگران همکاری کردند.از دواطلبان شرکت کننده در این تحقیق خواسته شد ضمن پاسخ دادن به سوالاتی در مورد سلامت عمومیشان، ابتدا خود توانایی فکریشان را تخمین بزنند.
این داوطلبان سپس به سوالاتی در مورد خاطراتشان پاسخ دادند و در نهایت تمرینات فکری که پژوهشگران در نظر گرفته بودند، انجام دادند. نتیجه اینکه: ۱۹ درصد مردان بالای هفتاد سال دچار کمی فراموشی بودند و تمرکز ذهن و فکر کردن برایشان سخت بود. در مقابل ۱۴ درصد زنان از چنین مشکلاتی رنج میبردند.
نکته مهم و امیدوار کننده اینجاست که روی هم رفته ۷۶ درصد دوطلبان شرکت کننده در این تحقیق از سلامت فکر مناسبی برخوردار بودند. ۱۴ درصد دچارفراموشی بودند و نشانههای اولیه تحلیل قوه ادراک در آنها مشهود بود. ۱۰ درصد این داوطلبان نیز مبتلا به آلزایمر تشخیص داده شدند.
برنامههای ویژه برای بیماران مبتلا به آلزایمرتغییر در شیوه درمان آلزایمر باتوجه به جنیست بیمار
بررسی دقیق اطلاعات ثبت شده توسط این پژوهشگران ثابت میکند که جنسیت در شیوع فراموشی میان مردان و زنان سالخورده نقش مهمی بازی میکند. فراموشی و کاهش تمرکز در میان مردان بیش از زنان مشاهده است.
نتیجه این تحقیق در مجله تخصصی نورولوژی به چاپ رسیده است. پژوهشگران آمریکایی میگویند افرادی که از تحصیلات کمتری برخوردارند و کسانی که هرگز ازدواج نکردند، با افزایش سن، بیشتر از دیگران دچار فراموشی و کاهش تواناییقوه ادراک میشوند. کاهش این تواناییها از نشانههای بیماری آلزایمر یا زوال عقل است که پیامدهایی جدی به همراه دارد.
نکته قابل ذکر در یافتههای پژوهشگران آمریکایی اینجاست که طبق آمار، زنان با افزایش سن بیشتراز مردان دچار آلزایمر میشوند. پژوهشگران بر این عقیدهاند که علت این مسئله میتواند تفاوت در روند پیشرفت بیماری با توجه به جنسیت بیمار باشد. یافتههای پژوهشگران آمریکایی در شیوه شناسایی و درمان بیماران مرد و زن مبتلا به آلزایمر نقش موثری خواهد داشت.
بیماری آلزایمر یکی از پیچیده ترین بیماریهای مغزی محسوب می شود. تشخیص صددرصد این بیماری فقط بعد از مرگ بیمار و با نمونه برداری از مغز می باشد، و در این حال ، متخصص قادر به شناسایی سلولهای تخریب شده بوده و با تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه ، تشخیص بیماری حاصل می گردد.
بیماری آلزایمر بسیار آرام پیشرفت می کند و بسیاری با این بیماری دنیا را وداع می گویند بدون اینکه از بیماری خود مطلع باشند.
در عین حال عده دیگری دارای علایم و نشانه های آلزایمر بوده ، ولی عملاً به این بیماری مبتلا نبوده و به اشتباه تحت مداوای آلزایمر قرار می گیرند.
فراموشی که اولین نشانه آلزایمر می باشد حتماً دلیل آلزایمر نیست ولی متأسفانه تمایز و درک و تشخیص بیماری کاری بسیار مشکل می باشد.
اِشکال مهّم دیگر این است که چون بیماری آلزایمر در سنین بالا شروع می شود، بیمار با سایر بیماریها نیز در این دوره سنی مواجه است . ترکیب انواع بیماری ها، کار شناسایی بیماری آلزایمر را سخت تر می سازد.
از هر یکصد نفر آمریکائی بالای سن ۶۵ سال دو نفر به این بیماری مبتلا می باشند و هر چه سن بالاتر می رود احتمال ابتلا به این بیماری هم افزایش می یابد و حتی از هر یکصد آمریکائی بالای ۸۵ سال ۲۰ نفر به این بیماری مبتلا می شوند.
در هندوستان از هر یکصد نفر هندی بالای ۶۵ سال فقط یک نفر به این بیماری مبتلا می گردد. عوامل مختلفی در ابتلا به این بیماری در فصول مختلف این کتاب معرفی خواهند شد که فاکتورهای فرهنگی و اجتماعی را در بر می گیرند.
زندگی ماشینی ، تغذیه ، فعالیت های فیزیکی ، فعالیت های فکری و مغزی و تفاوتهای فرهنگی می توانند تا حدودی بر میزان ابتلا به این بیماری تأثیر بگذارند. علیرغم افزایش متوسط سن در کشورهای پیشرفته ، بیماریهای گوناگون نیز بشدت افزایش یافته اند. عوامل افزایش این بیماری ها در کشورهای اروپائی و آمریکائی در نوع تغذیه و کاهش فعالیت های بدنی و فکری معرفی شده اند.
به نظر متخصصین ، چشم انداز آینده در آمریکا بسیار نگران کننده می باشد.
مطالعات بسیار نشان می دهد که تا ۵۰ سال آینده تعداد افراد مبتلا به بیماری آلزایمر سه برابر خواهد شد. هزینه متوسط برای هر بیمار در حال حاضر ۱۵۰ هزار دلار تخمین زده شده است که حتی تا ۴۵۰ هزار دلار در آینده پیش بینی می شود. اکثر بیماران مبتلا به آلزایمر در خانه سالمندان نگهداری شده و هزینه فوق العاده ای بر گردن دولت و خانواده ها می گذارند.
در کشورهای در حال توسعه که خانه سالمندان چندان مورد علاقه نبوده و سازمانهای دولتی نیز چندان شرکتی در نگهداری بیماران مُسن مبتلا به آلزایمر را ندارند، خانواده ها به تنهایی مسئول عزیزان خود بوده و حفظ و نگهداری بیمار بر گردن فرزندان و نزدیکان فرد مبتلا می باشد.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.