0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:11 PM

وزارت بهداشت ایران می گوید : پزشکانی که بیماری وبا را گزارش نکنند ، ضمن لغو پروانه مطب محاکمه خواهند شد


دکتر حسین معصومی اصل در برنامه آموزشی بیماری های عفونی بویژه التور که امروز برگزار شد، افزود: مراقبت بیماری وبا در ایران دقیق ترین و قدیمی ترین نظام مراقبت است البته در شرایطی می توانیم یک سال را بدون وبا بدانیم که نظام مراقبت صحیح باشد در حالی که نمونه های کافی از افراد مشکوک به بیماری وبا به مرکز بهداشت در سال جاری گزارش نشده است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  وی اضافه کرد: در نظام مراقبت التور هر کسی با اسهال حاد آبکی به پزشک مراجعه کند، مشکوک به بیماری وباست و باید سریع از او نمونه گیری و گزارش کرد.

اگر پزشکی به موردی از وبا برخورد کند اما آن را گزارش نکند، لغو پروانه مطب کمترین جریمه اوست و این پزشک محاکمه می شود.

وی با اظهار تاسف از کم بودن نمونه های معرفی شده از بیماری وبا، اظهار کرد: پزشکان باید افراد مشکوک به ابتلا به وبا را به مراکز بهداشت معرفی کنند.

وبا در ایران تلفات زیادی داده است اما از ابتدای سال جاری موردی از ابتلا به بیماری وبا گزارش نشده است.

معصومی اصل در ادامه صحبت های خود اظهار کرد: در سالهای گذشته مشکل اصلی، وبا بود ولی در سالهای اخیر تلاش کرده ایم در زمینه بیماریهای دیگر منتقله از غذا و آب به انسان تدابیری بیندیشیم. بنابراین نظام منتقله از غذا را تدوین کردیم.

رییس اداره مبارزه با بیماریهای منتقله از آب و غذا با اشاره به تعریف طغیان گفت: زمانی که دو نفر یا بیشتر از آب و غذای مشترکی دچار بیماری شوند، طغیان رخ داده است. این در حالیست که گزارش های اندکی از موارد طغیان به مرکز بهداشت از سوی پزشکان ارسال شده است.

اگر بیمارستانی در این زمینه مقاومت و با این کار مخالفت کند ما آمادگی تعطیل کردن آن را داریم چون بیمارستان ها باید با نظام مراقبت همکاری کنند.

معصومی اصل با اشاره به بیماری اسهال اظهار کرد: برای درمان دفع مایعات ناشی از ابتلا به اسهال نخستین راه، استفاده از درمان های خوراکی است و درمان های وریدی در مرحله آخر قرار دارد.

وی با تاکید بر استفاده از محصولات خانگی برای رفع کمبود مایعات بدن گفت: دوغ، آب سالم و آب میوه های طبیعی و چای کمرنگ منبع مناسبی برای تامین آب از دست رفته بدن هستند.

بنابراین نباید به مبتلایان به اسهال، آب میوه های صنعتی و نوشابه های گازدار داد، چون مشکل آنان را رفع نمی کند.

معصومی اصل تاکید کرد: تغذیه افراد مبتلا به اسهال نباید متوقف شود البته به چنین فردی نباید غذاهای سرخ کردنی و ادویه جات داد. از سوی دیگر تغذیه کودکان با شیرمادر نیز نباید متوقف شود.

رییس اداره مبارزه با بیماریهای منتقله از آب و غذا با اشاره به درمان اسهال اظهار کرد: داروهای تجویز شده برای این بیماری نباید موجب تنبلی روده شود؛ چون اسهال یک مکانیسم دفاعی بدن است.

در واقع باید مشکل دفع مایعات بیمار مبتلا به اسهال ارزیابی، سپس تلاش شود عوامل باکتریال گسترش پیدا نکند.

وی بستری کردن بیمار، شستن دستها پس از تماس با او، آموزش دادن به خانواده ها، درباره بیماریهایی مانند وبا را از جمله راه های پیشگیری از گسترش این بیماری عنوان کرد.

معصومی اصل درباره علت های ابتلا به اسهال اظهار کرد: در این زمینه باید به عواملی چون سن بیمار، زمان ابتلا به این بیماری، موقعیت جغرافی و علایم بالینی او توجه کرد.

وی سن، وضعیت ایمنی بدن، ابتلا به سرخک و سوء تغذیه را از جمله عوامل انتقال بیماری اسهال ذکر کرد و در زمینه راه های درمان دفع مایعات مبتلایان به اسهال گفت: ORS محلولی است که استفاده از آن در این زمینه توصیه می شود.

البته به منظور تمایل کودک به نوشیدن ORS نباید به این محلول شکر اضافه کرد. از سوی دیگر، اگر کودک ORS را استفراغ کرد باید آن را به طور متناوب به بچه خوراند؛ چون حتی اگر او این محلول را برگرداند، ۳۰ درصد آن جذب بدنش می شود.

معصومی با اشاره به نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا گفت: این نظام سلامت غذا از مزرعه تا سفره را نشان می دهد. اغلب موارد مواد غذایی مشکلی ندارند بلکه رفتارهای غیربهداشتی آن را آلوده می کنند.

رییس اداره مبارزه با بیماریهای منتقله از آب و غذا درباره تعریف بیماریهای منتقله از غذا و آب گفت: بیماریهایی که از خوردن غذا و آشامیدنی های آلوده ایجاد می شود در این تعریف می گنجد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها