نظر عامه (اهل سنت) درباره ولادت امام مهدى(علیه السلام) چیست؟
پنج شنبه 5 اسفند 1389 2:41 AM
نظر عامه (اهل سنت) درباره ولادت امام مهدى(علیه السلام) چیست؟
میان عامه درباره این موضوع دو دیدگاه وجود دارد:
الف. اکثر آنان ولادت امام مهدى(ع) را قبول ندارند؛ بلکه معتقدند او در آخر الزمان به دنیا مى آید.
ب. برخى از آنان، ولادت حضرت را پذیرفته اند؛ براى نمونه، موارد زیر ارائه مى شود:
1. محمد بن یوسف شافعى در کتاب البیان فى اخبار صاحب الزمان، مى گوید:
در تألیف کتاب، اخبار و روایات مربوط به مهدى صاحب الزمان را از غیر از طرق شیعه نقل کرده ام؛ هرچند آنچه شیعه در این زمینه معتقد است و پذیرفته است، صحیح و نقل آن، درست است.
این کتاب، بر 25 فصل مشتمل است که در هر فصل، تنها روایاتى را که از دیدگاه اهل سنت معتبر است، نقل مى کند. برخى از فصلهاى کتاب عبارت است از: مهدى در آخرالزمان خروج مى کند؛ مهدى از نسل فاطمه زهرا است؛ حضرت عیسى در آخرالزمان به او اقتدا مى کند؛ نام و کنیه اش، همانند پیامبر اکرم است؛ صفات و رنگ و کهرهى حضرت مهدى؛ مهدى، امام صالحى است که خلیفة الله است.
فصل بیست و پنجم این کتاب، در این زمینه است که مهدى از زمان غیبتش که در سرداب سامرا اتفاق افتاد، تاکنون زنده و باقى است. او، به اشکالاتى که در زمینه طول عمر حضرت و غیبت آن بزرگوار وجود دارد، پاسخ میدهد.
2. محمد بن طلحه شافعى در کتاب مطالب السؤول فى مناقب آل الرسول مى گوید:
مهدى منتظر، در سال 258 ق، در سامرا متولد شد. پدرش، حسن بن على بن محمد بن على الرضا بن موسى الکاظم بن جعفر الصادق بن محمد الباقر بن على زین العابدین بن حسین بن على المرتضى است. نام او محمد و کنیه اش ابوالقاسم و از القاب او حجت و خلف صالح و منتظر است.
سپس روایاتى را از پیامبر درباره مهدى(ع) موعود نقل مى کند مبنى بر اینکه: «مهدى، از نسل من و از فرزندان فاطمه و همنام من است؛ در آخرالزمان قیام مى کند و زمین را از عدل و داد پر مى کند، بعد از آن که از ظلم و جور پر شده است. این قیام، حتمى است، حتى اگر یک روز از عمر دنیا بیشتر باقى نمانده باشد». وى پس از ذکر این روایات، آن ها را بر همان ابوالقاسم محمد بن حسن بن على على ابن ابیطالب متولد 255 ق تطبیق مى کند و به اشکالها و شبهاتى که در این باره ممکن است مطرح شود، پاسخ مى دهد.
3. سبط ابن جوزى حنفى در کتاب تذکرة الخواص مى گوید: حضرت حجت مهدى، محمد بن حسن بن على بن محمد بن على بن موسى بن جعفر بن محمد بن على بن الحسین بن على بن ابیطالب است. کنیه او، ابوعبدالله و ابوالقاسم است و او است حضرت حجت و صاحب الزمان و قائم منتظر.
سپس از عبدالله ابن عمر روایتى نقل مى کند که رسول گرامى اسلام گفت: در آخرالزمان، مردى از فرزندان من قیام مى کند که نام او همانند نام من و کنیه اش همانند کنیه من است و زمین را از عدل و داد پر مى کند پس از آن که از ظلم و جور پر شده است.
4. عبدالوهاب شعرانى در کتاب الیواقیت و الجواهر، که در بیان آراى اکابر و بزرگان علماى اهل سنّت در مسائل مختلف عقیدتى است، فصلى را به وقایعى که پیش از روز رستاخیز و پایان دنیا حتما اتفاق مى افتد، اختصاص داده است که یکى از آن وقایع، قیام حضرت مهدى است که مفصلاً درباره آن بحث کرده است. او از قول برخى از اکابر علماى اهل سنت، نقل مى کند که «مهدى، فرزند حسن عسکرى است که در نیمه شعبان سال 255 ق متولد شد و زنده باقى خواهد ماند، تا با عیسى ظهور کند و اکنون که سال 958 هجرى است، 703 سال از عمر شریف او مى گذرد».
نیز از قول شیخ محیى الدین عربى چنین نقل مى کند: خروج مهدى، حتمى است بعد از آن که زمین از ظلم و جور پر شود؛ به گونه اى که حتى اگر یک روز از عمر دنیا بیشتر باقى نمانده باشد، حتما مهدى قیام مى کند و زمین را از عدل و داد پر مى کند. او، از نسل پیامبر اکرم(ص) و فاطمه(س) است و جدش، حسین بن على بن ابیطالب است و پدرش حسن عسکرى، فرزند على النقى، فرزند محمد التقى، فرزند على الرضا، فرزند موسى الکاظم، فرزند جعفر الصادق، فرزند محمد الباقر، فرزند زین العابدین على، فرزند حسین، فرزند امام على بن ابى طالب(علیهم السلام)، است. اسمش، اسم رسول خدا و چهره اش، شبیه رسول خدا است و....
براى اطلاع بیشتر مراجعه کنید به: کفایة الموحدین نوشته شیخ طبرسى و الامام المهدى، اثر سید محمدکاظم قزوینى.
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی