غذاهای خوب برای حافظه های بد
سه شنبه 24 آذر 1388 10:36 AM
ظرفیت یادگیری و میزان هوش و وسعت اندیشه عمدتا از طریق توارث تعیین میشود ولی عوامل محیطی، شرایط اقلیمی، میزان و نوع و کیفیت غذا هم تاثیر غیرقابل انکاری روی مساله هوش دارند…
اولین مساله استفاده از منابع حاوی روغنهای مایعی است که در بردارنده اسیدهای چرب امگا۳ هستند.
بهترین منبع آبزیان بهخصوص ماهیان چرب هستند. دانههای روغنی نظیر بادام، گردو، بادامزمینی، کنجد و تخمکتان هم از منابع اسیدهای چرب امگا۳ هستند.
اما اکنون که آلودگی محیط زیست با جیوه مطرح است نمیتوان زیاد به خانمهای باردار توصیه کرد که زیاد ماهی مصرف کنند اما به جای آن میتوانند از منابع گیاهی بهره ببرند.
* علاوه بر روغنها، ویتامینهای گروه B نیز در این موضوع دخیل هستند و غلات کامل، گندم جوانهزده یا همان جوانه گندم، مخمر آبجو و جگر به عنوان منابع تامینکننده آنها محسوب میشوند.
* مساله دیگر مادهای به نام لیستین است که عدس، ذرت، شیر، زرده تخممرغ، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جوی دو سر و جگر گوساله از منابع آن به حساب میآیند. لیستین نقش مهمی در میانجیهای عصبی دارد. این ماده با تولید استیلکولین موجب افزایش قدرت حافظه میشود. مخصوصا در نوزادانی که مادرشان در دوران بارداری مواد حاوی کولین مثل کاهو، کلم و کره بادامزمینی در جیره هفتگیاش گنجانده شده باشد.
* یکی دیگر از موادی که روی هوش و تقویت قدرت حافظه موثر است، استفاده از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانهاست. موادی نظیر سبزیجات تازه با خنثی کردن رادیکالهای آزاد حالت ارتجاعی رگها را حفظ کرده و موجب خونرسانی بهتر مغز و اعصاب شده و به طور غیرمستقیم از کاهش توانایی فکری جلوگیری میکنند.
* ماده دیگر سویا و بهتر از آن روغن سویا است که هم کلسترول خون را کاهش میدهد و هم از اکسیداسیون کلسترول خوب جلوگیری کرده و در کنار آن رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و از تشکیل پلاک جلوگیری میکند. سویا همچنین دارای فیتواستروژنهایی است که در تقویت حافظه موثرند. بنا به آنچه در طب سنتی آمده است یکی از موادی که در دوران بارداری به افزایش هوش کمک میکند مصرف به اندازه یک دانه عدس کندر است.
* یادتان باشد که در بارداری و شیردهی ذخایر کولین مادر تخلیه میشود و این چنین کولین کافی برای رشد مغز در دسترس نیست. از این جهت برای حفظ سلامت مادر باید از منابع غذایی کولین استفاده شود. کولین روی پیامهای عصبی موثر است و سرعت ساخت استیلکولین را برای حفظ قدرت حافظه و فعالیتهای عضلانی افزایش میدهد. از این رو، مادران در دوران شیردهی باید ۴ واحد (۴ عدد لیوان ۲۴۰ سیسی) شیر مصرف کنند و
*