0

معرفی استان هرمزگان

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی استان هرمزگان
جمعه 31 تیر 1390  6:45 AM

بندر کنگ را بیشتر بشناسیم.

بندر کنگ واطراف آن جزو حومهٔ بندر لنگه به شمار می‌آید، در کنگ مساجد متعددی و مغازه‌های گوناگونی وجود دارد، بیشتر اهل کنگ از پیروان امام شافعی هستند، و به زبان فارسی تکلم می‌کنند، اما نوشته‌های آنها به زبان عربی است و نامه‌ها و سندها را به زبان عربی تدوین می‌نمایند.

بندر کنگ دارای تأسیسات برق، لوله کشی، بانک، مسجد، آب انبار (برکه) دبستان، راهنمایی دخترانه و دبیرستان پسرانه‌است.

حومه: منطقه‌ای گسترده‌ای است از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. مرکز حومه بندر کنگ است، بندر نقطه‌ای است در کرانه دریا که کشتیها در کنار آن پهلو می‌گیرند و یا لنگر می‌اندازند تا در آنجا بارگیری و یا بار خود را تخلیه نمایند.

تاریخچه کنگ
در زمان قدیم شهر کنگ یکی از مراکز مهم دولت پرتغال بوده، در زمانی که برتغالیها تسلط بر خلیج فارس و منطقه داشته‌اند، لنگرگاهی در کنگ ساخته بودند که کشتیهای بزرگ خودرا در آن لنگر می‌کردند، همچنین قلعه بزرگی ساخته بودند که مقر حکم آنها بود، آثار این قلعه در کنار دریا باقی مانده‌است، وقتی که آب دریا مَد می‌یابد آب اطراف بقایای این قلعه را فرا می‌گیرد، اما وقتی که آب دریا جزر است قسمتی بزرگی از قلعه نمایان می‌شود، این قلعه در پیش مردم کنگ به قلعه برتغالیها معروف است.


جمعیت
جمعیت شهر کنگ طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۱۴۸۹۴ نفر بوده‌است


راه قلعه لشتان
روایت است که از قلعه برتغالیها تا قلعه لشتان که بر فراز کوه‌های بار چاه واقع است راهی زیر زمینی که قسمتی از این راه مانند تونل ساخته بودند و از کنگ به قلعه لشتان می‌رفتند، مخصوصاً در ایام جنگ و شور وآشوب، از این راه نیز ذخیره ومهمات برای کسانی که در قلعه لشتان سنگر گرفته بودند می‌رساندند.


ملاحان کنگ
در دوران قدیم در بندر کنگ ۳۰ کشتی بزرگ وجود داشته که به سرپرستی ملاحان برجسته کنگی به وسیله آنها سفرهای دریایی دراز به سوی هند، آفریقا، بصره، ممباسا، و محمره سفر می‌کردند، وکالاهای تجارتی مانند: خرما، الورد، المستکی، جوز، و لوز، سجاده، به هند و آفریقا و ممباسا می‌بردند، واز آنجا چوب و چایی و پارچه به بندر کنگ می‌آوردند.

گاهی این کشتی‌ها در منطقه‌ای بنام «کوران» در راس جزیره قشم لنگر می‌انداختند وبعد از مدتی توقف واستراحت به سفر خودشان ادامه می‌دادند، وگاهی هم برای تعمیر کشتیهای خود به آنجا می‌رفتند.


وضعیت زنان در کنگ
ناقص‌سازی جنسی یکی از مشکلات زنان این شهر است: نوزادان دختر در بندر کنگ در هرمزگان بعد از ۴۰ روزگی و برخی از دختران این شهر در سنین ۴ یا ۵ سالگی ختنه می‌شوند. این عمل که به گفته بنیاد جمعیت سازمان ملل حقوق اساسی زنان و دختران را نقض می‌کند و به سلامتی آنان صدمات جدی وارد می‌آورد، به خاطر ویژگی‌های فرهنگی و سنتی این شهر کاملاً موجه و منطقی جلوه داده می‌شود و زنانی که جرئت کنند از این کار انتقاد کنند سنت شکن و سرکش خوانده می‌شوند. عمل ختنه در بندر کنگ «تیغ سنت و فرهنگ» خوانده می‌شود و با روش‌های کاملاً غیربهداشتی توسط قابله‌های محلی انجام می‌شود. گزارش شده‌است که در بندر جاسک نیز این عمل انجام می‌شود.

گفته می‌شود این سنت توسط مردان هرمزگان و از طریق سفر آنان به کشورهای دیگر همچون هند (کلکته) و سومالی وارد فرهنگ و سنتهای آنها شده‌است.

ممانعت از ادامه تحصیل دختران توسط پسران خانواده، مرد سالاری شدید، جلوگیری از رفت و آمد آزاد زنان و دختران، تعدد زوجات و اهمیت ندادن به تصمیم‌های زنان در مورد مسایل مهم زندگی از دیگر مشکلات زنان بندر کنگ است.

زنان بندر کنگ توانسته‌اند یک مدرسه دخترانه راهنمایی، یک سازمان غیر دولتی برای زنان و یک انجمن شعر زنان در این شهر تاسیس کنند.


ویکیپدیا

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها