شیر نخوردن نوزادت دلیل مهمی داره که نمیدونی
شنبه 22 مرداد 1401 6:24 PM
اعتصاب شیرخوردن توسط فرزندتان زمانی اتفاق می افتد که کودک از گرفتن پستان امتناع کند و معمولاً فقط چند روز طول می کشد. وقتی کودک سینه را نمی گیرد می تواند ناراحت کننده باشد به ویژه اگر ندانید چرا این اتفاق افتاده در چنین مواردی حتی ممکن است احساس کنید کودک شما را دوست ندارد.
بهتر است بدانید که این احساسات کاملاً طبیعی هستند، مطمئن باشید کودک از شما دور نشده است و شیرنخوردن او دلایل دیگری دارد که در این بخش به آن می پردازیم. در واقع کودک تان در این مدت بیش از هر زمان دیگری به شما نیاز دارد که با کمی صبر و کمک باید نیازهای او را برآورده کنید.
دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود نوزاد به طور موقت از شیرخوردن خودداری کند. دلایل عبارتند از:
شیرنخوردن نوزاد می تواند برای شما و نوزاد تان ناراحت کننده باشد که ممکن است احساس طرد شدن و ناامیدی کنید هر چند تقصیر شما نیست. برای جلوگیری از پرشدن سینه و حفظ ذخیره شیر، شیر را به همان دفعاتی که کودک شیر می خورد بدوشید و یا می توانید شیر را با قاشق، قطره چکان یا شیشه شیر به نوزاد بدهید. شما باید در چنین وضعیتی:
اگر نوزادتان خسته است، صبر کرده و دوباره امتحان کنید شاید شما نوزاد را در حالت خواب آلودگی شیر می دهید.
موقعیت های مختلف شیردهی را امتحان کنید اگر نوزادتان دچار گرفتگی شده باشد، بینی او را قبل از شیر دادن باز کنید.
سعی کنید نوزاد خود را در یک اتاق آرام و بدون هیچ گونه حواس پرتی شیر دهید.
تماس پوستی بین مادر و نوزاد ممکن است علاقه نوزاد را به شیرخوردن تجدید کند. ببینید آیا نوزاد در حین حمام گرم به مادر می چسبد یا خیر.
اگر کودک تان در حین شیرخوردن گاز می گیرد، آرامش خود را حفظ کنید و انگشت خود را به دهان کودک بکشید تا سریع سینه را رها کند.
به هر تغییری در برنامه عادی خود فکر کنید که ممکن است کودک را ناراحت کند. آیا استرس دارید؟ داروی جدیدی مصرف می کنید؟ آیا رژیم غذایی شما تغییر کرده است؟ آیا از عطر جدید یا صابون معطر استفاده می کنید؟
تا آنجا که می توانید آرامش خود را حفظ کنید و برای تغذیه کودک را تحت فشار قرار ندهید. تلاش برای متقاعد کردن نوزاد برای گرفتن سینه ممکن است او را ناراحت کند در عوض، مراقب علائم گرسنگی او باشید (نشانه های تغذیه). باز و بستن دهان او، ایجاد صداهای مکیدن، بازکردن چشمان یا چرخاندن سر به سمت شما همه نشانه های تغذیه هستند.
با توجه به علائمی که نشان می دهد کودک تان به دنبال غذا است می توانید به او تا قبل از اینکه به مرحله گریه برسد کمک کنید. در زمان ناراحتی نوزاد، شیردهی برای هر دوی شما دشوارتر خواهد بود.
اگر نوزاد تازه متولد شده سرش را به این طرف و آن طرف می کشد، دستانش را به اطراف تکان می دهد و با پاهایش لگد می زند، نگران نباشید. این بدان معنا نیست که او از غذا خوردن امتناع می کند یا سر خود را تکان می دهد تا "نه" بگوید برعکس این امر نشان می دهد کودک به دنبال راهی برای یافتن سینه است.
ممکن است لازم باشد برای مدتی شیر خود را با دست یا شیر دوش تخلیه کنید این که چقدر باید این کار را انجام دهید به سن کودک تان بستگی دارد. اگر نوزاد فقط چند هفته سن دارد، باید بیشتر از زمانی که سن کافی برای خوردن غذا دارد شیر بدوشید. اگر در مورد نحوه دوشیدن یا دفعات آن مطمئن نیستید با متخصص تغذیه صحبت کنید.
دوشیدن شیر به تداوم ذخیره شیر کمک می کند تا به نوزاد شیر مورد نیاز را بدهید. جاری نگه داشتن شیر با دوشیدن شما را در برابر گرفتگی و ورم پستان محافظت می کند.