طرز تهیه شله بریان اصفهان
دوشنبه 30 خرداد 1401 12:46 PM
گوشت دنده یا گردن ۱۵۰ گرم
برنج دانه ریز یک پیمانه
پیاز یک عدد
زیره ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه شله بریان اصفهانی با زیره
ابتدا برنج دانه ریز را با آب ولرم چندین بار بشویید تا تمیز شود، سپس مقداری نمک اضافه کنید و کنار بگذارید تا خیس بخورد. پیاز را نیز پوست گرفته و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید.
پیازها را داخل قابلمه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. در ادامه گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم پیاز به خوردش برود، سپس گوشت که تغییر رنگ داد چند پیمانه آب جوش بریزید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت پخته شود.
وقتی گوشت پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و مجدد به قابلمه با آب گوشت برگردانید و بعد نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. بگذارید برنج با آب گوشت پخته و نرم شود بهتر از هر چند گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی آب گوشت کم و برنج پخته و نرم شد، نوبت افزودن زیره است. زیره را افزوده و مواد هم بزنید تا مخلوط شوند، وقتی آب گوشت تمام شد. از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب خوب مواد را بکوبید. شله خوشمزه شما آماده است. نوشجان!