دیگر غذاهای محلی
دیگر غذاهای محلّی گیلان عبارتاند از:
- اناربیج: گوشت + گردو + پیاز + سبزی + آرد + آب انار + فلفل
- ششانداز: بادمجان یا خیار یا کدو حلوایی + گردو + پیاز + رب انار
- سیرابیج: برگ سبز سیر + تخممرغ + زردچوبه
- شیرین تره: اسفناج + تخممرغ + سیر
- خالو آبه: آرد برنج + گوجه سبز + انواع سبزی + شکر + تخممرغ
- چخرتمه: مرغ یا گوشت چرخ کرده + پیاز + تخممرغ + آب لیمو یا آب نارنج
- نازخاتون: گوشت + سبزی( نعناء و جعفری )+ بادمجان + آبغوره
- موتنجن: مرغ یا مرغابی + کشمش یا قیسی + گردو + رب انار + شکر
- لونگی: ماهی (معمولاً سفید) + مغز گردو + سبزی جعفری + سیرتر یا خشک + پیاز + خاویار ماهی
- کولی غورابیج : کولی + سبزی معطر + ترشی( آب غوره یا آب نارنج یا انار ترش) + شکر + مغزگردو
- ماهی فیبیج: ماهی + کشمش + نعناع + آب انار + رب انار + گلپر + فلفل
- واویشکا: دل + جگر + قلوه + پیاز + گوجهفرنگی + دانه انار (گاهی تخم مرغ)
- ترش شامی: گوشت + لپه + پیاز + جعفری + تخممرغ + سیب زمینی + آبغوره
- شامی: گوشت + لپه + پیاز + تخممرغ + زرد چوبه + فلفل. (ویژه ماه رمضان)
- انواع کوکو: کوکوی اشبل، کوکوی گردو، شاه کوکو و کوکوی اوزون برون و ...
- انواع آش: آش شلغم، آش شیر، آش خرشو (از شیر گاو تازه زاییده تهیه میشود)، آش ترش، آش قلمکار
آش فاطمه الزهرا، خولی آش یا خالی آش (برنج + لوبیا چیتی) و ...
- انواع کباب: پلا کباب، کباب ترش
- انواع چاشنی: کال کباب، بورانی بادمجان، بورانی اسفناج، چغندر بورانی، زیتون پرورده، اشپل
(خاویار ماهی)، ماهی شور، ماهی دودی و ...