پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی
چهارشنبه 31 فروردین 1390 5:09 PM
محققان دانشگاه کلرادو (University of Colorado’s Anschutz Medical )اعلام کردند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد که رفتار فیزیولوژیک مفز موش ها عمیقا متاثر از نوع قفس نگهداریآنان است. پژوهشگران می گویند حتی موش هایی که از نظر ژنتیکی کاملا یکسان هستند، با تغییر قفس و شرایط محیطی، مغزشان از لحاظ فیزیولوژیک تغییر می کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ، استاد علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی که مدیریت این برنامه را به عهده داشت عنوان نمود که ما فرض را بر آن گذاشتیم که نوع قفس بر رفتار فیزیولوژیک موش ها تاثیر ندارد ، و موش های تمام دنیا یکسان هستند اما در عمل خلاف این موضوع ثابت شد .
نتایج تحقیقات نشان داد موش هایی که در قفس های متفاوت زندگی می کنند، مغزهای متفاوتی هم دارند.
موش ، جونده کوچکی است که بیش از هر موجود زنده دیگری در خدمت پیشرفت دانش بشری، خصوصا در زمینه علوم پزشکی و زیست شناختی بوده است .
آنان کشف کردند که مغز موش ها بسیار حساس به محیط زیست و تغییرات فیزیکی پیرامون است ، و آن بخش از مغز که مسئول حس بویایی است تغییر می کند . ظاهرا مغز موش ها خیلی به محیط و شرایط محیطی مانند گردش هوا حساس است و با تغییر شرایط محیطی، از نظر فیزیولوژیک تغییر می کند.
همچنین موش ها با تغییر قفس خود ، سطوح نسبت به محیط پرخاشگر می شوند .
شاید به همین دلیل برخی از مطالعات هرگز با نتیجه یکسان تکرار نمی شوند و هیچ کس هم نمی فهمد چرا، خصوصا وقتی در مطالعات مورد مقایسه، از موش هایی استفاده شده باشد که از نظر ژنتیکی دقیقا مشابه یکدیگر هستند.
محققین این پژوهش می گویند قفس نگهداری موش می تواند تا حد زیادی بر روی دقت و صحت تحقیق تاثیر بگذارد و در انجام آزمایش های مشابه نتایج کاملا متفاوت موجب شود در نتیجه پیشنهاد می شود که از این به بعد در گزارش مطالعات انجام شده، به طور دقیق وضعیت و نوع قفس و شرایط نگهداری موش ها و خصوصیات محیط زندگی آنان نیز گزارش گردد .
آنان در انتها تاکید کردند که ما باید اطمینان حاصل کنیم آنچه نتایج یافته های آزمایشگاهی نشان می دهد واقعا از فرآیندهای طبیعی ( و نه در نتیجه عوامل محیطی موجود در آزمایشگاه ) حاصل شده است .
امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.