پاسخ به:معرفي كتاب
سه شنبه 28 دی 1389 5:13 PM
اولین قرآن الفى به دست یك خوشنویس پاكستانى خطاطى شده و نمونه اى از آن توسط انتشارات دانش هوشیار به چاپ رسیده است. این قرآن با كاغذ تمام گلاسه چاپ شده و كتابت آن با خط نسخ ایرانى است. ترجمه شیوا و تذهیب هنرمندانه از دیگر خصوصیات قرآنى است كه تمام خط ها و صفحات آن با الف آغاز شده است.
در انتهاى قرآن الفى پس از فهرست و شناسنامه، صفحه اى است با نام میثاق مودت كه در آن تاریخ ازدواج بعد از متنى زیبا با امضاى طرفین ثبت مى شود. صفحه مقابل هم با عنوان فرزند صالح گلى است از گل هاى بهشت، جایى است براى ثبت تاریخ تولد فرزندان.
خط قرآن الفى، كتابت مرحوم میرزا احمد نیریزى، كاتب مشهور دوره صفویه است كه از بزرگ ترین و پركارترین نسخ نویسان به شمار مى آید و خط نسخ ایرانى را به زیباترین حالت تحریر مى كرده، در قرآن الفى با استفاده از امكانات رایانه اى، خط مرحوم نیریزى را به سبك و سیاق این قرآن یعنى با این ویژگى منحصر به فرد كه هر خط آن با الف آغاز شود، صفحه بندى شده است.
حسنى هوشیار مى گوید: كتاب حوزه دین در ایران، ۳۰ سال از دنیا عقب است و من در حد توانایى خود در این راستا تلاش كرده ام، سعى كردم كارهایم با دیگران متفاوت باشد مثلاً براى چاپ كتاب مقدس از كاغذ ضعیف استفاده نكردم. از بنیانگذاران استفاده از گالینگور سفید براى جلد كتاب آسمانى هستم. براى بدرقه كتاب كه كار لولاى اثر را بازى كرده و كتاب را به جلد وصل مى كند، از كاغذ فانتزى ضخیم استفاده كردم و در بیشتر كارها در بدرقه طرح تذهیبى صفحه اصلى را كار كردم و بین بدرقه و تذهیب یك صفحه سفید گذاشتم تا به تذهیب صفحه اول به دلیل چسبیدن به بدرقه، آسیبى نرسد.
وى مى افزاید: من سعى كردم در حوزه كتاب هاى دینى كارهایى را انجام بدهم كه در طول تاریخ كسى انجام نداده باشد چون معتقدم كتاب در حوزه دین باید زیبا، نفیس و قابل استفاده باشد. به طور مثال زیارت عاشورا را با جلد چرم چاپ كردم با تذهیب و رنگ بندى گرم كه سادگى را رعایت كرده باشد و در عین این كه منحصر به فرد است، خواننده را دچار ظاهر نكند.
هوشیار درباره چاپ قرآن الفى مى گوید: قرآن الفى را در سال ۸۲ چاپ كردم با هزینه اى كه براى چاپ این قرآن صرف كردم در آن روزگار مى توانستم یك خانه بخرم. این قرآن با نخ ابریشم صحافى شده و تذهیب آن را خانم خلیقى برگزیده جشنواره قرآنى انجام داده است.
س