پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390 10:43 AM
چه مواقعی باید دندان مصنوعیام را در بیاورم؟ .
طبیعتا در روزهای اول، ممکن است در طول روز به دلیل ناراحتی،چندین بار آن را از دهانتان خارج سازید. اما به طور معمول باید به خاطر داشته باشید که حتما پیش از خواب دندان مصنوعیتان را در بیاورید. این امر اجازه استراحت به لثهها را میدهد. همچنین با قرار دادن دندان مصنوعی در محلول متشکل از آب و قرص جوشان تمیز کننده دندان مصنوعی به بهداشت دهانتان کمک شایانی خواهید کرد. صبح روز بعد پیش از گذاشتن دندان مصنوعی در دهان، حتما آن را با آب ولرم بشویید.
آیا لازم است دست دندان را شبها از دهان خارج کنیم؟
در طول ۲۴ ساعت شبانه روز، باید ۸ ساعت دندان تان را از دهان خارج کنید. بهترین حالت این است که شب هنگام، وقتی می خوابید، به دندان تان استراحت دهید.
اگر شما تمام ساعات شبانه روز از دندان استفاده کنید، مخاط دهان در زیر آن، تحت فشار خواهد بود و به مرور مخاط و لثه های شما متورم شده و در درازمدت به تحلیل استخوان فک های شما می انجامد. به علاوه در طول شب، میکروب ها در فاصله بین لثه ها و دندان رشد کرده و دهان تان پر از قارچ خواهد شد.
خارج کردن دندان مصنوعی در طول شب، به زبان و عضلات شما این اجازه را خواهد داد که با جریان بزاق، لثه ها را ماساژ داده و به جریان خون در لثه های شما کمک کند. شب هنگام که دندان تان را از دهان خارج می کنید، با یک مسواک نرم به آرامی لثههای تان را ماساژ دهید. این کار نه تنها باعث ماساژ دادن لثه ها می شود بلکه به جریان خون در لثه کمک می کند و بقایای میکروب ها را از روی لثه ها و مخاط دهان شما پاک می کند. حتی می توانید با یک پارچه یا حوله نرم و ظریف، لثه های تان را ماساژ دهید.
آیا با وایتکس می توان دندان مصنوعی را سفید کرد ؟
اگر در دندان شما، فلز استفاده نشده است، هفته ای یک بار یک قاشق چای خوری وایتکس را در یک لیوان آب حل کنید و ۶ تا ۸ ساعت دندان تان را درون آن قرار دهید. وایتکس به تمیز شدن دندان شما از بقایای غلیظ و میکروب ها کمک شایانی خواهد کرد.
ولی دقت کنید چون وایتکس باعث خوردگی فلز دندان های تکه ای خواهد شد، این نوع دندانها را نباید در وایتکس گذاشت. پس از شستشوی دندان آن را در زیر جریان آب سرد بگیرید تا بقایای این مواد شوینده از روی دندان تان پاک شود.
شایعترین علت تهوع در هنگام استفاده از دندان مصنوعی کامل
۱٫بلند بودن لبههای پروتز خصوصا در خلف پروتز فک بالا و دیستولینگوال فک پایین
۲٫لقی پروتز فک بالا
۳٫تماس پیش رس و ممانعت از تطابق خوب پروتز با انساج دهان
۴٫ارتفاع عمودی زیاد پروتز
نکتههای آخر
استخوان فک و لثهها به صورت طبیعی به مرور تغییر شکل میدهند؛ و این مسئله ممکن است روی وضعیت قرارگیری دندان مصنوعیتان تاثیر بگذارد.
هر گونه تغییر میتواند باعث ناراحتی شما در هنگام صرف غذا شده، موجب آزردگی بافت لثه شده، عفونتهای دهانی را به وجود آورده و نهایتا فیزیک مناسب صورت شما را به هم بزند.
استفاده از چسبهای نگهدارنده دندان مصنوعی در این موارد میتواند بسیار کارآمد باشد؛ اما اگر مشکل شما پیشرفته باشد، حتما باید با دندانپزشک خود جهت تعویض دندان مصنوعیتان مشورت کنید.
در نهایت،با گذشت زمان و تمرین شما به زودی میآموزید که چگونه باآسودگی خاطر غذا بخورید، صحبت کنید و بخندید. درست مثل روزهای جوانی!
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.