بهترین روش ترک کمیکال
سه شنبه 14 تیر 1401 2:15 PM
مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : بهترین روش ترک کمیکال چیست و چگونه می توان آن را انجام داد؟ نحوه ترک مواد مخدر کمیکال و مواد مشابه آن چیست و چگونه می توان مصرف این ماده مخدر را متوقف کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با بهترین روش ترک کمیکال سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید، لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
همانطور که در مقاله ماده مخدر کمیکال توضیح داده شد، این ماده جزو مواد مخدر توهم زا دسته بندی می شود که از ترکیب دو ماده تشکیل می شود. این ماده مخدر مانند انواع دیگر مواد توهم زا باعث ایجاد توهم های شدید و ترسناک در افراد میشود و معمولاً حدود ۳۰ دقیقه تاثیراتش باقی می ماند. این ماده به دلیل تاثیرات توهم زایی که دارد، مصرف آن در میان جوانان افزایش پیدا کرده است. علی رغم باورهای اشتباه رایج درباره این ماده، کمیکال جز مواد توهم زا می باشد و می تواند باعث تغییرات خلقی در افراد شود و جزو مواد اعتیاد آور خطرناک محسوب می شود.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مصرف این ماده به شکل ترکیب با مواد دیگر مانند ماری جوانا مورد استعمال قرار می گیرد. این ماده مخدر دارای اثرات روانگردانی شدیدی است که باعث تجربه توهم در افراد می گردد. مهمترین حالاتی که افراد در اثر مصرف این ماده تجربه می کنند عبارت است از :
مواد توهم زا مانند انواع مواد مخدر دیگر دارای اشکال و انواع مختلفی هستند و از مواد طبیعی و گیاهی یا مصنوعی و آزمایشگاهی تهیه می شود که برخی از مهترین دسته های مواد توهم زا عبارتند از :
در ادامه به تشریح و توضیح بیشتر هر کدام از این دسته ها خواهیم پرداخت تا با جزئیات آنها بیشتر آشنا شوید.
همانطور که می دانیم یکی از قویترین مواد شیمیایی و توهمزا ماده مخدر و توهم زای ال اس دی میباشد که باعث تغییرات شدید ذهنی در افراد می گردد. این ماده بدون بو است و از یک نوع اسید ساخته می شود و در قارچی که روی چاپدار و سایر دانه ها رشد می کند، به دست می آید. این ماده شیمیایی که به طور طبیعی در برخی از گیاهان در آمازون یافت می شود را به اشکال مختلف می توان مصرف کرد، یکی از روش های مصرف آن به شکل چای می باشد.
یکی دیگر از انواع مواد توهم زا ماده مخدر و توهم زای پی سی پی می باشد. پیشتر به عنوان یک داروی بیهوشی عمومی در جراحی ها مورد استفاده قرار می گرفت، اما به دلیل عوارض جانبی که ایجاد می کرد مصرف آن متوقف شد. این ماده توهم زا را میتوان در اشکال مختلفی مانند قرص، آمپول یا کپسول پیدا کرد و معمولاً به صورت یک پودر کریستال یا مایع سفید رنگ مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده از یک گیاه رایج در جنوب آمریکای مرکزی و مکزیک به شکل برگ های تازه بدست می آید و معمولا جویده می شود و یا عصاره آن را گرفته و بلعیده می شود. برگ این ماده را به برگ های خشک کرده و به صورت بخار آن را استنشاق می کنند.
ماده مخدر کمیکال به روش های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد، اما از گذشته از این ماده توهم زا در مراسم مذهبی و شفاهای گروهی استفاده می شده است. از کمیکال معمولاً به شکل دودی و سیگار استفاده می شده است و در بسیاری از موارد افراد برای تاثیر بیشتر آن تنباکو را به مریم گلی اضافه می کردند. به طور کلی از ماده کمیکال به صورت ترکیبی استفاده می شود و گاهی اوقات آن را با ماده مخدر و توهم زای ماری جوانا ترکیب می کنند. نکته مهم در رابطه با این موضوع این است که این ترکیبات میتواند بسیار خطرناک بوده و باعث ایجاد آسیب های غیر قابل جبران گردند.
تاثیرات این ماده مخدر میتواند بلافاصله پس از مصرف ایجاد شود. اما همانطور که توضیح داده شد، حالاتی مانند توهم، احساس سبکی و سفر در فضا از مهم ترین تاثیرات این ماده مخدر است و معمولاً اثرات آن حدود ۳۰ دقیقه باقی می مانند. اما در روش های مختلف مصرف این ماده مخدر، تاثیرات آن می تواند متفاوت باشد. زمان تاثیرات نیز میتواند متفاوت باشد. به طور مثال با جویدن برگهای مریم گلی اثرات این ماده حدود یک ساعت باقی می مانند و می تواند شدیدتر بروز نمایند.
تاثیرات ماده مخدر کمیکال میتواند به دو شکل کوتاه مدت و یا طولانی مدت بروز نماید. این عوارض بر اساس نوع مصرف، میزان آن و طول مدت اعتیاد به آن می تواند متغیر باشد که در ادامه برخی از آنها را برخواهیم شمرد.
عوارض کوتاه مدت ماده مخدر کمیکال می تواند کاملاً متغیر باشد اما برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
همانطور که در نحوه ترک مواد مخدر کمیکال توضیح داده شد، عوارض طولانی مدت کمیکال می تواند کاملاً متغیر باشد، اما آنچه مهم است این است که مصرف این ماده توهم زا می تواند تاثیرات مخرب بسیاری را بر افراد تحمیل نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
مصرف کمیکال برای سلامتی مغز و سیستم عصبی افراد بسیار خطرناک است، زیرا مهمترین تاثیرات کمیکال بر روی مغز در قسمت هایی است که مسئول بینایی و عملکرد حرکتی می باشد. از همین روی در اثر مصرف کمیکال مغز با اختلالات مختلفی در مراکز بینایی و حرکتی مواجه خواهد شد.
از طرف دیگر این ماده توهم زا بر فرایند سیگنال دهی مغز تاثیرات گسترده ای می گذارد. این ماده به سلولهای عصبی گیرنده مواد افیونی متصل می شود. البته این گیرنده ها با سلول های گیرنده شبه افیونی مانند هروئین و مرفین کاملاً متفاوت هستند. مهمترین تاثیرات آن بر روی سیستم تنظیم کننده مغزی که مسئول درک درد و واکنش به محیط است می باشد. از طرف دیگر مصرف کمیکال با خواص توهم زایی میتواند باعث ایجاد بیماریهای روحی و روانی مانند اختلال اسکیزوفرنی در افراد شود. از طرف دیگر میتواند باعث ایجاد اختلال در ادراکات فردی شود و باعث ایجاد سایکوز یا روانپریشی در افراد گردد.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، این ماده توهم زا است و میتواند باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی و روانی در افراد گردد. از طرف دیگر عوارض گسترده روحی، روانی و جسمی این ماده توهم زا می تواند سلامت عمومی و روانی افراد را به شدت به خطر بیندازد. در نتیجه لازم است تا برای ترک اعتیاد به این ماده توهم زا اقدام شود، اما برخی از مهمترین علائم جسمانی ترک اعتیاد این ماده عبارت است از :
افرادی که به صورت پیوسته از این ماده توهم زا استفاده می کنند، در هنگام قطع مصرف دچار علائم و عوارض محرومیت از این ماده مخدر می گردند. وابستگی های روانی شدید در اثر مصرف طولانی مدت این ماده توهم زا ایجاد میشود و پس از قطع ناگهانی آن بروز پیدا میکند. برخی از مهمترین این عوارض عبارتند از :
ترک اعتیاد به ماده توهم زا کمیکال مانند انواع دیگر مواد مخدر با علائم و عوارض مختلفی روبرو همراه است اما افراد با استفاده از کمک های تخصصی مانند مشاورین اعتیاد می توانند این علائم را کاهش داده و به روند درمان خود با نیروی بیشتری ادامه دهند. برخی از مهم ترین روش های مقابله با علائم ترک اعتیاد این ماده توهم زا عبارت است از :
در روند درمان و ترک اعتیاد به ماده توهم زای کمیکال باید از روشهای صحیح و استاندارد درمانی استفاده شود. یکی از مهمترین عواملی که افراد در ترک اعتیاد به مواد مخدر با آن روبرو هستند موضوع عود مجدد بیماری می باشد که برای جلوگیری از آن باید افراد از کمک های تخصصی و حمایت های روحی و روانی متخصصین اعتیاد استفاده نمایند. در حقیقت برای رهایی از اعتیاد به این ماده، افراد باید با شرکت در برنامههای گروهی و مراقبتی و همچنین استفاده از کمک های حرفه ای از عوامل محرک برای بازگشت به اعتیاد جلوگیری به عمل آورند و مانع مصرف مجدد گردند.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …