وزير خارجه اسبق آمريكا معتقد است توازن قدرت در منطقه خاورميانه به نفع ايران و به ضرر آمريكاست.
هنري كيسينجر استراتژيست صهيونيست آمريكا در روزنامه واشنگتن پست نوشت: دولت آمريكا با توجه به اهميت راهبردي عراق، بايد قبل از اينكه به خروج اين كشور بيانديشد، بكوشد تا سياست موازنه قدرت در منطقه را بوجود آورد. چرا كه در شرايط كنوني اين قدرت به نفع شيعيان و ايران تمام شده است.
كيسينجر با تاكيد بر اينكه بين النهرين طي هزاره گذشته كانون استراتژي منطقه بوده و مركز عراق يعني بغداد مرز بين دنياي شيعه و سني و در شمال آن كردستان منطقه حساس بين ايران و تركيه قرار دارد نوشت: لذا به نفع آمريكا نيست كه با خروج از عراق يك خلأ قدرت در اين كشور بوجود آورد. دولت اوباما قبل از اشغال عراق بايد بطور صريح اعلام كند كه عراق در استراتژي واشنگتن نقش بسيار مهمي دارد.حفظ موازنه قدرت بين ايران و عراق يكي از اهداف اساسي و سياسي منطقه بود. در آن زمان حكومت بغداد در دست يك ديكتاتور سني بود. اما اكنون حزب شيعه قدرت را بدست گرفته است.
اظهارات اين استراتژيست آمريكايي در حالي است كه ژنرال مك كريستال فرمانده نيروهاي ارتش آمريكا و ناتو در افغانستان هم، پيروزي در اين كشور را «دور از دسترس» توصيف كرد و گفت: باز هم مي گويم اوضاع در افغانستان وخيم است.
وي در حاشيه نشست وزراي دفاع كشورهاي عضو ناتو در استانبول بر لزوم افزايش نيروها در افغانستان تاكيد كرد و گفت: «اين جنگ، جنگ برداشت ها و دريافت ها است. جنگ فيزيكي نيست كه بگوييد چند نفر را كشته ايد يا چند كيلومتر را فتح كرده ايد. هرچه هست در ذهن طرفين جنگ مي گذرد و مردم افغانستان از همه مهم ترند.»
شمار تلفات نيروهاي خارجي از آغاز سال جاري ميلادي تاكنون به 50 تن رسيده است. در حملات و ناآرامي هاي ماه ژانويه امسال در افغانستان 30 نيروي نظامي آمريكا كشته شده اند كه اين ميزان در مقايسه با 14 كشته ارتش آمريكا در ژانويه 2009، از افزايش دوبرابري خبر مي دهد.