پاسخ به:معرفي كتاب
سه شنبه 28 دی 1389 5:09 PM
|
فاطمه زهراعلیها السلام در روز بیستم جمادى الثانی، در سال پنجم بعثت در مكه مكرمه دیده به جهان گشود، پدر بزرگوارش خاتم الأنبیاء حضرت محمد مصطفىصلى الله علیه وآله و مادر گرامش خدیجه كبرىعلیها السلام است، همان بانویى كه با تمام وجود از پیامبرصلى الله علیه وآله دفاع كرد و اول زنى بود كه به آن حضرت ایمان آورد.
اما چرا از فاطمه زهراعلیها السلام به نور تعبیر كردیم؟ در روایتى كه مرحوم صدوق در كتاب امالى نقل كرده چنین آمده است: «پیامبر اكر فرمود: وقتى كه مرا به معراج بردند، جبرئیل امین دست مرا گرفت و وارد بهشت كرد، از خرماى بهشتى به من داد و من آن خرما را تناول كردم، آن خرما در صلب من تبدیل به نطفه شد، و سپس فاطمه زهرا از آن به وجود آمد، پس فاطمه انسان بهشتى است، هر وقت مشتاق بوى بهشت مىشوم فاطمه را مىبویم».
و در زیارت جامعه كبیره مىخوانیم: «خداوند انوار شما را خلق كرد، و پیرامون عرش خود قرار داد» و در زیارت امام حسینعلیه السلام مىخوانیم: شهادت مىدهم كه تو نورى بودى در پشت مردان بلند مرتبه و در رحم زنهاى پاك و مطهر.
آرى، نور خداوند ابتدا در وجود خاتم پیامبران، و امیر مؤمنان على علیه السلام جاى گرفت، و سپس از پیامبرصلى الله علیه وآله به فاطمه زهراعلیها السلام منتقل شد.
وقتى این انسان بهشتى و تندیس نور به دنیا آمد دل پیامبر اكرمصلى الله علیه وآله پر از شادى و سرور گشت، رسول اكرمصلى الله علیه وآله مىدانست كه اولاد او فقط از نسل فاطمه زهراعلیها السلام است، و او تنها حامل نور اوست، و از این جهت او را بسیار دوست مىداشت، و او را «امّ ابیها» مىخواند.
و درباره او مىفرمود: فاطمه پاره تن من است، آنچه او را ناراحت كند مرا نیز مىآزارد. و نیز آن حضرت صبح هر روز كه به مسجد مىرفتند آستانه درب خانه فاطمهعلیها السلام را مىگرفتند و مىگفتند: «سلام بر شما اى اهل بیت نبوت» إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَكُمْ تَطْهِیراً.
|