صیغه طلاق چگونه خوانده می شود
پنج شنبه 26 اسفند 1400 1:07 PM
، نحوه خواندن خطبه طلاق از طرف زن و مرد چگونه است ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که شخصی که الفاظ صیغه طلاق را ادا می کند ( مرد ) ، باید عاقل و بالغ بوده و قصد طلاق دادن همسر خود را داشته باشد ؛ به همین دلیل ، در صورتی که مرد ، مجبور به طلاق دادن زن خود و ادای الفاظ خطبه طلاق شده باشد ، این صیغه طلاق ، اعتبار نداشته و به عبارت دیگر ، طلاق ، باطل است .
همچنین ، ادای الفاظ صیغه طلاق ، زمانی که مرد ، قصد طلاق دادن ندارد و از روی شوخی ، اقدام به بیان الفاظ عربی خطبه طلاق نموده باشد ، فاقد اعتبار است . البته ، طلاق غیابی از طرف زن ، استثنا است و دادگاه ، به جای مرد ، اجازه جاری شدن خطبه یا صیغه طلاق را می دهد و طلاق ، به حکم دادگاه است .
در مورد نحوه خواندن صیغه طلاق از طرف زن و مرد ، این اختلاف ، میان فقها وجود دارد که برخی معتقدند الفاظ صیغه یا خطبه طلاق ، حتما باید به زبان عربی خوانده شوند ، اما برخی عقیده دارند که زبان عربی ، خصوصیت خاصی نداشته و الفاظ صیغه طلاق ، به هر زبانی که ادا شود ، به شرط اینکه نشان دهنده قصد طلاق باشد ، صحیح است . اما معمولا در مذهب امامیه ( شیعه ) ، الفاظ صیغه طلاق ، می بایست به زبان عربی و با الفاظی که در قسمت قبل ذکر گردید ، بیان گردد .
خواندن الفاظ صیغه طلاق ، توسط زن و مرد ، حتما باید در حضور دو نفر شاهد عادل ، انجام گیرد و رعایت این شرط ، الزامی است . فلذا طلاق بدون حضور شاهد ، امکان پذیر نمی باشد . عادل بودن شهود طلاق ، به این معنا است که افراد مذکور ، از ارتکاب گناهان کبیره و اصرار بر گناهان صغیره ، خودداری کنند . علاوه بر این ، شهود طلاق، حتما باید خوانده شدن الفاظ خطبه یا صیغه طلاق را شنیده باشند و صرف اطلاع آنها از جاری شدن صیغه طلاق ، برای صحت شهادت آنها ، کافی نیست .