ترشي بادمجان
شنبه 10 بهمن 1388 9:00 AM
مواد لازم:
طرز تهيه:
بادمجان را به دو روش با پوست و بدون پوست مي توانيد تهيه كنيد.
در قابلمه اي آب را به نقطه جوش برسانيد. كمي زردچوبه اضافه كنيد. بادمجان ها را به صورت درسته در آب جوش بيندازيد. چند جوش كه زد داخل سبد ريخته و آبكش كنيد. در فضاي باز پارچه اي تميز پهن كنيد بادمجان هايي كه آبكش شده اند را روي پارچه پهن كنيد و پارچه ديگري روي بادمجان ها انداخته و روي پارچه فوقاني جسم سنگيني مثل تخته سنگ بزرگ يا ظرف پهن سنگين قرار دهيد و بگذاريد يك شب تا صبح به همين حالت باقي بماند. صبح جسم سنگين و پارچه فوقاني را برداشته و به مدت نيم ساعت در فضاي باز هوا دهيد.
بادمجان هايي كه به روش بالا تهيه كرديد به صورت نگين نگين يا حلقه اي برش دهيد. سركه را در قابلمه اي ريخته و بادمجان ها داخل سركه قرار دهيد تا چند جوش بزند. بعد از چند جوش شعله را خاموش كنيد تا سرد شود.
فلفل سبز شيرين، ساقه كرفس، گل كلم و كلم را پوست و ريز كنيد و بگذاريد در فضاي آزاد هوا بخورد. در آخر سير و پياز را پوست و ريز كنيد و كمتر در معرض هوا قرار دهيد چون ميكروب جمع مي كنند.
اكنون موقع چيدن ترشي در ظرف مورد نظر است. ظرفي كه انتخاب مي كنيد بايستي ظرف شيشه اي با درب دار محكمي باشد. همين طور ظرف كاملاً تميز و خشك باشد چون هر گونه رطوبتي باعث خرابي ترشي و عمر كوتاه آن خواهد شد.
تمام مواد بالا كه پوست و خرد شده است به «غير از بادمجان» با هم مخلوط كنيد.
سبزيجات را هم با همديگر مخلوط كنيد.
سركه انگور را جوشانده و بگذاريد سرد شود.
در موقع چيدن در ظرف شيشه اي ابتدا يك رديف بادمجان ريخته سپس يك لايه از مخلوط بالا بعد كمي نمك بعد ادويه ترشي و در نهايت مخلوط سبزيجات. اين ترتيب چيدن را تا بالاي ظرف ادامه دهيد. سركه سرد شده را روي مواد ريخته تا ظرف كاملاً پر شود. درب شيشه را بسته و 2 روز ديگر درب آنرا باز كنيد و سركه را مزه كنيد اگر ميزان نمك و سركه آن كم شده بود مجدداً تا بالاي ظرف سركه و نمك اضافه كنيد.
اين ترشي خوشمزه را مي توانيد يك هفته تا 10 روز ديگر مصرف كنيد هر چه بيشتر بماند خوش طعم تر مي شود البته بر طبق ذائقه افراد برخي ترشي تازه و برخي ترشي مانده را دوست دارند. اين ترشي را تا يك سال مي توانيد مصرف كنيد. ترشي بيشتر با غذاهاي خشك مثل برنج دم پخت، برنج مخلوط، ماكاراني، انواع كوكو، انواع كتلت مصرف مي شود.