پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 11:18 AM
ممکن است اوتیسم ریشه ژنتیکی داشته باشد .
با وجود این که هنوز علت اصلی بروز اوتیسم در کودکان به درستی شناسایی نشده، تحقیقات حاکی از آن است که جهش هایی که در برخی ژن ها رخ میدهد با ایجاد اختلالات مغزی مرتبط است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ، محققان دانشگاه پرینکتون امریکا در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که اوتیسم در میان برادر یا خواهر کودکانی که به این مشکل مبتلا هستند بیشتر از سایر افراد اتفاق می افتد و از این رو احتمال ژنتیکی بودن بیماری اوتیسم را نشان میدهد.
در امریکا، از هر ۱۱۰ کودک حدود ۱ نفر به اوتیسم مبتلا است که روی رفتار، مهارت های اجتماعی و ارتباطی تأثیر میگذارد.
محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از منابع ژنتیکی اوتیسم روی ۹۴۳ خانواده که بیشتر آن ها بیش از یک کودک مبتلا به اوتیسم در خانواده داشتند و تحت بررسی های ژنتیکی قرار گرفتند، انجام دادند.
آزمایش ها بروز ۴ جهش ژنی را این خانواده ها نشان داد. دو ژن از این ژن های جهش یافته پیش از این در ارتباط با اوتیسم شناسایی شده بودند که در تشکیل یا حفظ سیناپس های عصبی (محل اتصال اعصاب) نقش دارند.
یکی دیگر از ژن های جدیدی که سناسایی شد مولکول NCAM۲ متصل به سلول عصبی است که در قسمت دم اسبی مغز انسان یافت می شود و در اوتیسم نقش مؤثری دارد. و تحقیقات نشان داد که بسیاری از ژن هایی که در ارتباط با اوتیسم هستند با تشکیل یا عملکرد سیناپس های عصبی در ارتباط هستند.
بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که اوتیسم از لحاظ ژنتیکی بر اثر ایجاد بیماری بروز می کند که روی اتصال عصبی فرد اثر میگذارد.
کودکان مبتلا به اوتیسم در یک یا چند ژنی که در عملکرد طبیعی سیناپس ها دخیل هستند جهش دارند. و ممکن است بسیاری از خانواده ها دارای این جهش ژنتیکی NCAM۲ باشند ولی خودشان اختلالی ندارند.
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.