افراد حساس به پسته به دیگر آجیل ها نیز آلرژی دارند
جمعه 11 اسفند 1391 5:35 PM
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، دکتر ˈعبدالرضا وارستهˈ محقق این طرح یادآور شد: آلرژی به پسته یکی از خطرناکترین و شایعترین آلرژی هاست و یک تهدید کننده بالقوه زندگی در افراد دارای حساسیت به این ماده غذایی به شمار می رود.
وی اظهارداشت: در تحقیقی که توسط مرکز تحقیقات آلرژی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد ، در مرحله نخست شیوع آلرژی پسته در ایران به عنوان عمده ترین منطقه زیر کشت پسته در جهان، صورت گرفت که نتایج این بررسی نشان داد ،شیوع آلرژی در منطقه ما دو برابر میزان آن در دیگر مناطق دنیا است .
استاد گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که هدف بعدی این مطالعه بررسی واکنش بیماران حساس به پسته با آجیل های دیگر از جمله بادام و بادام زمینی بود، گفت : مطالعات نشان داد افرادی که به پسته حساسیت دارند به دیگر آجیل ها نیز واکنش می دهند که احتمالا به دلیل شباهت تاکسونومیکی این آجیل ها به یکدیگر است.
وارسته با یادآوری این که دو درصد افراد جامعه به مواد غذایی حساسیت و آلرژی دارند ، اظهار داشت : قرمزی، خارش و بروز کهیر در پوست و گاهی آبریزش بینی و آسم از مهمترین علایم آلرژی به مواد غذایی هستند.
وی مغز دانه های خوراکی را یکی از مواد غذایی آلرژی زا عنوان کرد و گفت: مغز پسته، بادام خاکی، فندق و از این قبیل می توانند در افراد مستعد آلرژی ایجاد کنند.
نور