0

مطالب علمی - پزشکی

 
peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 7282
محل سکونت : قم

حدود 8 درصد از کودکان حساسیت غذایی دارند
جمعه 11 اسفند 1391  6:04 PM

به گزارش روز پنجشنبه دبیرخانه هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان، دکتر عی اکبر سیاری افزود : شایع ترین علت ابتلای کودکان به حساسیت، مصرف پروتئین شیر گاو است.

وی با تاکید بر اینکه حساسیت غذایی از جمله عواملی است که سلامت کودکان را به مخاطره می اندازد اظهار داشت: در واقع حساسیت نوعی واکنش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با برخی مواد غذایی است که توسط فرد دریافت می شود.

وی ادامه داد: بیش از 170 ماده غذایی منجر به واکنش سیستم ایمنی بدن می شود که شایع ترین آنها لبنیات گاوی بویژه شیر، تخم مرغ، بادام، بادام زمینی، ماهی، گندم و سویا است که 90 درصد موارد حساسیت غذایی در کودکان را تشکیل می دهد.

به گفته وی ممکن است در اکثر موارد کودکان به یک ماده و گاهی به چند ماده غذایی حساسیت داشته باشند.

مدیر گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد : حساسیت غذایی در پوست، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، قلب و عروق و چشم باعث تظاهرات بالینی و آسیب مخاطی می شود.

سیاری با اشاره به اینکه حساسیت غذایی در پوست به صورت کهیر، اگزما، آنژیوادم و راش های جلدی تظاهر می کند، گفت: بروز تظاهرات پوستی در مصرف شیر، تخم مرغ، مغزها، کیوی، گندم، سویا، ماهی، توت فرنگی، گزش حشرات، عفونت های باکتریال و قارچی و انگلی و حساسیت بر اثر مصرف دارو و تزریق فرآورده های خونی شایع تر است.

وی افزود: اما خطرناک ترین تظاهرات بالینی حساسیت های غذایی، تظاهرات عمومی به صورت خارش اطراف دهان، ضعف، ترس، برافروختگی، خارش پوستی، سرفه، گرفتگی گلو، عطسه، خس خس سینه، تهوع، دل درد، استفراغ، از دست دادن هوشیاری، شوک و مرگ ناگهانی است.

رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان با بیان اینکه معمولا شروع علائم از چند دقیقه تا دو ساعت پس از تماس با ماده آلرژی زا اتفاق می افتد گفت: این حساسیت یکی از اورژانس های پزشکی کودکان است و والدین و مربیان مهدها و مدارس باید اطلاعات لازم را از نظر پیشگیری و اقدامات درمانی آموزش دیده باشند. همچنین بایستی همیشه آمپول «اپی نفرین» همراه بیمار باشد.

وی با اشاره به اینکه تنها راه درمان، حذف ماده غذایی حساسیت زا است، اضافه کرد : تشخیص و درمان حساسیت با توجه به حرکت به سمت صنعتی شدن مشکل شده است.

سیاری گفت :هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان از 4 تا 6 بهمن ماه امسال در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار می شود که دو محور اساسی ˈتغذیه و آلرژی غذاییˈ و ˈاصول تغذیه سالم در کودکانˈ مورد بررسی قرار می گیرد.

نور

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها