0

بخش گیاهان

 
mostafavys12
mostafavys12
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 656
محل سکونت : خراسان رضوي

پاسخ به:بخش گیاهان
سه شنبه 23 آذر 1389  2:25 PM

===========================================================

حسن یوسف

===========================================================

فیلو دندرون

=============================================================

=============================================================

==================================================گل كاغذي

 

 

خانواده Nyctaginaceae
گل كاغذي از گياهان بسيار زيبايي است كه در سالهاي اخير به طوري چشمگيري مورد توجه قرار گرفته است. اين گياه در طبيعت به صورت درختچه بالا رونده مي رويد و در بعضي از مناطق در طراحيهاي فضاي سبز به كار مي رود.گل كاغذي با رنگهاي متنوع خود در سبدهاي آويزان و داربستها كاشته مي شود. گل كاغذي در برابر سرما مقاوم است و در تابستانهاي گرم كه ديگر گياهان قدرت گلدهي ندارند،اين گياه، توده اي از گل را به ارمغان مي آورد.
تكثير:
گل كاغذي بوسيله قلمه تكثير مي شود.گرچه تكثير اين گياه كار نسبتاً مشكلي است، ولي در ريشه دهي ، قلمه ها رشد سريعي از خود نشان مي دهند. بسياري از واريته ها مثل Barbarakarst, Raspberrylce ,Crimson loke و... با رنگهاي صورتي، قرمز، پرتقالي و سفيد به صورت هيبريد قابل تكثير هستند. بايد بخاطر داشت كه جابجا كردن قلمه ريشه دار اين گياه حساس ، بسيار مشكل است. از آنجا كه ريشه هاي اين گياه ترد و باريك هستند، در صورت جابجايي غير اصولي آن ، به شدت صدمه مي بيند. قلمه ها در محل اصلي بايد به طور بسيار عميقي كاشته شوند، و همچنين موقع جابجايي اين گياه بايد توجه كرد كه در تماس دست با ساقه ، آوندها آسيب نبينند.
نيازهاي زيست محيطي
نور: اين گياه به نور فراوان نياز دارد و بايد در روشنترين بخش گلخانه نگهداري شود.
حرارت: گل كاغذي بومي آمريكاي جنوبي، برزيل و نواحي گرمسيري است و نسبت به سرما و يخبندان بسيار حساس مي باشد. درجه حرارت 37 درجه سانتيگراد در طول روز و 15درجه سانتيگراد درشب هنگام براي اين گياه مناسب است و در خارج از اين طيف دمايي گياه رشد خوبي ندارد.
محيط كشت : گل كاغذي محيط مرطوب را نمي پسندد و بايد در گلداني با زهكشي مناسب كاشته شود، و در غير اين صورت اين گياه به انواع بيماريهاي ريشه اي دچار مي شود.
آبياري : گل كاغذي بايد يكبار و به طوركامل آبياري شود وتا خاك گلدان كاملاً خشك نشده ، آبياري مجدد صورت نگيرد.بايد به ياد داشت كه در موقع گلدهي،اگر خاك آن خيلي خشك شود ، گلهاي آن خواهد ريخت.
كود: اين گياه به محلولي از كود تقويت شده با عناصر كمياب نياز دارد.افزايشppm 200 ازت به خاك، كمك فراواني به رشد آن مي كند. ميكروالمنتها براي بقاي اين گياه بسيار مهم و ضروري محسوب مي شوند، همانطوركه عناصري مثل منيزيم، آهن ، منگنز ، براي رشد گل كاغذي جنبه حياتي دارد. در هنگام زرد شدن برگهاي اين گياه گاه لازم است تا ppm 50 سولفات منيزيم به خاك اضافه شود.
آفات و حشرات : اگر مراقبت و نگهداري از اين گياه به خوبي انجام شود،آفات و حشرات مشكلي را ايجاد نخواهند كرد.ولي در مواقع ضروري ، از قارچ كشهاي محلول مي توان استفاده كرد.شته و كرمها را مي توان با رزميترين،ارتن، و تام كنترل كرد.
بعد از 4-3 هفته كه گل كاغذي در گلدان مستقر شد ، بايد آن را قدري كوتاه كرد .اگر اين گياه در گلخانه نگداري شود در طول 4 هفته حداقل بايد دوبار كوتاه شود. دوران گلدهي آن از آذرماه آغاز و تا شهريور همچنان ادامه دارد.گرچه گل كاغذي در نقش يك گياه آويز از فرم زيبايي برخوردار است ولي كوتاه كردن و فرم دادن به آن ، به منظور جلوگيري از بلند و بدفرم شدن آن ضروري است.

واريته ها:
1ـ گل قرمزها:مثلBarbara karst ،JuanitaHtten(مناسب براي آويز) Temple (با برگهاي موجدار)
2ـ گل بنفشها نظير Royalourple,Brasiliensis
3ـ گل نارنجي نظيرAlbama Sunset (گلها به رنگ صورتي برمي گردند)
4ـ گل صورتي نظيرJames Walker,Mauree Hatten,Surprise
5ـ گل سفيد مثل Summer snow
6ـ واريته با برگهاي رنگارنگ نظير Raspberryice,Vicky,Mardigras
7ـ واريته هاي با دو گل:اين واريته گلهاي خود را با رنگهاي صورتي،قرمز و پرتقال تا زمان پژمرده شدن حفظ مي كند.

==================================================

بنفشه آفريقايي ( african violet )

گياهی است زيبا از خانواده ژسزياسه  . برگها سبز مخملی و کرک دار و روی ساقه فشرده و کوتاه قرار دارند  . بنفشه آفريقايی نسبت به طول روز بی تفاوت است و به همين علت درصورت مهيا بودن شرايط در تمام طول سال گل می دهد . و می تواند به عنوان هدیه ای زیبا برای دوستان در نظر گرفته شود .بنفشه آفريقایی در رنگهای سفید  صورتی  بنفش قرمز و ........ موجود است .

 

نیازها :

 

نور : در تابستان به نور کامل احتیاج دارد البته نباید گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب  قرار داد بهترین مکان در خانه پیجره های  شمالی است البته پنجره های شرقی و غربی نیز خوب است .

 

نکته :در پشت پنجره باید فضایی بین پرده وجود داشته باشد تا باعث جریان یافتن هوا  و جلوگیری از سرما زدگی گیاه در زمستان شود.

 

 دما :در تمام طول سال درجه حرارت مطلوب برای این گیاه  16 درجه سانتیگراد است

 

 در صورت بالا بودن رطوبت تا 27 درجه نیز مقاومت می کند .

 

آبیاری : برای آبیاری زیر گلدانی را از آب پر کرده تا از زیر  در اثر جذب آب توسط خاک آبیاری شود و سطح خاک خیس شود بعد از خیس شدن سطح خاک آب اضافی  را از زیر گلدانی خالی کنید زیرا آبیاری بیش از اندازه گل دادن بنفشه را به تاخیر می اندازد

 

سعی کنید در بین دو آبیاری سطح خاک خشک شود زیرا خشکی کنترل شده گل دادن را تسریع می بخشد البته خشکی زیاد از اندازه مستعد  آفت زدن گیاه می کند .

 

نکته :هرگز گیاه را از بالا آبیاری نکنید زیرا برگها نسبت به آب حساس هستند و باعث از بین رفتن گیاه می شود  

 

خاک :بهترین خاک خاک برگ است که از یک قسمت برگ پوسیده   یک قسمت کود حیوانی و یک قسمت خاک رس است که بهتر است خاک رس کمتر باشد .

 

 

 

 

 

تکثیر : لیوان را از آب پر کرده و رویش را بوسیله تکه ای کش با کیسه فریز بپوشانید و روی کیسه فریز ( نایلون ) را سوراخهایی کنید و برگ بریده شده  گیاه را  در این سوراخها وارد کرده  تا بدون تماس برگ با آب فقط ساقه گیاه در داخل آب باشد معمولا بعد از دو هفته برگها ریشه داده و آماده کاشتن در گلدان است

 

 

 

نکته مهم :  همیشه تمام برگهای گیاه را باز بینی کنید تا اگر  آفت  ( شته ) زد پاک کنید و از تکثیر آن جلوگیری شود زیرا به علت حساسیت برگها نسبت به آب سمپاشی میسر نیست و فقط باید جلوگیری کرد  و گیاه آفتی را از بقیه جدا کرد .

=======================================

نرگس

=======================================

اطلسی

=======================================

گلهای زينتي باغهای ایرانی

در باغ ايراني گلها را معمولا پاي درختان در حاشيه خيابانها مي‌كاشتند. ايرانيان از گلهايي استٿاده مي‌شد كه علاوه بر زيبايي داراي خواص مٿيد ديگري نظير عطر خوش‌، استٿاده‌هاي طبي و خوراكي بودند استٿاده مي‌كردند. در بعضي از باغها قسمتي از محوطه باغ‌، بنام باغچه، يا گلزار يا گلستان كه معمولا ً نزديك بناي اصلي بود را به كاشت گل اختصاص ميدادند 
 
 شمعداني معمولي: Geranium hortorum
Geraminaceae: تيره
شمعداني انواع مختلٿي دارد و از گلهايي است كه سابقه كشت آن در ايران بسيار طولاني است و هر كجا كه آب و هوا اجازه كشت آنرا ميداد كاشته مي شد . شمعداني گياهي دائمي و مقاوم نسبت به سرما و سايه است. شمعداني معمولي از همه معروٿتر و بسيار پرگل و زيبايي مي ‌باشد. برگهاي آن سبز با حاشيه كرم و رنگين مي‌باشد. در زمستان كه تابش آٿتاب ضعيٿ است گل نمي دهند و در تابستان بهتر است درسايه نگهداري شوند.
از انواع ديگر شمعداني كه در ايران كاشته مي‌‌شدند مي‌توان و شمعداني بهار هلو كه در تهران بسيار كشت مي‌شد‌، شمعداني عطري كه برگهاي زيبا با شيارهاي عميق آن بسيار معطر است و شمعداني اژدري (Pelargoniumdomesticum) كه كشت آن در بسياري از نقاط ايران متداول است نام برد. در آخر مي توان به شمعداني پيچ Pelargonium peltatum كه برگها در اين نوع نسبتاً پهن و گياه حالت رونده دارد اشاره كرد.

2- سوسنLilium longiflorum
Liliaceae : تيره
گلهاي آن بسيار زيبا است و در ٿصل بهار گل مي‌دهد. داراي پياز و تك لپه‌اي است. پيازها را معمولاً در ماههاي آذر و دي در گلخانه‌ها مي‌‌كارند .گل آن درشت و به گلهاي مختلٿ زرد، سٿيد، نارنجي و قرمز است.

3- بنٿشه :Viola
Violaceae: تيره
شامل گونه‌هاي بنٿشه معطرV.odorata‌، بنٿشه ٿرنگي V.altaica وبنٿشه سه رنگ V.tricolor بنٿشه V.lutea است.
انواع وحشي آن نيز درايران موجود است. گياهي يكساله و مقاوم به سرما است. در نيمه دوم مرداد ماه بذر آن در هواي آزاد و در بستري از يك خاك سبك كشت مي ‌شود در مهر و آبان به محل اصلي برده مي‌شود و تا اواسط بهار سال آينده داراي گل مي‌باشد و مقاوم است. عمليات به نژادي و دو رك گيري در مورد اين گياه در دنيا بسيار انجام گرٿته و بهترين نوع آن نسل اول (F1) است. بديهي است نسلهاي بعدي كيٿيت و موغوبيت پايين‌تري دارند . برگهاي آن ساده و متناوب و داراي گوشوارك مي‌باشند.
گلها نامنظم و منٿرد، 5 گلبرك، 5كاسبرگ و 5 پرچم و يا مادگي سه برچه‌‌اي دارد.حاوي ماده آلكا لوئيدي ويولين (violine) مي باشد.

4- نرگس: Narcissus poeticus
Amaryllidaceae : تيره
گياهي تك لپه‌، پيازي و دائمي است و گلهاي آن معطر و زيبا است. در باغهاي تاريخي بسياركشت مي‌شده است. واريته‌هاي آن بسيار زياد و بسته به درشتي و ريزي گل آن طبقه بندي مي‌شوند. داراي گلهاي شيپوري شكل به رنگ زرد و يا زرد سٿيد مي‌باشد. تكثيرآ ن بوسيله بذر و پياز صورت مي‌گيرد. گياهي علٿي‌، دائمي با برگهاي ساده است و باريك گلهاي آن منظم‌، منٿرد بوده و در ابتدا در غلاٿي پوشيده‌اند است. ميوه آن بصورت كپسول ( ميوه‌اي است كه از تخمدان مركب بوجود آمده و در هر برچه چند دانه توليد مي‌شود) بوده دانه آلبومن و محتويات غذايي دانه زياد دارد.

5-گل حنا: Impatien balsamina saminaceae
گياهي گلداني، با گلهاي ظريٿ است كه هرگل آن 5 گلبرگ قرمز حنايي دارد. برگهاي آن ظريٿ و به رنگ سبز روشن است. و اين گياه بوسيله قلمه تكثير مي‌شود.
از زمانهاي قديم درايران كشت مي‌شده و رنگ صورتي آن نيز موجود است. تكثير اين نوع گل از طريق كاشت بذر نيز به آساني صورت مي‌گيرد.

6- اختر: Canna generalis
Cannaceae :تيره
گياهي است دائمي‌، با ريزومهاي ( اندامهاي زير زميني كه بعضي گياهان به جاي ريشه دارند) قومي روي آن جوانه هاي درشتي رشدونمو مي كند. نسبت به سرماي زياد حساس است. در تابستان به گل مي‌نشيند و گلهاي آن به رنگهاي سرخ‌، نارنجي‌، زرد است.


7- ميخك:Dianthus cayophyllus
Caryopyllaceae: تيره
گياهي است بسيار قديمي با سابقه طولاني كاشت كه به خاطر گلهايش در سراسر جهان معروٿ است. هم به صورت شاخه بريده و هم در باغچه ها قابل كاشت است گل آن در رنگهاي بسيار متنوع و بسيار پرپر است. انواع وحشي آن نيز در كوهستانهاي ايران‌، بيشتر در محلهاي سنگي مي‌رويد. برگهاي آن متقابل‌، ساده‌، باريك است و جام گل آن داراي 5 گلبرگ دندانه دار است كه از دو قسمت پهنك (قسمت پهن گلبرگ )و ناخنك ( قمست باريك گلبرگ )تشكيل شده است.
تكثير ميخك غالباً از طريق رويشي و توسط قلمه گيري از شاخه هاي سبزآن صورت مي گيرد.

8- قرنٿل: Dianthus barbatus
Caryophyllaceae : تيره
گلي بسيار زيبا است كه گلهايش رنگ‌هاي متنوع داشته و در حاشيه‌ها استٿاده مي‌شود. در ايران از قديم در باغها كشت مي‌‌شده است. نسبت به سرما مقاوم است. بذر آن در تير و مرداد كشت و نشاها در شهريور و مهر به محل اصلي منتقل مي شود.


9- گل صابوني ( بغدادي) Soponaria officinalis
Caryophyllaceae: تيره
از اين‌رو به آن صابوني مي‌گويندكه برگهاي آن داراي ماده ساپونيني (Saponin) است و مانند صابون درآب كٿ مي‌كند، در بسياري از منابع بعنوان يكي ازگلهاي اصلي باغها ذكر شده است.

10-ستاره‌اي : Aster sp
Compositeae : تيره
داراي گونه هاي(Variety) بسيار زياد است. گلهاي ريز و ستاره اي شكل به رنگ سٿيد، آبي و طلايي دارد. روز كوتاه ( گياهاني كه به كمتر از 12 ساعت نورآقتاب در يك شبانه روز نياز دارند) و داراي انشعابات متعدد مي باشد. تكثير آن غالباً از طريق كاشت بذر در اوايل ارديبهشت انجام مي ‌شود و حدود 5 ماه بعد ازكاشت بذرها به گل مي نشينند.

11- هميشه بهار: Calendula sp.
Compositeae :تيره
از گلهاي پاييزي است و تا اوايل بهار دوام دارد. گلهاي آن زرد طلايي است. در باغها‌، در حاشيه‌ها و پاي درختان ونيز نزديك عمارت كاشته مي‌شده است.

12- جعٿري:Taget erecta
Compositeae :تيره
يكي ازگلهاي قديمي است كه از سالها پيش كشت و پرورش آن درايران معمول بوده است. گل بهاره و تابستانه( نشاهاي آن در ٿضل بهار وتابستان به محل اصلي كاشت منتقل مي‌شوند. گل بهاره به گلي مي‌گويند كه در بهار به گل مي‿نشيند) است. بذر آن به طور معمول در ارديبهشت ماه در خزانه اي آماده شده‌، سپس كشت مي‌شود. نشا ظرٿ دو ماه آماده كاشت در محل اصلي است.

13-آهار:Zinnia elegans
Compositeae : تيره
بذر آنرا در ارديبهشت ماه در خزانه مي‌كارند و در تير ماه آنرا نشا كار مي‌كنند. اين گل از گياهاني است كه بذر آن مستقيماً در محل اصلي يعني حاشيه‌هاي گل‌كاري كاشته مي‌شود. رشد آن بسيار زياد است. ارتٿاع آن بيش از گلهاي ديگر است و در حاشيه‌‌هاي گل‌كاري بايد در جاي مناسب كاشته شود .گل آن بسيار زيباست و در باغهاي قديمي بسيار از آن استٿاده مي‌شده است.


14-كوكب:Dahlia
Compositeae : تيره
از گياهان دائمي است و ريشه هاي غده اي آن در برابر سرما مقاومت ندارد. رنگ گلها در آن بسيار زيبا و متنوع است‌، خصوصاً در نواحي كوهستاني كه تابستانهاي خنك تري دارد. گل آن بسيار درشت و رشد آن قابل ملاحظه است.

15-كوكب كوهي :Rudbeckia fulgida
Compositeae : تيره
يك گياه دائمي با گلها زرد است كه در وسط به رنگ تيره و سياه مي گرايد. گلهاي كوكب كوهي با ساقه هاي بلند جلب توجه مي‌كند. در آغاز بهار از طريق تقسيم بوته تكثير مي‌‌شود.

16- رعنا زيبا:Gaillardia
Compositea : تيره
يك گل زيباي دائمي است. در اواخر خرداد و تقريباً در تمام طول تابستان گل مي‌دهد. گلهاي آن قرمز، صورتي و زرد است. تكثير آن به آساني از طريق تقسيم بوته در بهار انجام مي‌گيرد.

17- داودي:Chrysanthemum morifolium
Composite: تيره
اين گياه هم بيروني وهم آپارتماني مي‌باشد. به طور مصنوعي در تمام ٿصول در گلخانه‌هاي با تجهيزات كاٿي به گل مي نشيند. يكي از گلهاي بسيار مهم است. در باغ ايراني رايج و متداول بوده است. طرز تكثير داوودي از طريق ريشه داركردن قلمه‌هاي انتهايي شاخه صورت مي گيرد. قلمه‌ها ي ريشه دار را مستقيماً در گلدانهاي مناسب كشت مي‌‌كنند. به طور معمول ٿصل گلدهي آنها پاييز و اوايل زمستان مي‌باشد.

18- نيلوٿر:Ipomoea ticolor
گياهي يكساله با گلهاي آبي رنگ است. به صورت خودرو هم رشدونمو مي‌‌كند . رشد آن بسيار زياد و ظرٿ يكماه به ارتٿاع 3 متر مي‌رسد در تابستان گل مي‌دهد. بالاروند و مناسب پرچين‌‌ها و چٿته‌‌ها) به غلط به آن آلاچيق مي‌گويند( دانش دوست يعقوب‌، باغ ايراني) مي‌‌باشد .
===============================================

شب بو

 

 

======================================

داوودی

 

فارسي اصيل:‌ندارد

فارسي رايج : داوودي

نام انگليسي : chrysanthemum

گياهان ملي ژاپن، و خانواده آن «كمپوزيته» در سالهاي اخير كاشت و نگهداري آن در گلدان بخصوص انواع پا كوتاه آن در آپارتمانها معمول شده است، بعد از ميخك از مهمترين و اقتصادي‌ترين گل تجارتي و علت آن طول عمر زياد گل بريده آن در گلدان است، از مزاياي ديگر اين گياه زينتي قابليت توليد و گل‌دهي در تمام طول سال است كه با كوتاه و بلند كردن طول روز در گلخانه گياه را وادار به گل‌دهي مي‌نمايند، گلها با رنگهاي متنوع به صورت كم‌پر و پرپر در واريته‌هاي مختلف به ظهور مي‌رسند، با غنچه‌گيري و كم كردن تعداد آنها روي شاخه‌ها ميتون به كيفيت عالي در درشتي دست يافت، پرورش نوع پابلند آن در گلدان احتياج به قيم دارد.

نيازها :

نور: به نور كامل احتياج دارد ولي اواسط روز از نور مستقيم  بيزار است.

دما: بهترين درجه حرارت براي اين گياه در تمام طول سال 16 سانتيگراد است اگر چه تا 21 سانتيگراد را نيز تحمل مي‌نمايد.

آبياري : هر دو هفته يك‌بار در تمام طول سال گياه را آبياري و خاك را هميشه مرطوب نگهداريد. مواظب باتلاقي شدن خاك باشد. هرگز اجازه ندهيد آب اضافي در گلدان باقي بماند.

رطوبت: هفته‌اي يكبار غبار پاشي كنيد ولي مواظب باشيد به گلها صدمه‌اي وارد نشود، از آب سبك بدون املاح استفاده كنيد، رطوبت زيادي باعث زردي برگها مي‌گردد.

تعويض گلدان: لزومي به تعويض گلدان نيست. اصولا زماني كه داوودي به عنوان گياه خانگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد طول عمر آن فقط يك سال است ولي گلكارهاي حرفه‌اي از ريشه‌هاي زيرزميني آن به عنوان منبع تكثيربراي سال اينده استفاده مي‌نمايند.

تميز نمودن برگها: غبار پاشي برگها را نيز تميز مي‌نمايد، از مواد براق كننده شيميايي استفاده ننماييد.

تكثير : كاشت بذر در گونه‌ةاي يك‌ساله،‌ريشه‌إار نمودن قلمه در اواخر زمستان و تقسيم ريشه و بوته

نكته عمومي : آيا مي‌دانيد كه: گياهان هم احساس ديدن و شنيدن و لمس كردن دارند و نيروي رواني گياهان با سم پلي گراف و عكسبرداري جنبه عيني و علمي به خود گرفته است.

در پاييز و زمستان گه گياهان گلدار كمتري در دسترس است گلهاي زياد و پردوام داوودي زينت بخش محل زندگي شما است.

 حذف برگ و گلهاي خشك : حذف گلهاي خشك شده علاوه ر حفظ زيبايي گلدانها در بالا رفتن كيفيت گلهاي باز نشده تاثير بسزايي دارد گلها و برگهاي خشك را مطابق شكل حذاف كنيد.

عوارض و درمان

غنچه‌ها باز نشده و بعضي از آنها خشك مي‌شوند: گياه خيلي تشنه است گلدانها را به داخل سطل و يا تشت پر از آب منتقل نموده سپس آن را خارج نماييد، سطح خاك را در تابستان هميشه مرطوب نگه داريد، آبياري را تنظيم كنيد.

تعداد زيادي از غنچه‌ها باز نمي‌شوند: نور كافي نيست گياه را به محل پرنورتري منتقل نماييد، غنچه‌گيري و حذف بعضي از آنها باعث تقويت غنچه‌هاي باقيمانده خواهد شد روي هر ساقه حداكثر پنج غنچه نگهداريد.

برگهاي پايين گياه سياه مي‌شوند: قارچ بوتري تيس عامل آن است كه خود ناشي از هواي سرد و مرطوب است، گياه را با محلول قارچ كش سمپاشي نموده و آن را به محيط گرمتري منتقل كنيد، غبار پاشي را كاهش داده و يا متوقف نماييد، در فاصله بين دو آبياري اجازه دهيد سطح خاك خشك شود سپس آبياري كنيد.

كليه شرايط مناسب و گياه سالم است ولي گلها مي‌پوسند: عامل آن خيس شدن گلها در هنگام غبار پاشي است، در هنگام غبار و يا سمپاشي گلها را به طريقي محفوظ نگه‌داريد.

برگها سياه مي‌شوند: هوا خيلي سرد است گياه را به محل گرمتري منتقل كنيد، اگر درچه حرارت مناسب است صدمه ممكن است مربوط به مواد براق كننده شيميايي باشد از آنها استفاده نكنيد.

برگها و ساقه ها چروكيده مي‌شوند: هوا خيلي گرم است،‌گياه را به محلي خنكتر و با جريان ملايم هوا منتقل نماييد، غبار پاشي با آب سبك و ولرم را فراموش ننماييد

==================================================

گل میخک dianthus:

 

 

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها