0

عيد فطر چه روزي است؟ - استهلال

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

عيد فطر چه روزي است؟ - استهلال
جمعه 6 اسفند 1389  12:53 AM

استهلال يعني طلب رويت هلال و بنابر نظر فقها، امري مستحب است و حتي برخي در مورد ماه هاي رمضان، شوال و ذي الحجه حكم به وجوب كفائي استهلال داده اند.
شايان ذكر است به نظر اكثر فقها رويت بايد حسي باشد يعني با چشم غير مسلح (بدون دوربين و وسائل نجومي) هلال ديده شود و اگر توسط دوربين و لوازم ديگر ديده شود آنرا حجت نمي دانند.
در سيره پيامبر ثابت شده است كه آن حضرت شخصا به جستجوي هلال مي پرداخت و ديگران را بر اين امر تشويق مي نمودند.
در احاديث متواتر، رويت هلال موجب صوم و فطر دانسته شده است و به عبارتي اين روايات صوم و فطر را به رويت مترتب مي دانند.
صحيفه محمد بن مسلم از امام باقر عليه السلام نقل مي كند كه حضرت فرمودند:
((اذ رايتم الهلال فصوموا و اذ رايتموه فافطروا))(3)
يعني هرگاه هلال ماه را ديديد روزه بداريد و هرگاه هلال را ديديد روزه بگشائيد.
در صحيفه منصور بن حازم آمده كه امام صادق عليه السلام مي فرمايد.
((صم لروية الهلال و افطر لرويته))(4))
يعني با ديدن هلال روزه بدار و با ديدن آن روزه بگشا.
سايت غذير دكتر مرتضي چيت سازيان
عيد فطر چه روزي است؟ - راه هاي ثابت شدن اول ماه
طبق آنچه در توضيح المسائل آمده است اول ماه به پنج چيز ثابت مي شود:
اول: آنكه خود انسان ماه را ببيند.
دوم: عده اي كه از گفته آنان يقين پيدا مي شود بگويند ماه را ديده ايم و همچنين است هر چيزي كه به واسطه آن يقين پيدا شود.
سوم: دو مرد عادل بگويند كه در شب ماه را ديده ايم ولي اگر صفت ماه را برخلاف يكديگر بگويند يا شهادتشان خلاف واقع باشد مثل اينكه بگويند داخل دايره ماه طرف اول افق بود اول ماه ثابت نمي شود. اما اگر در تشخيص اختلاف داشته باشند مثل آن كه يكي بگويد ماه بلند بود و ديگري بگويد نبود به گفته آنان اول ماه ثابت مي شود.
چهارم: سي روز از اول ماه شعبان بگذرد كه بواسطه آن اول ماه رمضان ثابت مي شود و سي روز از اول رمضان بگذرد كه بواسطه آن اول ماه شوال ثابت مي شود.
پنجم: حاكم شرع حكم كند كه اول ماه است.
تذكر اين نكته لازم است كه در توضيح المسائل آمده است، اگر حاكم شرع حكم كند كه اول ماه است كسي هم تقليد او را نمي كند بايد به حكم او عمل نمايد.
سايت غذير دكتر مرتضي چيت سازيان

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها