نقش مصرف ماست در تقویت سیستم ایمنی بدن انسان
یك متخصص علوم تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی همدان گفت: مصرف ماست در تقویت سیستم ایمنی بدن انسان نقشی اساسی دارد.
"علی اصغر وحیدی نیا" كه تحقیقات جدیدی را روی محصولات لبنی در حال انجام دارد ، در گفت و گو با ایرنا افزود: ماست از جمله مواد غذایی تخمیری است كه در بین غذاهای سنتی ایران جایگاه خاصی دارد.
وی اظهارداشت : ماست بعد از مصرف در بدن انسان باعث رشد برخی باكتری های مفید میشود كه این باكتریها كربوهیدراتها را به اسید لاكتیك تبدیل می كنند.
تبدیل كربوهیدراتها به اسید لاكتیك موجب پایین آمدن عنصر ph در محیط معده انسان میشود و كاهش رشد باكتریهای مضر موجود در معده از جمله مزیتهای پایین آمدن phاست.
وی اظهار داشت: مزایای ماست برای افرادی كه بدلیل ابتلا به بیماریهای عفونی آنتی بیوتیك مصرف كردهاند نیز بسیار جالب توجه است.
داروهای آنتی بیوتیك باكتریهای مفید ومضر بدن را با هم از بین میبرد، بنابراین ، استفاده از ماده غذایی ماست میتواند در بدن بیمار باكتریهای مفید را جایگزین كند.
این متخصص تغذیه اضافه كرد: بیماری اسهال در افراد بالغ بعداز استفاده از شیر بسیار شایع است كه این امر به دلیل عدم تحمل قند شیر (لاكتوز) در این افراد میباشد .
بدن انسان روزانه به حداقل سه لیوان شیر نیاز دارد و در غیر این صورت باعث كمبود كلسیم در بدن میشود كه عوارضی مانند پوكی استخوان بویژه در نزد سالمندان بدنبال دارد.
وی خاطر نشان كرد: ماست و مواد غذایی تخمیری دیگر مانند دوغ میتوانند جایگزین خوبی برای شیر در رژیم غذایی این افراد باشند.
مواد غذایی بهدو دسته پروبیوتیك و پرهبیوتیك تقسیم بندی می شوند كه مواد غذایی پربیوتیك موجب تولید باكتری در محیط بدن هستند و ماست جزو این دسته از مواد غذایی طبقه بندی شدهاست.
وی تاكید كرد: مصرف ماست از رشد باكتری هلیكوباكترپیلوری كه از عوامل بیماری زخم معده است جلوگیری میكند، همچنین باعث پیشگیری از پوسیدگی دندان در بچهها و جذب املاحی مانند آهن نیز خواهد شد.