پاسخ به:مجله خانه داری
سه شنبه 24 اسفند 1389 9:47 AM
دانشمندان اسپانیایی موفق شده اند با استفاده از سبزی ریحان، نوعی ورقه نازك پلاستیكی برای بسته بندی گوشت ، پنیر و دیگر مواد غذایی تولید كنند. مواد ضد باكتریایی ریحان برای مقابله با آلودگی مواد غذایی مفید بوده و تاریخ مصرف مواد غذایی را طولانی تر می كند.
محققان اسپانیایی با یك اقدام ابتكاری، پلیمرهای تازه ای تولید كرده اند كه مولكولهای آنها از تركیب مولكولهای سبزی ریحان و مولكولهای مواد شیمیایی پلاستیكی درست شده است.
زمانی كه از این ورقهها برای بستهبندی مواد غذایی استفاده میشود، ذرات آب درون ماده غذایی ، مولكولهای ضد باكتری ریحان را به خود جذب میكند و موجب می شود ماده غذایی از وجود باكتریها عاری شود.
محققان برای آنكه مولكولهای ریحان فقط به درون ماده غذایی نفوذ كند و در فضای آزاد بیرون بسته بندی پراكنده نشود، سطح بیرونی ورقه پلاستیكی را با لایه نفوذ ناپذیرتری پوشش داده اند كه از فرار مولكولهای ریحان جلوگیری به عمل میآورد.
استفاده از خاصیت میكرب كش سبزیجات برای تولید بسته بندیها و پوششهای مواد غذایی در برخی دیگر از كشورهای پیشرفته نظیر ژاپن، سابقه داشته است.
در ژاپن از ترب كوهی برای تولید ورقههای بسته بندی استفاده می شود، اما مصرف كنندگان از این امر ناراضی بوده اند كه طعم و بوی ترب كوهی از پوشش پلاستیكی به درون مواد غذایی سرایت می كند و طعم این مواد را تغییر می دهد.