0

آموزش های لازم قبل از ازدواج

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

آموزش های لازم قبل از ازدواج
دوشنبه 10 آبان 1400  11:50 AM

آموزش های لازم قبل از ازدواج

آموزش های لازم قبل از ازدواج


ازدواج یکی از مسائل مهم در زندگی هر فردی است. طبیعی است که قبل از ازدواج باید راجع به زندگی مشترک و امور مربوط به ازدواج آگاهی داشت که این امر با آموزش به دست می آید. با مطالعه مطلب زیر به جنبه های آموزشی قبل از ازدواج پی می برید.

چکیده: ازدواج یکی از مسائل مهم در زندگی هر فردی است. طبیعی است که قبل از ازدواج باید راجع به زندگی مشترک و امور مربوط به ازدواج آگاهی داشت که این امر با آموزش به دست می آید. با مطالعه مطلب زیر به جنبه های آموزشی قبل از ازدواج پی می برید.

 

حیطه های آموزش قبل از ازدواج 


در آموزش و مشاوره قبل از ازدواج باید همانند نظام آموزشی در مدارس که برای آموزش مفاهیم، نقطه شروع آموزش را با استفاده از ارزشیابی تشخیصی مشخص می کنند. در آموزش و مشاوره قبل از ازدواج هم می بایست ارزیابی هایی از میزان آشنایی زوجین با مسائل مختلف زندگی مشترک به عمل آید تا آموزش ها متناسب با نیاز زوجین باشد. همچنین در آموزش قبل از ازدواج باید مسائل فرهنگی، اقتصادی، اعتقادی و مذهبی زوجین مورد توجه قرار گیرد.
مسائل مربوط به مشاوره قبل از ازدواج بیشتر است ولی مهم ترین اولویت های آموزشی قبل از ازدواج را می توان در حیطه های کلی زیر تقسیم بندی کرد ،که عبارتند از:
الف- آموزش های روانی - اجتماعی: این حیطه شامل انتخاب سبک های زندگی، نحوه انتخاب همسر، آشنایی با نحوه تداوم زندگی مشترک، آشنایی با مراحل چرخه زندگی خانواده، روش های برقراری ارتباط مؤثر با اعضای خانواده، چگونگی حل اختلافات و مشکلات احتمالی خانواده، بهداشت روانی و جنسی زوجین، روش های تربیت و پرورش فرزندان، اهمیت سلامت روانی در دوران بارداری و ... امام رضا(علیه السلام) در خصوص مناسبات اخلاقی و روابط بین اعضای خانواده، می فرمایند: «برخورد خود را با افراد کوچک و بزرگ، زیبا و نیکو گردان که این اصل در حسن معاشرت و بهبودی آن تأثیری فراوان دارد».
ب- قوانین و حقوق اسلامی : قبل از ازدواج باید مطالبی راجع به اعتقادات، ارزش ها، قوانین اسلامی، حقوق زن و مرد در اسلام و وظایف زوجین در زندگی مشترک به افراد داده شود. تا آنها آشنایی کافی از نقش خود حقوق و وظایف زن و شوهر در خانواده داشته باشند. برای اینکه بتوانند در جهت رشد و بالندگی خانواده اقدام کنند. امام رضا(علیه السلام) می فرماید: «حقیقت ایمان بنده کامل نمی گردد تا این که سه خصلت را دارا باشد، بصیرت در دین، اعتدال و میانه روی در امور زندگی و خانواده و بردباری در سختی ها و مصائب».
ج- آموزش های مربوط به حیطه پزشکی و بیماری ها : برای زوج های در آستانه ازدواج باید آموزش هایی در زمینه های تنظیم خانواده، بیماری های مادرزادی ژنتیکی، انواع سرطان های شایع و روش های پیشگیری از شیوع آنها، آزمایشات خونی قبل از ازدواج و روش های پیشگیری از بارداری داده شود. بنابراین باید همه سازمان ها و نهادهای آموزشی دولتی و غیر دولتی اهتمام ویژه ای درجهت ارتقاء سطح اطلاعات و آگاهی های زوج های جوان داشته باشند. آموزش و مشاوره قبل از ازدواج جنبه های گوناگونی دارد که باید متناسب با حرکت و تکامل جامعه صورت گیرد. برخی از جنبه های آموزش قبل از ازدواج عبارتند از:

1- انتخاب سبک زندگی: افراد برای ارضای نیازهای زیستی، اجتماعی و عاطفی خود چارچوبی خاص برای خود انتخاب می کنند. در گذشته، اگر افراد تصمیم می گرفتند که تنها بمانند و یا بچه دار نشوند، غیرعادی به حساب می آمدند. اما امروزه، شیوه ها و سبک های مختلف، مفهوم خانواده را به عنوان یک نهاد اجتماعی زیر سؤال برده و هرکس می تواند شیوه زندگی خود را انتخاب کند.
برای درک بهتر فرآیند انتخاب سبک زندگی به نظریه رشد روانی – اجتماعی اریکسون16اشاره می کنیم. اریکسون برای رشد انسان هشت مرحله، از تولد تا مرگ ترسیم کرده است. اریکسون معتقد است در آغاز بزرگسالی که از بیست سالگی شروع می شود، رشد روانی -  اجتماعی فرد در جهت  حل بحران صمیمیت یا انزوا هدایت می شود . در این مرحله، فرد توانایی ایجاد روابط صمیمی و پایدار را که بر تعهد عمیق، اعتماد، محبت و حمایت استوار است به دست می آورد. بنابراین یک فرد سالم که مراحل قبلی را به خوبی پشت سر گذاشته است، توانایی برقراری رابطه صمیمی و تشریک مساعی با دیگری را پیدا می کند. به عقیده اریکسون، برخی از افراد در اوایل بزرگسالی، توانایی وارد شدن به رابطه صمیمی را ندارند و در نتیجه در خود فرو می روند و منزوی می شوند، عدم موفقیت در ایجاد چنین پیوندی به کناره گیری و اجتناب در روابط صمیمی می انجامد.

اگر فرد بحران مرحله بزرگسالی را به خوبی پشت سر گذارد، به اعتقاد اریکسون در سن پختگی (میانسالی) شخص به تدریج حوزه تعهدات شخصی را گسترش می دهد، از مسئولیت های خود در مقابل خانواده کاملا آگاهی می یابد، به نسل بعدی و تربیت آن می اندیشد و در نتیجه اعمال خود را جهت می دهد. ولی برخی بزرگسالان به سختی با این نقش همانند سازی می کنند و به خود محدود می شوند که اریکسون آن را «رکود دوران میانسالی» می نامد. بنابراین شیوه های تربیتی، محیط فرهنگی و اجتماعی افراد در انتخاب سبک زندگی آنها مؤثر است.
مطالعات در این زمینه نشان می دهد که متأهل ها، از نظر سلامتی، بهتر از مجردها هستند و میزان مرگ و میر آنها کمتر از کسانی است که جدا از هم زندگی می کنند. همچنین اختلال های روانی و جسمی در آنها کمتر است. زیرا از حضور دایمی فردی که به او نزدیک است، او را دوست دارد و از نظر عاطفی او را تأیید می کند، لذت می برد. بنابراین زوج هایی که باهم زندگی می کنند معمولا بیشتر خوشحال و کمتر استرس دارند. پس بدون علت نگفته اند که: «زن بلاست هیچ خانه ای بی بلا نباشد».

2- تداوم زندگی مشترک: انسان ها برای روابط زن و شوهری ارزش و اهمیت می دهند، چون می توانند محبوبیت توجه و پذیرش احساس کنند، در موقعیت های استرس آور حمایت شده و نیازهای جنسی خود را بدون اضطراب برطرف کنند. بنابراین بیشتر بزرگسالان به امید اینکه نیازهای خود را به کمک فرد دیگری ارضا و تأمین کنند، تن به ازدواج می دهند.
افراد برای ارضای نیازهای زیستی، اجتماعی و عاطفی خود چارچوبی خاص برای خود انتخاب می کنند. در گذشته، اگر افراد تصمیم می گرفتند که تنها بمانند و یا بچه دار نشوند، غیرعادی به حساب می آمدند. اما امروزه، شیوه ها و سبک های مختلف، مفهوم خانواده را به عنوان یک نهاد اجتماعی زیر سؤال برده و هرکس می تواند شیوه زندگی خود را انتخاب کند.

اریکسون معتقد است برای برقراری روابط سالم، زوجین باید «بحران هویت» را در مرحله نوجوانی به خوبی سپری کنند. همچنین آنها باید برخی توانایی های ایجاد ارتباط مؤثر را به نحو مطلوب کسب کنند. به نظر «جون رایت»، برای رسیدن به این هدف باید دو سری مهارت سازگاری را به زوجین آموزش داد:
الف – اولین سری از این مهارت عبارت است از تشدید احساس عاشقانه از طریق ارتباط، بیان عشق از طریق کلام و نشان دادن توان جنسی از راه عمل.
ب – دومین سری عبارت است از راهبردهایی که از تخریب زندگی مشترک بر اثر ناکامی ها و تعارض های روزمره جلوگیری می کند، مانند: هماهنگی حل مسایل، برخورد صادقانه، تقسیم فعالیت ها، داشتن نگرش سازنده در مورد استقلال بخصوص در مورد نیازهای جنسی.

3 - انتخاب همسر ایده آل: پیدا کردن همسر ایده آل همیشه کار آسانی نیست. افراد همسر خود را در محیط کار،  در مهمانی ها و به کمک والدین یا دوستان خود پیدا می کنند. در برخی از شهرهای بزرگ جهان، مؤسسات همسر یابی وجود دارد. در این مؤسسات به افراد کمک می کنند تا بتوانند همسر ایده آل خود را انتخاب کنند  در جوامعی که حجب و حیا در بین مردم آن حکمفرماست و به آسانی نمی توانند به صورت مستقیم با جنس مخالف آشنا شوند  وجود مراکزی همچون مراکز مشاوره قبل از ازدواج و آموزش افراد ضروری به نظر می رسد. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و. سلم) تأکید نموده‏اند با افراد داراى حسب و نسب وصلت کنید زیرا تمامى خصال و صفات والدین به فرزندان انتقال مى‏یابد. امام رضا(علیه السلام) هم مسلمانان را از وصلت با شرابخواران نهى کرده‏اند: «و ایّاکَ انْ تُزَوَّجَ شارِبَ الَخَمْر فان زَوَّجْتهُ فکانما قَدّتْ الى الزّنا؛ اجتناب کن از این که دختر خود را به شرابخوارى بدهى که اگر او را به چنین تبهکارى شوهر دهى گویا آنکه آن پاکدامن را به زنا داده‏اى؟!».

آموزش های لازم قبل از ازدواج

 

 برخی از مهم‌ترین مهارت های لازم برای ازدواج اشاره می‌کنیم:


1-مهارت همدلی

مــهارت همدلی کردن بدین معناست که قادر باشید پاسخ عاطفی مناسب موقعیت به طرف مقابل بدهید. یعنی بتوانید از زاویه دید همسرتان به مسائل نگاه کرده و احساسات او را درک کنید. برای کسب مهارت همدلی باید سعی کنید خوب به یکدیگر گوش دهید تا از نگرانی‌ها و دغدغه‌های یکدیگر با خبر شوید.


2-گوش دادن فعالانه به حرف های طرف مقابل

مهارت گوش دادن را در خود تقویت کنید. برای گوش دادن فعال باید با تمام وجود به صحبت‌های طرف مقابلتان توجه داشته باشید تا او یقین داشته باشد که به او گوش می‌دهید و برایش ارزش قائل هستید. همچنین سعی کنید به همسرتان بازخورد دهید و تا متوجه شود مطلبی که درباره‌اش صحبت می‌کند برایتان مهم است. برای یادگیری چند تکنیک برای تقویت مهارت گوش دادن کلیک کنید.


3- توجه به احساسات و هیجانات طرف مقابل

ابراز احساسات و نشان دادن محبت به همسر، به منظور تجربه رابطه‌ای سرشار از شادی و نشاط توصیه می‌شود. این مسئله به خصوص زمانی که چند سال از زندگی مشترک گذشته و به منظور برگرداندن عشق به رابطه عاطفی لازم است. توجه به این مسئله به خصوص در مردان بسیار اهمیت دارد. چرا که برخی از مردان گمان می‌کنند که الزامی برای ابراز عشق نیست و همین که برای زندگی مشترک تلاش زیادی می‌کنند یا در عمل نشان می‌دهند کافی است. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه برگرداندن عشق به رابطه عاطفی کلیک کنید.


4- مهارت حل تعارض و مدیریت روابط

مسلما هر زوجی در زندگی زناشویی با اختلافاتی مواجه می‌شوند. آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید تعارض‌های پیش آمده را به درستی مدیریت نمایید. در مورد کلیه اختلافات و مشکلات خانوادگی با یکدیگر صحبت کنید. اما از فریاد زدن و پرخاشگری پرهیز کنید. اینکه در زمان مناسب به اختلاف خود و طرف مقابل رسیدگی کنید بسیار مهم است. عذرخواهی کردن مهارت دیگری است که باید آن را در خود تقویت نمایید. هیچ شخصی کامل نیست. هر فردی در زندگی ایراداتی دارد و شما با پذیرش نقص‌هایتان و تلاش برای رفع آن‌ها می‌توانید روابط خود را مدیریت کنید.


5-تعریف و تحسین واقعی/مهارت همدلی

اینکه صادقانه از طرف مقابل تعریف کنید و ویژگی‌های مثبت او را یادآور شوید، می‌تواند به افزایش حس همدلی کمک کند. اما این تعاریف باید واقعی و به دور از بزرگ نمایی بوده و غلو آمیز نباشد. از همسرتان به خاطر تمام تلاش‌هایی که برای زندگی مشترک انجام می‌دهد، تشکر کنید.
6- مهارت حل مسئله و تصمیم گیری درست

در زندگی مشترک، با مسائلی روبرو می‌شوید که نیازمند تصمیم گیری‌های دو نفره است. توصیه می‌شود که در مورد مسائل مختلف از مشورت و همفکری یکدیگر استفاده کنید. توانایی حل مسئله و تصمیم گیری درست از جمله مهم‌ترین مهارت های زندگی است. چرا که همه روزه مسائل زندگی این توانایی را به چالش می‌کشد.


7- مهارت مقدم دانستن همسر

بعد از ازدواج باید به این موضوع توجه کنید که نفر اول زندگی شما همسرتان است. با رعایت نکات مهم همسرداری می‌توانید زندگی با ثبات و آرامبخشی را برای همسر و فرزندانتان فراهم کنید. البته این بدان معنا نیست که به عزیزان و فرزندانتان توجهی نداشته باشی. ولی حفظ یک رابطه خوب با همسرتان پیش نیاز رشد و شکوفایی فرزندان و همچنین آسودگی خانواده‌تان است.


8- رفتار خلاقانه در ازدواج

یکی از آفت های بزرگ در زندگی زناشویی که چندان در نظر زوجین مهم جلوه نمی کند بحث خلاقیت در روابط است. معمولا پس از مدتی از ازدواج، زوجین دچار روزمرگی شده و در میان انبوه وظایف و امور زندگی غرق می شوند. سعی کنید برای پیشگیری از عادی شدن و یکنواختی در ازدواج ، خلاقیت به خرج دهید. برای تجربیات مشترک جدید و جذاب برنامه ریزی کنید. برای سرگرمی و تفریحات خودتان زمان بگذارید. مثلا با هم به پیاده روی و یا دوچرخه سواری بروید و... چرا که به تداوم یافتن رابطه شما کمک زیادی می‌کند. حتی لازم است در روابط جنسی خود نیز تجدید نظر کرده و با بکارگیری تنوع در سکس به روابط جنسی خود جان تازه ای ببخشید. بی شکی این موضوع می تواند صمیمیت زناشویی شما را افزایش داده و تنش ها و اضطراب های زندگی را کاهش دهد.

9- مهارت عفو و بخشش

در زندگی مشترک افراد نیاز به گذشت هم دارند. عفو و بخشیدن همسر به معنای چشم پوشی و فراموشی از خطاهای سهوی یک دیگر است. بنابراین اگر نتوانید همسر خود را ببخشید، ادامه رابطه دیگر امکان پذیر نیست.


10- توجه به ویژگی های مثبت همسر خود

هر فردی نقاط ضعف و قوت دارد. تمرکز بر نقاط قوت همسر خود باعث استحکام رابطه می شود. ممکن است همسر شما در بعضی کارها رضایت شما را به دست نیاورد، اما این دلیل نمی شود که او را کنار بگذارید. به خود یادآوری کنید که در چه کارهایی و چه موقعیت هایی کنار شما بوده و کمکتان کرده است.


11- آموزش مهارت های زندگی

خیلی از ما فنون رابطه را آموزش ندیده ایم. تشکیل زندگی مشترک قبل از هر چیز نیاز به آموزش و آمادگی برای ازدواج دارد. مهارت های زندگی طیف وسیعی دارد و هیچ کس ذاتی آن را یاد ندارد بلکه بهتر است قبل از ازدواج مثل خیلی از مهارت ها آن را بیاموزد.


12- شناخت درست از خود

قبل از ازدواج و یا حتی بعد آن بهتر است خواسته های و انــگیزه ازدواج خود را به درستی مشخص کنیم و بشناسیم.. زن یا مردی که شناخت کاملی از خود دارد و از زندگی خشنود است آن را به همسرش هم انتقال می دهد. شناخت خود مخصوصا برای قبل ازدواج نیاز است. فرد وقتی بداند چه ویژگی هایی دارد و نقاط ضعفش را اصلاح کند، زندگی سالم تری را هم رقم خواهد زد.

 

آموزش های لازم قبل از ازدواج

 عوامل مختلفی در انتخاب همسر دخالت دارند که به برخی از آنها اشاره می شود :


الف – مجاورت فیزیکی:  این عامل احتمال تماس را در افراد بیشتر می کند  روابط بین افراد را مساعدتر و آشنایی را نزدیکتر می کند.
ب – زیبایی جسمی: این عامل هم در انتخاب همسر به خصوص در موقع اولین روابط ، نقش مهمی ایفا می کند. گفتنی است که زن و مرد به طور یکسان، تحت تأثیر زیبایی جسمی قرار نمی گیرند. مردان بیشتر از زنان تحت تأثیر زیبایی جسمی ولی زنان به تناسب علایق بیشتر اهمیت می دهند[2].
ج – شباهت: این عامل اشتراک، عقاید، ارزش ها، علایق و سلیقه های افراد را شامل می شود. نبود شباهت بین زوجین معمولا ادامه رابطه را مشکل تر می کند، ولی گاهی افراد همسرانی را انتخاب می کنند که ویژگی ها، نیروها و ضعف های آنها، ویژگی ها، نیروها وضعف های اینها را پر کنند. ضرب المثل «کبوتر با کبوتر، باز با باز، کند همجنس با همجنس پرواز » به این مورد اشاره دارد.
 د – اطلاعات: اطلاعات هم عاملی است که در انتخاب همسر به افراد کمک می کند. باید به زوجین در ارتباط با نحوه دریافت اطلاعات صحیح در مورد زوج مورد نظر آموزش هایی داده شود.
ه – توجه مثبت: این عامل از نظر متخصصان، یکی از منابع بسیار مهم در روابط انسانی می باشد. «کارل راجرز» در این باره معتقد است که مردم یاد می گیرند به توجه دیگران نیاز داشته باشند و این نیاز خیلی زود رشد می کند.

 4– آموزش چرخه زندگی خانوادگی: در مشاوره و آموزش های قبل از ازدواج باید به افراد در شرف ازدواج آموزش داد که یک خانواده بعد از ازدواج چه مراحلی را پشت سر خواهد گذاشت. همچنین در مورد ویژگی های این مراحل اطلاعاتی را ارائه کرد تا آنها بتوانند با آگاهی بیشتری نسبت به این امر مقدس اقدام کنند.

 

دوره آموزشی پیش از ازدواج

شما از ازدواج کردن چه هدفی را دنبال می کنید؟ آیا چیزی از آموزش پیش از ازدواج می دانید؟ فیلم کلاس های قبل ازدواج را دیدید؟ نکات مهم قبل ازدواج را می دانید؟ اصلا می دانید سیاست های قبل ازدواج چقدر می تواند در زندگی شما موثر و مفید باشد؟ بسیاری از افراد نمی دانند که چه هدفی از ازدواج کردن دارند! در واقع از آموزش ازدواج چیزی نمی دانند. یا حداقل هدف های بسیار کوچکی را از ازدواج و انتخاب همسر دنبال می کنند. اگر از بعضی ها بپرسیم که چرا می خواهی ازدواج کنی بلافاصله پاسخ می دهند: " می خوام خوشبخت بشم"!!

این پاسخ بسیار خوب و کوتاهی است! خوشبختی! آرزوی تمام انسان هاست و ازدواج یکی از راه های رسیدن به خوشبختی است. قبول؛ اما تا به حال به این موضوع فکر کردید که چطور می توانید با ازدواج کردن خوشبخت شوید؟ مطمئن باشید اگر آموزش ازدواج نبینید شانس کمتری برای خوشبختی خواهید داشت!!

مقاله آموزش ازدواج به بررسی ابعاد و شرایط ازدواج، انواع پیوند زناشویی و پیامد ازدواج اینترنتی، نکات مهم قبل ازدواج و ... می پردازد.

قبل از اینکه به موضوع اصلی بپردازیم ابتدا میخوام نگاهی بندازیم به حلقه گمشده زندگی همه انسان ها. چیزی که بدون شک بزرگترین آرزوی تمام انسان هاست یعنی خوشبختی!

 

نکات مهم قبل از ازدواج

 اساسا خوشبختی برای شما چه معنا و مفهومی دارد؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چه چیزهایی در زندگی می تواند شما را خوشخبت کند؟

خوشبختی مفهومی انتزاعی و ذهنی است و شما نمی توانید یک انسان را به دلیل شرایطی که در آن قرار دارد خوشبخت یا بدبخت بنامید، خوشبختی چیزی نیست که شما بتوانید آن را اندازه بگیرید به این دلیل که خوشبختی برای هر شخصی به اندازه درک، فهم، شعور و تلاش او برای رسیدن به خواست هایش است.

 

ازدواج هدفمند یعنی خوشبختی و آرامش

 

البته هدف از ازدواج هم می تواند رسیدن به این خوشبختی باشد، اما اگر شما هدف و برنامه ای برای آن نداشته باشید، مطمئن باشید بعد از ازدواج معجزه ای رخ نخواهد داد! معجزه زمانی اتفاق می افتد که شما بدانید هدفتان از تشکیل زندگی مشترک چیست؟ بدانید چرا و به چه علت می خواهید باقی عمرتان را در کنار شخصی بگذرانید که ممکن است شما را از جهاتی محدود کند اما شما با دل و جان پذیرای این محدودیت ها هستید ولی در عوض مایه آرامش جسم و روحتان نیز هست.

از آموزش ازدواج و مسائل قبل و بعد آن چیزی می دانید؟

آیا به این موضوع فکر کردید که فردی که قرار است شما را خوشبخت کند باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

اصلا فکر کردید که شما توانایی خوشبخت کردن طرف مقابلتان را دارید یا نه؟

مرد یا زن ایده آل شما اصلا وجود خارجی دارد؟

یا اینکه خودتان در چه جایگاهی قرار دارید و خودتان ایده آل مرد یا زنی هستید که در رویاهایتان به آن فکر می کنید؟

خب، قبل از هرچیزی نکاتی هست که باید قبل عروسی و پیوند زناشویی بدونیم. اون نکات رو من اینجا لیست کردم. در واقع مهم ترین مطالبی که شما و طرف مقابلتون باید در آموزش ازدواج از اون بدونید رو اینجا به صورت خلاصه توضیح دادم.

 

آموزش ازدواج

 
قبل از ازدواج چه نکاتی را باید بدانیم؟

آشنایی قبل از ازدواج یکی از موضوعات مهم آموزش ازدواج است. یک ازدواج موفق ازدواجی است که شناخت موفقی در آن به دست آمده باشد. اما خب بعضی ها به سادگی از کنار آن می گذرند. بدون اینکه به صحبت های قبل از ازدواج توجه کافی داشته باشند. در نتیجه، دست به انتخاب های احساسی می زنند و نتیجه کار هم مشخص است!

موضوعات مهم قبل از ازدواج مسائلی است که باید عمیقا در مورد آن فکر کرد، در مورد آنها صحبت کرد. توجه ویژه ای نسبت به آن ها داشت.


اما آشنایی قبل از ازدواج چطور به دست می آید؟

مطالب آموزش ازدواج را چه زمانی باید فرا گرفت؟ آموزش ازدواج فقط مختص به قبل ازدواج نیست. در واقع بعد ازدواج هم شما باید هم چنان در حال یادگیری باشید.

روانشناسی قبل از ازدواج چیست؟

آیا شناخت طرف مقابل از طریق سوال کردن به دست می آید؟

چطور می توان شناخت کامل و دقیقی از طرف مقابل به دست آورد؟

یکی از بزرگترین مشکلات بعد از ازدواج، عدم شناخت طرفین از یکدیگر است. متاسفانه بعضی از انتخاب ها، احساسی صورت می گیرد. یعنی افراد بدون توجه به واقعیات دست به انتخاب همسر می زنند. اما باید به این نکته مهم توجه داشت که شناخت و انتخاب منطقی قبل از ازدواج تا حدود زیادی می تواند ضامن خوشبختی یک زوج باشد.

 
در دوران نامزدی طرف مقابل را با سوالات گیج نکنید!

در مبحث آموزش ازدواج به دوران نامزدی خواهم پرداخت. دوران مهمی که عمدتا شناخت طرفین از یکدیگر در این دوران به دست می آید. بعضی ها تصور می کنند در جلسه خواستگاری یا نامزدی با پرسیدن سوال هایی می توانند طرف شان را بشناسند! دوستان عزیزم، شناخت طرف مقابل فقط با معاشرت به دست می آید. نه با سوال کردن!!

یکی از راه های رسیدن به یک ازدواج موفق، رسیدن به شناخت واقعی و موفق نسبت به طرف مقابل است.

شما باید برای شناخت از طرف مقابل زمان بگذارید، حوصله کنید یکی دو شبه شما نمی توانید کسی را بشناسید!

 

آموزش ازدواج

 

در درجه اول باید بدانید که خواسته های طرف مقابل از شما و یک زندگی مشترک چیست!؟

خواسته های طرف مقابلتان باید شباهت زیادی با خواسته های شما داشته باشد. نباید در این مورد اختلافات عمیق داشته باشید. مثال می زنم. خودتان را تصور کنید. مثلا شما دوست دارید بعد از ازدواج مهاجرت کنید. و باقی زندگیتان را در کشور دیگری بگذرانید. اما همسرتان دقیقا مخالف خواسته شما عمل می کند. اصلا او به مهاجرت فکر نمی کند! حالا تصور کنید اگر چشمتان را بر روی خواسته هایتان ببندید چه مشکلاتی برایتان به وجود خواهد آمد.

 
 سیاست های قبل ازدواج

 نکته مهم دیگر اختلافات فرهنگی است. نکته بسیار مهمی که نباید از آن غافل شد. مسائل فرهنگی، شامل پوشش، معاشرت های خانوادگی و دوستانه و مسائل دیگر می تواند منشا اختلافات عمیق شود.

باید درباره این مسئله مفصل و در چند جلسه صحبت کرد. البته در معاشرت های اولیه مشخص می شود. اما خب اگر شما به طرف مقابلتان دل بستید باید این نکات را جدی بگیرید. تصور نکنید با ازدواج کردن، این مسائل حل و فصل خواهد شد. اتفاقا این مسائل دامن زندگی را خواهد گرفت.

شما نمی توانید با اعتقادات، باورها و مسائل فرهنگی همسر آینده تان بجنگید. شما نمی توانید شخصی که در فرهنگ خاصی بزرگ شده است را تغییر دهید. اگر قدرت پذیرش فرهنگ طرف مقابل را ندارید در انتخاب تان تجدید نظر کنید.

وقتی عروسی رویایی‌تان به پایان می رسد، وقتی زندگی‌تان را با هم به عنوان زن و شوهر آغاز می‌کنید حقیقت آشکار می‌شود. درحالیکه خیلی افراد باور دارند که لازم است اولین سال ازدواجشان را در حالتی از خوشی تازه عروس و دامادی بگذرانند، این اولین 365 روز درواقع می‌تواند کاملا دوره‌ای برای رفع اختلاف باشند. از مسائل مالی گرفته تا مسائل خانوادگی، چیزهای زیادی هست که وقتی زندگی خود را به هم پیوند می‌دهید باید در نظر بگیرید، پس عادی هست هنگامی که ماه‌های اول ازدواج را سپری می‌کنید، کمی حس درهم ریختگی داشته و کم تر به هم عشق بورزید.

 

 

 

آموزش های لازم قبل از ازدواج

8 اشتباه بزرگ زوج ها در سال های اول ازدواج

 

بسیاری از زوج ها به دلیل اینکه آموزش ازدواج را ندیده اند، در سال های ابتدایی ازدواج ناخواسته دست به اشتباهات بزرگی می زنند! بیشترین اشتباهاتی که زوج ها در سال های ابتدایی ازدواج مرتکب می شوند را در زیر می بینید:

    صحبت نکردن درمورد پول :

بنجامین والنسیا، متخصص قانون خانواده می‌گوید: اگرچه برخی آن را منع شده می‌دانند، مهم است بدانید بدهی‌های همسرتان چقدر است، چه دارایی‌هایی دارد، و چطور پول خود را مدیریت می‌کند. اکنون شخص دیگری وارد زندگی مالی شما شده، پس بهتر است صادق بوده و با مشکلات مالی‌تان اکنون مواجه شوید تا اینکه صبر کنید تا آن مسائل از کنترل شما خارج شوند.

    باور به اینکه همه چیز باید عالی باشد:

دکتر نیکی گلدستین متخصص روابط زناشویی می‌گوید: مردم فکر می‌کنند شما باید به شکلی رومانتیک عاشق هم و در آسمان‌ها باشید، اما ازدواج دیگر این چنین نیست. افراد برای مدت زیادی قبل از ازدواج و قبل از "بله" گفتن باهم می‌مانند. وقتی یک زوج تازه ازدواج کرده فشار زیادی را روی خود می‌گذارد تا در آغاز ازدواج در دوره ماه عسل باشند، این ممکن است باعث ناامیدی یا احساس اینکه کارها آنطوری که باید پیش نمی روند بشود. این انتظار از اینکه چیزها باید چگونه باشند است که روی یک زوج تاثیر می‌گذارد.

    تاکید بسیار زیاد روی عروسی:

دکتر گلدستین می‌گوید: حتی بعد از اینکه ماه عسل تمام می‌شود، هنوز هم کارهایی مربوط به عروسی وجود دارند که باید انجام شوند، مثل نوشتن یادداشت‌های تشکر، و آلبوم را کنار هم گذاشتن. اما اطمینان حاصل کنید که رابطه شما در کانون توجه قرار دارد. هیجان و توجه بسیار زیادی به عنوان یک زوج روی آنها بوده و بعد از آن چی؟ اغلب بعد از اینکه یک عروسی پایان می‌یابد، این فقدان هیجان می‌تواند باعث شود زوج احساس دلسردی کرده و تاثیر منفی روی رابطه آنها بگذارد. مهم است که عروسی خیلی خوبی داشته باشیم، اما توجه کنید که مسئله فقط درمورد عروسی نیست، بلکه درمورد ازدواج هم هست و این ازدواج از این رویداد فراتر می رود.

    عصبانی نرفتن به تخت خواب:

رابی شلومو اسلاتکین مشاور و یکی از بنیانگذاران "پروژه ترمیم ازدواج" بیان می‌دارد: آن ضرب المثل قدیمی که می‌گوید هرگز نباید عصبانی به تخت خواب بروید را نادیده بگیرید. وقتی هر دوی شما خسته‌اید، بیدار ماندن برای ساعات بیشتری برای اینکه مشکل را حل کنید، بیشتر باعث تشدید دعوا می‌شود. گاهی اوقات همه چیزی که لازم دارید یک خواب خوب شب است. وقتی با روحیه‌ای تازه صبح بیدار می‌شوید، معمولا دیدگاه واضح تری درمورد موضوع بحث دارید و قادرید به روشی منطقی‌تر با آن کنار بیایید.

    وقت زیادی را جدای از هم گذراندن:

رابی اسلاتکین می‌گوید: درحالیکه درست است بخواهید دوستان و علایق خود را داشته باشید، باز هم لازم است برای همدیگر وقت بگذارید. فکر نکنید که ساعات طولانی را کار کردن و در فعالیت‌های فوق برنامه شرکت کردن، و کمتر همسرتان را دیدن او را دوست داشتنی‌تر و عشقتان را بیشتر می‌کند. در واقع، این کار اغلب سبب می‌شود زوج ها زندگی جداگانه‌ای داشته باشند، جایی که یاد می‌گیرند بعنوان هم اتاقی با هم زندگی کنند تا همسر. درحالیکه نیازی نیست همیشه کنار هم باشید، و کمیت نباید جای کیفیت را بگیرد، ارتباط پرمعنای منظم برای پرورش ازدواج شما ضروریست.

    فکر کردن به اینکه همسر شما تغییر خواهد کرد:

در اکثر موارد، افراد عوض نمی‌شوند و بیشتر بحث ها و بهانه‌ها تنها با گذر سن بیشتر ظاهر می‌شوند. شما باید کسی را برای چیزی که امروز هست قبول کنید، حتی اگر خیلی تغییر کند. اما شادی خود را در اندیشه اینکه همسرتان به مرور زمان تغییر خواهد کرد تحت تاثیر قرار ندهید.

    در اوقات مختلف به تخت خواب رفتن:

آماندا ریموند کارشناس روابط زناشویی می‌گوید: وقتی شما و همسرتان نامزد بودید و جدا زندگی می‌کردید، البته، احتمالاً در زمان‌های متفاوتی به تخت خواب می رفتید. به هرحال، به عنوان یک زوج متاهل، اکنون باید عادت کنید که با هم به تختخواب بروید. سپس با هم بیدار خواهید شد و روزتان را به عنوان یک تیم آغاز خواهید کرد.

    فراموش کردن خانواده‌ی همسر:

فراموش نکنید که همسر شما هم یک خانواده دارد. پس هر دوی شما باید سازش کنید که تعطیلات را در کجا سپری کنید و هر چند وقت یکبار افراد مورد علاقه‌ی هم را ملاقات کنید.

 آموزش ازدواج یا به طور کل نکات ریز و درشت ازدواج می تواند تضمین کننده خوشخبتی شما باشد. در واقع در آموزش ازدواج شما با نکاتی آشنا می شوید که ممکن است قبلا به آن توجهی نداشتید. قطعا عمل به بعضی از آنها سخت است، اما برای اینکه بتوانید یک پیوند خوشبخت و موفق زناشویی داشته باشید، باید آموزش ازدواج را به دقت ببینید.

 
آیا اختلاف سن در ازدواج باعث ایجاد اختلال در زندگی ما می شود؟

به عنوان مثال: آیا با کسی که با او 10 سال اختلاف سنی داریم می توان ازدواج کرد؟

در اختلاف سنی بالا، مثلا: زن و مردی را تصور کنید که با یکدیگر 10 سال اختلاف دارند، علاوه بر تحمل اختلاف سنی 10 ساله باید یک اختلاف فرهنگی ده ساله را نیز تحمل کنند!

تصور کنید ده سال بعد خانم یک زن 35ساله است اما آقا یک فرد 45ساله است. زن همچنان پرشور و انرژی  است اما مرد بیشتر در خودش است، دوراندیشی ها و افکار و رفتار یک مرد میانسال را دارد.

تازه این یک اختلاف 10ساله است و بعضی ها را می بینم که با اختلاف سنی 15 و حتی بیشتر هم ازدواج می کنند بدون این که به یک مشاوره ازدواج مراجعه کرده باشند و یا عواقب آن را سنجیده باشند.

 
چاره کار کجاست؟ آموزش ازدواج!؟

اگر به هر دلیلی قرار است ازدواجی با اختلاف سنی بالا صورت بگیرد بهتر است قبل از ازدواج حتما با یک مشاوره ازدواج صحبت کنید تا آزمون های مربوط به شخصیت و ازدواج را از هر دوطرف بگیرد.

نتایج این آزمون ها مشخص می کند که آیا دونفری که اختلاف سنی بالایی دارند، می توانند درکنار یکدیگر زندگی کنند یا خیر!

اگر حاضر شدید که به یک ازدواج با اختلاف سنی بالا تن دهید، حتما عواقب آن را در نظر بگیرید، تصمیمات احساسی نگیرید و سعی کنید با طرف مقابلتان در مورد تمام مسائلی که ممکن است در آینده با آن به مشکل بخورید صحبت کنید؛مثلا:  تصمیم برای بچه دار شدن و...

اختلاف سن در ازدواج افرادی که در آن، زن و مرد سن بالایی دارند، چالش زیادی ندارد به دلیل اینکه مرد و زنی که در سن بال ازدواج می کنند بیشتر به دنبال آرامش هستند و در اغلب موارد باهم کنار می آیند.

اما در سنین میانسالی و پایین تر حتما زن و مرد باید قبل از ازدواج به یک متخصص یا مشاوره ازدواج مراجعه کنند و با مشورت متخصص اقدام به ازدواج کنند.

در غیراینصورت قطعا با ازدواجشان به مشکل خواهند خورد.

 
برو ازدواج کن، عشق و علاقه بعدش میاد!

حتما جملات زیر برای شما هم آشناست:

"سن و سالت داره میره بالا، در دهن مردم رو نمیشه بست"!!

آیا عشق بعد از ازدواج به وجود می آید؟

حتما خودتون یا در اطرافیانتون این جملات روش شنیدید! پدر و مادری از دخترشون درخواست می کنند که تن به ازدواج  بدهند بدون اینکه بدانند آیا دخترشان به طرف مقابلش علاقه ای دارد یا خیر!

عشق و محبت بین زوجین بعد از ازدواج فقط در صورتی به وجود می آید که طرفین این رابطه بتوانند یکدیگر را دوست داشته باشند و اشتراکاتی با هم داشته باشند.

در غیر این صورت اصلا نمی توان تضمین داد ازدواجی که از سر اجبار و بدون عشق و علاقه صورت گرفته است پایدار باشد.

یا پدرو مادری خواهان ازدواج دخترشان هستند فقط به این دلیل که سن دخترشان روز به روز بالاتر می رود!! و طرف مقابل هم چندان برایشان اهمیت ندارد که چه کسی باشد و تمام حرف شان این است که عشق و علاقه بعد از ازدواج به وجود می آید. در صورتیکه اگر از خودشان بپرسید چطور این علاقه بعد از ازدواج به وجود می آید جوابی ندارند که به شما بدهند!!

 
آمار بالای طلاق در ازدواج های اجباری!

قطعا اگر می دانستید که آمار طلاق در کسانی که بالاجبار و یا به خاطر حرف مردم جدا شده اند چقدر بالاست، هرگز اطرافیان خودتان را به خاطر سن بالا و مسائل دیگر ترغیب به ازدواج با کسی نمی کردید که هیچ علاقه ای به او ندارد.

تصور کنید کسی که با بی علاقگی ازدواج می کند، زندگی دچار تنش ها و چالش های بسیاری می شود. همان کسانی که به شما مشاوره دادند که عشق و علاقه بعد از ازدواج می آید اما نیامد!!

این بار همان آدم ها به شما می گویند: " بچه دار شو، همه چیز درست می شود"!!!

دوستان عزیزم هرگز کسی را اجبار به ازدواج با شخصی نکنید که علاقه ای به او ندارد. هیچ تضمینی وجود ندارد که علاقه بعد از ازدواج بین دو طرف به وجود بیاید.
 

 
هشت مفهوم مهم در ازدواج و پیوند زناشویی

هشت مفهوم مهمی که در آموزش ازدواج می توانید با عمل به آن ضامن خوشبختی پیوندتان باشید را در زیر می خوانید:

خانواده یکی از نهاد های مهم اجتماعیه که با ازدواج تشکیل میشه.بهمین خاطر آموزش و آگاهی و خودشناسی قبل، حین، و بعد از ازدواج میتونه خیلی موثر واقع بشه!
خودشناسی و آموزش در مراحل مختلف ازدواج می تونه از آمار ازدواج های ناموفق و به تبع آن از آسیب هایی مثل طلاق، کودک آزاری، خشونت های خانوادگی، اعتیاد، همسرآزاری و ...جلوگیری  کنه و اون ها رو کاهش بده!
یکی از دلایل اختلاف و طلاق در خانواده ها اینه که زوجین بدون در وهله ی اول بدون شناخت از خودشون و در ادامه بدون شناخت از همدیگه وارد زندگی مشترک میشن! در این مقاله سعی کردم موضوعات کلیدی و بسیار مهمی رو براتون بیارم که با مطالعه این نکات قبل از ازدواج مطئمنا انتخاب بهتری خواهید داشت.

 

1-معنی ازدواج و تعهد

با وجود تغییرات و تحولات اجتماعی بنیادی و تغییر ارزش ها، ازدواج هنوز هم به عنوان یک ارزش اخلاقی به شمار می رود.با وجود همه ی شرایط و نگرانی ها هنوز هم خیلی ها ازدواج می کنند و این نشان دهنده ی ارزش بالای آن است.

ازدواج یکی از تصمیماتی است که به همه ی جوانب زندگی شما تاثیر می گذارد!

پس قبل از هر اقدامی باید به تمامی جنبه های اون نگاهی جامع و کامل داشته باشید تا مطمئن شوید که بهترین فرد و بهترین زمان را برای ازدواج انتخاب کرده اید!
در صورتی که عاقلانه در مورد ازدواج فکر کنید ، می توانید در طول زندگی مشترک شرایط سخت را هم کنترل کنید و درست مدیریت کنید.

تعهد یعنی وظیفه یا ضمانتی در مقابل کسی یا برای چیزی و خود را ملزم به انجام کاری دانستن!
تعهد فردی یعنی کارهایی که بخاطر وظایف و التزام هایی انجام می شوند. این وظایف و الزام ها ممکنه توسط خود شخص تعیین شده باشن یا وظایف دو طرفه  و دوجانبه ای باشن که باید به آن ها پایبند بود.

 


2-تعیین و روشن کردن اهداف بلند مدت در زندگی

برای اغلب مردم، تعیین اهداف آسان است ولی مسئله، اجرا و اقدام و داشتن پشتکار برای رسیدن به اهداف است. همان گونه که دیانا اسکارف هانت می گوید “اهداف رویاهایی با یک موعد زمانی هستند” هرکسی رویاهایی دارد اما افراد موفق رویاهایشان را به اهدافِ قابل دستیابی، تبدیل می کنند!

فرآیند تعیین اهداف به شما کمک می کند تا انتخاب کنید که در زندگی به کجا می‌خواهید برسید. با دانستن اینکه دقیقا چه چیزی را می خواهید به دست آورید، می فهمید که تلاشتان را باید در کدام قسمت متمرکز کنید. همچنین می توانید عوامل مزاحمی که می تواند منجر به سرگردانیتان شود را سریعا کنترل کنید.
مثلا در زندگی مشترک باید بدانید  آیا می خواهید پدر یا مادر شوید؟ اگر این گونه است، چگونه می‌توانید پدر یا مادر خوبی شوید؟ می خواهید چگونه در نظر همسر یا دیگر اعضای خانواده خود دیده شوید؟

 

3-انتظارات متقابل از همسر:

از آفت هایی که هر خانواده را تهدید می کند، رشد خواسته ها و انتظارات زوجین از یکدیگر است، به گونه ای که این قبیل توقعات به مرز غیر منطقی می رسد و با مطرح شدن آنها ، آرامش زندگی درهم می ریزد.

زنان و شوهران جوان غالبا از این جنبه آسیب می بینند که مرز منطقی بودن انتظاراتشان از یک دیگر مشخص نیست و احساساتشان در این دوران جریحه دار می شود.

نقطه ی بحران در زندگی زمانی فرا می رسد که انتظارات غیر منطقی و تامین نشده بر روی هم انباشته می شود و آستانه ی مقاومت زن و شوهر به تدریج کمتر شده و باعث ویرانی زندگی مشترک می شود.

 

4- سلسله مراتب زندگی

ازدواج و زندگی مشترک، یکی از مهم ترین روابط صمیمانه و نزدیک است. اساساً در هر ارتباط نزدیک و صمیمانه، ابعاد و موضوعات زیر مطرح می شوند:
دلبستگی، سلسله مراتب قدرت، حریم، جنسیت، مرز و تفسیر از جهان. ضعف و اشکال در هر یک از موارد مذکور می تواند ارتباط را دچار تنش و چالش کند و آن رابطه را به سمت تخریب و نابودی سوق دهد.

 

5-تمایل به داشتن فرزند:

تعداد بدنیا آوردن فرزند، بسته به تصمیم و نظر زوج ها دارد. برخی ترجیح می دهند فقط به یک فرزند بسنده و برخی هم حتی با وجود سه فرزند هنوز احساس می کنند که خانه شان آنگونه که باید شلوغ نیست. اینکه چه تعداد فرزند لازم و نیاز است بسته به هر خانواده متفاوت خواهد بود. بسته به شرایطی که پدر و مادرها از وضعیت مالی، اشتغال، و بعد روانی و اعصاب  متنغیر خواهد بود ولی لازم است که حتما درباره ی آن با همسرتان به توافق برسید.

 

6- وضعیت مالی و درآمد در زندگی:

مدیریت مالی  در حقیقت اهمیت زیادی برای ادامه یک ازدواج و زندگی زناشویی است.از لحظه ای که قبول می کنید با هم زندگی کنید در طول ازدواج، شما باید همه مسئولیت هایی را که ازدواج نیاز دارد پاسخگو باشید. تلاش برای حفظ این زندگی در روز خوب و بد است که در واقع یک مسئله مبهم و مشکل است.

به عنوان مثال می توانید اگر در یک ماه در آمد بالاتری دارید همه آن پول را خرج نکرده و برای ماه های آینده صرفه جویی کنید.

اما موضوع اصلی آموزش ازدواج موقعیت و مدیریت مالی نیست. قانونی در این مورد وجود ندارد که چون دو نفر همدیگر را دوست دارند باید در مورد مسائل مالی با یکدیگر تفاهم داشته باشند.اما شما باید یک راه میانجی در ازدواج پیدا کنید. از لحظه ای که تصمیم می گیرید ازدواج کنید، موافقید که آنچه را که در واقع کسب کرده اید به اشتراک بگذارید؟

آیا شما در مورد موقعیت بدهی همسر خود آگاهی دارید؟

آیا همسرتان بدهی های خود را از شما پنهان می کند؟

برعکس، ممکن است همسرتان در آمد خود را از شما پنهان نگه دارد؟

آیا متوجه می شوید که این پنهان کاری ها سبب بروز چه مشکلاتی در زندگی شما می شود ؟

البته پاسخ به این سوالات، از نظر شخص به شخص متفاوت است و به دید آن ها بستگی دارد.

 

7- والدین و اقوام و ارتباط با آن ها:

 

واقعیت این است که خیلی وقت ها دخالت بزرگترها و نابلدی زوج های جوان در تعیین حد و مرزهای آنها، باعث اختلاف زن و شوهرهای صفر کیلومتر می شود. ممکن است همسر شما، مراوداتتان با خانواده خود را یک نوع وابستگی تلقی کند یا شما صحبت های پدر و مادر همسرتان را دخالت در خانواده کوچک خود بدانید.

دیدارهای مکرر، غیرضروری و بدون برنامه زوج ها با خانواده هایشان، یکی از مهم ترین دلایل بروز اختلاف هاست. گاهی وقت ها، دختر و پسرها مدت طولانی به خانه پدر و مادر خود یا همسر می روند و در آنجا اتراق می کنند. این روش زندگی، گاه بیانگر وجود اختلاف و مشکلات بین زوج است و از همه مهم تر آن که این زوج نمی توانند بدون حضور اطرافیان، زندگی دو نفره ای را تجربه کنند.
بی شک وقتی زندگی زناشویی زوج بدون دغدغه و مشکلات ارتباطی و عاطفی باشد، زن و شوهر برای بودن در خانه خود و در کنار هم بودن لحظه شماری می کنند.

در رفت و آمد با خانواده همسرتان، آداب را بیش از هر جای دیگری رعایت کنید. مهمانان ناخوانده نباشید. این قضیه در رابطه با والدین و دیدار آنها از عروس و داماد هم صدق می کند.
آنها را با عطوفت و مهربانی، عادت دهید که مهمان ناخوانده شما نشوند. خیلی وقت ها پدر و مادرها بی هیچ دلیل موجهی تنها به صرف محبت زیاد، اختلاف با همسر، یا به بهانه دلتنگی سرزده به حریم زوج جوان وارد می شوند. سرزده آمدن و زیاد ماندن یکی از اعضای خانواده طرفین در خانه زوج، به مرور زمان مساله ساز خواهد شد و باعث بروز اختلاف و آسیب های بسیار جدی بر زندگی خصوصی زناشویی می شود.

 

8- مسائل جنسی و انتظارات طرفین از این رابطه:

اغلب افراد خود را از زندگی جنسی شان راضی نشان می دهند؛ در صورتی که در واقعیت این طور نیست. اغلب مردم ممکن است از زندگی جنسی خود طبیعتا راضی باشند؛ زیرا یک رابطه جنسی با خود نشاط و لذت به همراه دارد؛ اما زمانی که در مورد کیفیت رابطه و سلایق جنسی شان، سوال می شود، پاسخ های نامربوطی می دهند.

بیشترین میزان رضایت جنسی، در زوجین جوانی که تازه وارد رابطه شده اند و کمترین آن در زوجینی که رابطه جنسی طولانی مدت داشته اند گزارش شده است. مردان در مقایسه با زنان، رضایت جنسی بیشتری را ابراز می کنند. یافته دیگر این است که اغلب افراد، تقاضایی برای داشتن دفعات بیشتر رابطه جنسی دارند.

باید توجه داشته باشید اگر خواهان یک رابطه بلندمدت با همسرتان هستید، نمی توانید صرفا به برقراری یک رابطه جسمی بسنده کنید. مطمئن باشید فقط به صرف رفع نیاز جنسی نمی توانید زندگی شیرین و خوبی را تجربه کنید. هدف اصلی این بررسی ها، قبل از ازدواج کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است. چون انسان ها به اندازه ی کافی از همدیگه شناخت ندارن و این بررسی و آگاهی ها  به نوعی یک پیشگیری خواهد بود!

شناخت نسبت به بعضی از موضوعات قبل از ازدواج خیلی مهمه چون فقط با شناسایی این جزئیاتِ که زوج ها میتونن به این نتیجه برسن آیا برای هم مناسب هستن یا خیر؟ بنابراین شناخت، آگاهی، بررسی شرایط و مشاوره در این مرحله یعنی قبل از ازدواج، برای راهنمایی افراد، کمک به تصمیم گیری بهتر و مناسب تر اون ها و پیشگیری از بروز اختلافات مفید خواهد بود.

 

 

آسیب های آشنایی و ازدواج های اینترنتی  :

دوستی مجازی و ازدواج های اینترنتی جزء مسائلی است که در فرهنگ و عرف جامعه ی ما خیلی پذیرفته و مورد قبول نیست. هرچند نیاز هر جوان و انسانی هست که بتونه تشکیل خانواده بده و بتونه به اون نیازهای عاطفی و سازندگی های اخلاقی و اجتماعی برسه اما ما گاها شاهد این هستیم وقتی یک جوان می خواهد فردی را برای آینده و بعنوان شریک زندگی خودش انتخاب کنه که بتونن سالهای طولانی کنار هم باشند، در فضای مجازی و دنیای اینترنت به دنیال اون شخص مورد اعتماد و مورد تایید میگرده.

 
نکات مخفی از آشنایی های اینترنتی:

همه ی بحث هایی که در رابطه با مشاوره ی قبل از ازدواج و در مورد اینکه هر دو نفر باید هم سطح باشند از نظر فرهنگی ، اقتصادی، اجتماعی، تحصیلات و ... همه ی این ها برای این است که ازدواج پایداری صورت بگیره و رضایت مندی درونی عمیق تر و بیش تری در این ازدواج اتفاق بیوفته و شکل بگیره! دوست یابی اینترنتی، سایت های همسر یابی و ازدواج های اینترنتی در واقع ما را فقط در یک سطح آشنایی اولیه نگه میداره، سطحی که ما نمی تونیم به شکل درست و عمیق و ریشه ای تر و ماندگارتر طرف مقابل و ویژگی های شخصیتی طرف مقابل رو بررسی کنیم و آگاهی بدست بیاریم و در واقع یک شناخت پوشالی از فرد مقابلمون بدست میاریم.

 
قبل از ازدواج حتما حتما حتما به مشاور مراجعه کنید!

یکی از نکات مهمی که در آموزش ازدواج همواره روی آن تاکید می کنم این است که قبل ازدواج ضمن مطالعاتی که در زمینه آموزش ازدواج دارید، حتما به یک مشاوره مراجعه کنید.

افرادی که قبل از ازدواج به مشاور مراجعه می کنند خیلی راحت میتونن از آسیب هایی که ممکنه در آینده گریبان گیرشون بشه جلوگیری کنند و ویژگی های شخصیتی و حتی مشکلات و اختلالاتی که ممکن در خودشون یا طرف مقابلشون وجود داشته باشه پیدا کنند. و متوجه می شوند که دقیقا با چه شخصیتی رو به رو هستند.

زمانی که فرد به مشاور مراجعه می کند اگر مشکلی اعم از بدبینی، خوش بینی، وسواس، اضطراب و همه ی شاخصه های بالینی که در پایداری یک ازدواج و ارتباط مهم است را مطلع می شود. افراد متوجه می شوند با توجه به اختلالاتی که ممکن است داشته باشند زمانی که کنار هم قرار می گیرند احتمالا گرفتار چه مشکلاتی می شوند و با چه چالش هایی رو برو خواهند شد.


شما مقدماتی که برای یک جشن ازدواج انجام می شود را در نظر بگیرید، سالن، ماشین، گل، میکاپ، فیلم برداری ، حساسیت هایی که ممکن است حتی برای یک جوش روی صورت یا بدن وجود داشته باشد و ... . چه هماهنگی هایی صورت می گیرد و چه هزینه هایی میشود! اما برای مساله مهمی هم چون شناخت کامل خود و طرف مقابل هیچ زمانی اختصاص نمیدن!

 

در فضای مجازی اعتماد کنیم یا نکنیم؟

توی این سطح ما اصلا نمیتونیم به لایه های عمیق شخصیتی دسترسی پیدا کنیم و سایه های طرف مقابل رو بشناسیم!
فارغ از نگاه بد بینانه ای که در بعضی از موارد وجود داره مثل اینکه فرد چهره اش عوض میشه، ماهیتش عوض میشه، دروغ هایی که در رابطه با خانواده ی خودش مطرح میکنه، یا دروغ در رابطه با شغل و درآمدش، سنی که با واقعیت خیلی تفاوت داره و گاها حتی جنسیت اون هم عوض میشه، کاملا برعکس آنچه که هست خودش رو نشون میده.

یک فرد خیلی خوب و مثبت فرقی نداره خانم یا آقایی که می خواد ازدواج کنه و از طریق فضای مجازی به دنبال گزینه ی مناسب می گرده ، اگر این شیوه از مسیر شناخت درست و با مشاوره و احیانا اگر مشکلی باشه از طریق روان درمانی طی نشه، شیوه ی بسیار ناامن و غیر مستحکمی هست و زندگی که شکل می گیره نه تنها با دوام نخواهد بود بلکه در همان مدت زمان کوتاهی که این افراد کنار هم هستند، رضایت بخش هم نخواهد بود.

 
دیدگاه های متفاوت حل نشده، نطفه مشکلات آینده است!

یکی دیگر از معضلات ازدواج های اینترنتی انتظارات طرفین است، مثل افرادی که انتظاراتشون از ازدواج کاملا با هم فرق داره و متفاوته! آقا با یک دیدگاه و خانم هم با دیدگاهی کاملا متفاوت و حتی در مواردی دیدگاهی دقیقا متضاد دیدگاه همدیگر با هم ازدواج می کنند. این ها حتما باید در جلسات مشاوره چک بشه و مورد بررسی قرار بگیره، شاید خیلی ساده بنظر برسه و از نظر ما کم اهمیت باشه اما جزء مسائلی است که در زندگی ما تاثیر گذار است.
مثلا ازدواج دختر خانمی که تک فرزند هست و در یک خانواده ی آروم بزرگ شده با آقا پسری که فرزند آخر یک خانواده ی شلوغ و پر جمعیت است یا بالعکس این. این دو نفر از لحاظ فکری کاملا با هم متفاوت هستند و با هم فرق دارند و خیلی مهمه که این مسائل مورد توجه قرار بگیره وکاملا بررسی بشه.

 

سایت های همسریابی یا ازدواج های سنتی؟ کدام بهتر است؟

زمانی که ما رو درمقابل این سوال قرار میدن که ازدواج اینترنتی و مجازی بهتر است یا سنتی؟ پاسخ درست اینه که هر کدوم گام های مربوط به یک ازدواج خوب رو درست پشت سر گذاشته باشند و اون رو طی کرده باشند.
در واقع ازدواجی که با شناخت کافی وبررسی های شخصیتی و  مشاوره های روانشناسی عبور کنه اون درسته!

لزوما هر ازدواج یا ارتباطی که از طریق فضای مجازی و اینترنت باشه به شکست منتهی نمیشه ولی واقعیت اینه که ریسک آن بسیار بالاست.
در ازدواج سنتی یا آشنایی های قبل از ازدواج های اینترنتی بخاطر رفت و آمد ها امکان شناخت بیشتری وجود داره اما باز هم اگر درست بررسی نشود ممکنه نتیجه ی خوبی نداشته باشه.
باید توجه داشت که شروع زندگی مشترک یک اصل خیلی مهم است و شما نمی توانید بعد از برداشتن گام اول، بدون هیچگونه آسیب های روحی و روانی و هزینه های مالی و زمانی و... .
خیلی راحت بگویید انتخابم اشتباه بود یا ازدواجم اشتباه بود. نگاه ما به ازدواج باید عمیق تر باشد و والدین و آموزش های قبل از ازدواج می توانند نقش خیلی موثری در نگاه جوانان به ازدواج و انتخاب درست داشته باشند.

 
آیا خانواده ها در روابط اینترنتی تاثیر گذار هستند؟

در مقاله آموزش ازدواج خواهید دید که متاسفانه در انتخاب ها و ازدواج هایی که از طریق فضای مجازی اتفاق میوفته، نقش خانواده بخصوص پدر و مادرها خیلی کمرنگ شده و این درحالیست که رفت و آمد و ارتباط خانواده ها بعد از ازدواجِ فرزندانشون و تاثیر آن ها بر روی زندگی مشترک بچه هاشون، موضوعیست که نمی توان انکار کرد.اینکه بعضی ها با این جمله که ما عاشق همیم و با همه چی کنار میاییم، خوشبخت میشیم و عشق برای ما کافیه و مسیر طولانی و خوبی رو کنار هم بودیم و جملات شبیه این ها سعی میکنن خودشاون رو قانع کنند، می توان گفت این یک باور سطحی و تقریبا غلطه!

البته که عشق تا یک نقطه ای میتونه محرک و شروع کننده ی باشه ولی برای ادامه ی زندگی مشترک خیلی شاخصه ها و عوامل دیگه هم موثر و مهمه و اگر بهش توجه نشه ممکنه به محض اتفاق افتادن هر دو نفر به این نتیجه برسند که عشقی که روز اول ازش دم میزدن از بین رفته یا اصلا وجود نداشته!

 

 
برای زندگی تنها عشق کافیست؟

برای داشتن یک زندگی سالم عشق به تنهایی کافی نیست و باید به همراه صمیمیت و تعهد باشد چون این سه مورد مکمل هم هستن و باعث ایجاد پایداری در روابط می شوند. آشنایی مجازی اگر واقعا همراه با صداقت باشه، در واقع شخص داره با تفکر فرد مقابل ارتباط برقرار میکنه و معمولا با هیجان زیاد همراهه و در خیلی از موارد بیشتر شبیه به رویا پردازیه تا واقعیت های زندگی مشترک و ارتباط سالم. این گونه روابط اگر به ازدواج های اینترنتی هم ختم شود ممکن است سبب بروز بسیاری ازمشکلات در آینده باشد.

در آموزش ازدواج شما می آموزید که عشق تنها برای زندگی کافی نیست. در ادامه این مقاله همراه من باشید.

خانواده ها در روند شناخت نباید دخالت کنند بلکه باید حمایت و نظارت کنند و در تصمیم گیری درست به آن ها کمک کنند و کنار فرزندانشون باشند.

ممکن است شما در زمان آشنایی با کسی  مواجه بشید که افسرده باشه و خودش رو شاد نشون میده، یا فرد بدبینی که بدبینی و پارانوئید خودش رو مخفی کرده و دقیقا بعد از ازدواج بدبینی هاش شروع میشه و ... . این موارد باید درمان بشه و فرد نباید با همون دردها، با همون شکست ها، و با همون استرس و اضطراب ها وارد یک زندگی جدید بشه!

 
وقتی طرف مقابل خود واقعیش میشه!

 چون اولین فکری که در ذهن طرف مقابل ایجاد میشه اینه که میگه نکنه من در انتخابم اشتباه کردم! این قبلا اینطوری نبود! و خیلی سوالات دیگه که زندگی مشترک رو به قهقرا می کشونه. اما در واقع فرد داشته نقاط تاریک شخصیت خودش رو پنهان می کرده و نقش بازی میکرده و اصلا خودِ واقعیش نبوده و الان که وارد زندگی شده، شخصیت واقعی خودش رو نشون میده.

جنبه های مختلفی در زندگی و شخصیت همه ی انسان ها  وجود دارد که ممکن است تا همیشه کسی از آن مطلع نشود، ولی باز افراد بخصوص کسانی که تصمیم به ازدواج دارند، خصوصا ازدواج های اینترنتی تلاش کنند همه ی جنبه های شخصیت طرف مقابلشون رو قبل از هر اقدام رسمی بشناسند، طبیعتا هرچقد شناخت بیشتری در جهت سازگاری با طرف مقابل بدست بیاوریم زندگی پایدارتری خواهیم داشت.

 

ریموت کنترل زندگیتان به دست خودتان باشد!!

در زندگی تان ممکن است پیشنهاد خوبی برای ازدواج داشته باشید. یا با شخصی آشنا شوید که بتوانید او را فرد مناسبی برای ازدواج بدانید. اما به جای اینکه با افراد مناسبی مشورت بگیرید به اشتباه سراغ کسانی می روید که ازدواج کردن اولویت آنها نیست. یا اینکه دل خوشی از ازدواج ندارند.

اگر افراد مناسبی را برای مشورت کردن در مورد شخص مورد نظرتان برای ازدواج انتخاب نکنید، قطعا بازخورد مناسبی نخواهید گرفت. افرادی که به شما مشورت می دهند ممکن است اصلا موقعیت ازدواج نداشته باشند و به همین دلیل، درصدد این هستند که شما دید شما را هم نسبت به ازدواج منفی کنند. از آنها دوری کنید. و به یک مشاور و متخصص در زمینه ازدواج مراجعه کنید. سعی نکنید تحت تاثیر اطرافیانتان قرار بگیرید.

البته همواره این جمله را به یاد داشته باشید که :

شما می توانید با هزاران نفر مشورت کنید، اما در نهایت خودتان تصمیم بگیرید.

 

با آموزش ازدواج این کارها را انجام ندهید!

در مقاله آموزش ازدواج می آموزیم که می توان به راحتی با خانواده همسر کنار آمد بدون این که با آنها به مشکل برخورد. یا همزمان می توانید بین همسر و خانواده تان رابطه خوبی برقرار کنید.

آیا انتخاب همسر باید با تایید خانواده باشد؟ برای ازدواج خوب، موافقت خانواده هم ملاک هست یا خیر!

دوستان عزیزم، یک نکته مهمی در مورد انتخاب همسر هست که از نظر بعضی ها اهمیت چندانی به آن داده نمی شود اما بی توجهی به این نکته مهم هنگام انتخاب همسر آینده می تواند بعدها زندگی مشترک شما را دچار چالش های شدید و خطرناک کند.
اما نکته مهم کجاست؟

فرض کنیم شما شخصی را جهت ازدواج انتخاب کردید و تصمیم گرفتید با او ازدواج کنید.

آیا انتخاب شما مورد تایید خانواده هم هست؟

آیا پدر و مادر شما هم نسبت به همسر آینده تون با شما موافق هستند؟

خب می بینم و می شنوم که برخی از عزیزان در جواب این سوالات می گویند:

"همین که من انتخاب کردم، کافیه" یا اینکه "اون قراره با من ازدواج کنه نه با خانواده من!" و پاسخ هایی از این دست که بیشتر برای توجیه کردن انتخاب خودتون هست تا اینکه شکل و شمایل نزدیک به واقعیت داشته باشه.

شما در این مقاله که به آموزش ازدواج اختصاص دارد، نکات زیادی از ازدواج را می آموزید که تا به حال از آن بی خبر بودید!!
شما نمی توانید خانواده را از زندگی تون حذف کنید! می تونید؟؟

در این شکی نیست که در بحث ازدواج حق انتخاب با شماست و ازدواج خوب حق شماست! اما اگر انتخاب شما متناسب نباشد، یعنی به طور کل فرهنگ خانواده ها، نوع تربیت و محیطی که شما و طرف مقابلتان در آن متولد شدید، رشد کردید و بزرگ شدید با هم اختلاف شدیدی دارند، اوضاع کمی فرق می کنه و شما نمی تونید سر و ته قضیه رو با طرح چندتا سوال هم بیارید!!

در ادامه میگم اگر انتخابتون درست و منطقی نباشه ممکنه چه مشکلاتی براتون به وجود بیاد!

زمانی که شما کسی رو شدیدا دوست دارید و عشقتون نسبت به طرف مقابلتون داغِ داغِ، تصمیم هاتونم مثل عشقتون داغه و قطعا انتخاب و تصمیمتون منطقی نیست و از سر عشق یا در بعضی موارد البته بسیار کم از سر هوسه!!

بیایید با خودمون رو راست باشیم؛

آموزش ازدواج به شما یاد میده که چطور با خودتون و انتخابتون رو راست باشید. در واقع وقتی فرهنگ خانواده شما با همسر آینده تون از زمین تا آسمون فرق می کنه و شما الا و بِلا می گید یا این یا هیچ کس دیگه، باید فکر بعدشم بکنید. منظورم بعد از ازدواجه.. زمانی که زیر یک سقف رفتید و عشقتون بعد از چندماه یا یکسال فروکش کرد، حالا تازه داستان شروع میشه!!!

 

ماجراهای بعد از ازدواج! شکاف بین من و خانواده ام از اینجا شروع میشه!

فرض می کنیم شما با کسی که قراره ازدواج کنید و احتمالا هم فکر می کنید ازدواج خوب و خوشی هم خواهید داشت و خانواده تون هم مخالف صد در صد ازدواج شما هستند، بالاخره ازدواج می کنید و به مراد دلتون هم می رسید! فکر می کنید بعدش چه اتفاقی میفته؟؟؟

خب الان شما با کیس مورد نظرتون ازدواج کردید و چند وقتی هم میگذره. الان قراره شما با خانواده ی خودتون و خانواده همسرتون رفت و آمد داشته باشید. قطعا اون پذیرش و روی بازی که انتظار دارید و باید از سمت خانواده هاتون باشه، نیست! یعنی خانواده هاتون نه شما و نه آقا داماد (یا عروس خانم) رو اونطور که باید و شاید با روی باز نمی پذیرند، ممکنه کم محلی کنند، رفتار سردی با شما داشته باشند و یا اصلا طوری برخورد کنند که شما دیگه پاتونو اونجا نزارید!
راه حل چیه؟ چطور میشه دوباره با خانواده آشتی کرد؟

 

راه حل من شامل دو بخش هست:

    بخشی که به شما (پسر یا دختری) مربوطه میشه که قصد ازدواج دارید.


    بخشی که به خانواده های شما ارتباط دارد .

اول از شما شروع میکنم؛ پسر و دختر نازنینی که قصد ازدواج داری، اونم یه ازدواج خوب، این حرف رو به خاطر داشته باشید:

تا زمانی که شما در یک رابطه عاطفی و از نظر احساسی روی زمین نیستید و کاملا در رویا و در آسمانها به سر می برید هرگز برای ازدواج تصمیم گیری نکنید. قبل از ازدواج باید یکبار چشمهاتون رو خوب باز کنید و بعد از ازدواج با خیال راحت چشمهاتو ببندید و با خیال تقریبا راحت زندگی کنید!!

قبل از ازدواج سعی کنید کاملا منطقی باشید و احساسی تصمیم نگیرید. ازدواج خوب، ازدواجیه که هردوی شما رو به سمت جلو هل بده، هردوتون بتونید پیشرفت کنید و به سمت چیزهایی که دوست دارید قدم بردارید. ازدواج خوب ازدواجیه که بتونه تله های روانی شما رو از بین ببره! البته نکته اینجاست که شما تله های روانی که در وجودتون هست رو حداقل قبل از ازدواج شناخته باشید.

ازدواج یعنی روزهای خوب عمرتون بیشتر از روزهای بدش باشه!

 

لطفا فقط پدر و مادرای عزیزم بخونند!

در آموزش ازدواج مواردی هم هستند که امیدوارم والدین محترم بتوانند این قسمت را مطالعه کنند، پدر و مادران عزیز اگر فرزند شما قصد ازدواج داره و شما مطمئنید که انتخاب دلبند شما اشتباه هست، با روش های درست، با صحبت کردن، با آگاه کردن اونها و با صبر و حوصله و زبان خوش سعی کنید فرزندانتون رو از این انتخاب منصرف کنید و به اونها نشون بدید که بعد از ازدواج چه اتفاقی ممکنه براشون بیفته.

اما اگر به هر دلیلی قادر به اینکار نیستید، از خودتون سلب مسئولیت نکنید، لطفا و خواهشا!! شما به هر شکل پدر و مادر فرزندتون هستید. فراموش نکنید که شما اصلی ترین تکیه گاه فرزندتون هستید، همینطوری رهاش نکنید به امون خودش حتی اگر اون تصمیم اشتباهی هم گرفته شما حمایتش کنید.

و البته در بعضی موارد، انتخاب اشتباه تغییر می کنند و ممکنه داماد یا عروس شما بتونه خودش رو با شما و فرهنگ شما وفق بده.

البته این موضوع به این بستگی داره که شما چه رفتاری از خودتون نشون می دید؟ سعی کنید همیشه و تحت هر شرایطی تکیه گاه محکم فرزندتون باشید.

 
خصوصیات زن ایده آل از نظر مردان برای ازدواج:

مقاله ای که پیش روی شماست سعی کرده تمام ابعاد آموزش ازدواج را در بر بگیرد، یکی از مباحث مهم قبل ازدواج، مبحث خواستگاری است.

زن ایده آل و نمونه در ذهن هر مرد ویژگی و تعریف خاصی دارد، دختر کامل و ایده آلی که دارای این ویژگی هاست قطعا کاندیدا انتخابی مردان برای ازدواج هستند. ویژگی و خصوصیات منحصر به فرد یک خانم دست نیافتنی و کامل باعث برتری و تمایز او از دیگران می شود. تا حالا شده وارد رابطه ای شوید که اول مرد خیلی مشتاق و خواهان شما بوده ولی یکدفعه رفت و پشت سرش را هم نگاه کرد؟ چه چیزی باعث می شود خواستگار شما بعد از چند جلسه برود و پشت سرش را هم نگاه نکند؟ به نظر شما زن ایده آل و مطلوب از دید آقایان چه ویژگی دارند؟


این خصوصیات خواستگار شما را فراری می دهد!

مردها از زن هایی که فکر می کنند همه چیز را می دانند و مدام در حال نصیحت کردن هستند، بیزارند. کاملا هم طبیعی است چون مردها دوست دارند اقتدار و قدرت شان حفظ شود. مردها از زن هایی که بدون اعتماد به نفس اند فراری هستند، اصلا چطور ممکن است خانمی که توانایی های خودش را نمی بیند برای یک مرد جذابیت داشته باشد.

زن ایده آل در ذهن مردان دختری با اعتماد به نفس است که شخصیتی وابسته و چسبنده ندارد. مردها دوست دارند در کنار بانویی باشند که در کنارشان احساس شادی و آرامش را تجربه کنند، نه زنی که مدام در حال غر غر کردن و گله و شکایت است. مردها، زن حسودی که حتی به محبت مادر و خواهر همسرشان و یک تماس تلفنی آن ها هم حسادت می کنند را دوست ندارند. این ویژگی ها برای مرد بسیار آزار دهنده است و باعث می شود مرد از شما فراری شود و فرقی هم نمی کند که خواستگار باشد یا همسر شما.

 

چگونه اعتماد خواستگارم را جلب کنم؟

مرد را برای خودش بخواهید نه اینکه با نیت تغییر، آن فرد را انتخاب و بعد از ازدواج به دنبال تغییر او باشید. به همسرتان نشان دهید که او از نظر عقلانی و احساسی قابل اعتماد شماست و می توانید به او تکیه کنید. این اعتماد، احساس قدرت فوق العاده ای به مرد می دهد زیرا مرد ها دوست دارند تایید و دیده شوند.

بنابراین اول تاییدشان کنید و بعد از تایید اگر نقصی بود آن را مطرح کنید، نه اینکه از ابتدا مسلسلی شروع به انتقاد کنید. اگر ویژگی های رفتاری فرد ایده آل تان را داشته باشید آن ها احساس می کنند که می توان برای ارزش های شما به عنوان یک زن ایده آل احترام گذاشت. زمانی هم که جایگاه یک بانو ایده آل و عالی را در ذهن مرد ایده آل تان داشته باشید، مرد تمام تلاشش را می کند که خودش را با ارزش های شما هسمو و همراه کنند.

 
از نظر مردان زن ایده آل برای ازدواج کیست؟

زن ایده آل و نمونه از دیدگاه مرد شخصی است که مانع رسیدن به اهداف شان نشود و زن هایی که مهارت کلامی دارند. یعنی بانوانی که اگر از لحاظ جسمی و مهارتی نمی توانند به همسرشان کمک کنند، با کلامشان احساس قدرت و توانمندی را به مرد القا می کنند و بتوانند در کنار این زن ها رشد کنند. زن ایده آل و رویایی زنان قدرتمندی هستند که علاوه بر تعهدات شان در خانواده و اداره امور زندگی در روابط کاری و اجتماعی هم بتوانند نقش آفرینی کنند، در واقع آقایان عاشق خانم هایی هستند که می توانند ثابت کنند برای رسیدن به اهداف و خواسته های زندگی شان بسیار مصمم و محکم قدم می گذارند و تحت هیچ شرایطی حاضر به عقب نشینی نیستند
ازدواج با مرد های خطرناک و مورد دار!

گاهی وقت ها، ما آدم ها یکی از ملاک های خوشبختی را ازدواج با مرد می دانیم. اما سوال اساسی اینجاست؟ آیا شناختی از مرد آینده خود دارید؟ چقدر از خصوصیات و اخلاق او اطلاع دارید؟ احساس می کنیم با یک ازدواج خوب و موفق می توانیم به خوشبختی دست پیدا کنیم. اما چنان غرق رسیدن به خوشبختی هستیم که اصلا درباره کسی که قرار است همسر آینده ما شود فکر نمی کنیم.

و در بعضی مواقع دست به انتخاب های احساسی و شتابزده می زنیم. و در نهایت، با ازدواج کردن با این افراد نه تنها به خوشبختی نزدیک نمی شویم بلکه فرسنگ ها از آن فاصله می گیریم.

دکتر گینورد آدامز سرپرست انستیتو راهنمایی ازدواج، در دانشگاه پنسیلوانیا تحقیقاتی انجام داده و نتایج اون رو در کتابی با عنوان «چگونه دوست خود را انتخاب می‌کنید» منتشر کرده است. این کتاب در رابطه با ازدواج با مرد هایی که برای ازدواج خطرناک هستند، اطلاعات خیلی خوب و جامعی آورده شده است؛ اطلاعاتی که در نهایت منجر به انتخاب درست برای یک ازدواج موفق خواهد شد. برای اینکه به خوشبختی برسید و آرامش داشته باشید هرگز با این مردها ازدواج نکنید.

 

 

 

 
مردان متعلق (وابسته) به خویشاوندان و خانواده:

ازدواج با مرد وابسته به خانواده احتمالا شما را پیشیمان خواهد کرد! اگر پای درد و دل خانم‌های متأهل بنشینید، مطمئناً تعداد زیادی از اون ها از وابستگی بیش از حد همسر به اعضای خانواده اش، بخصوص وابستگی به مادرش، ناراضی هستند. شوهری که فقط به اقوام و خویشاوندان خودش تعلق داره، از جمله همسرانی است که ابدا به درد ازدواج کردن نمیخورن!

چون این مردها اصلا به شما متعلق نیستن و از اون دردانه های عزیز کرده ی پدر ومادرشون هستن که میخوان همیشه کنار اون ها باشن!
در این صورت پس کی میخوان برای شما وقت بزارن؟
کی فرصت حرف زدن با شما رو دارن؟
آدامز اعتقاد داره که زندگی با این نوع مردان، همیشه باعث به وجود آمدن اختلاف نظر درمسائل خانه و حرف های بی مورد و بی ارزش میشه که دعوا و مرافعه به دنبال خواهد داشت!


2-مرد عصبی:

این افراد بطور ناگهانی و با شدت بسیار زیاد عصبانی می شوند و معمولا کنترل خودشون رو از دست میدن و شروع به داد و بیداد کردن، کتک کاری، شکستن وسایل و... می کنند. خوب ناگفته پیداست ازدواج با مرد عصبی چه عواقبی می تونه داشته باشه!!
دکتر آدامز حتی حرف زدن با اینگونه مردان رو خطرناک می دونه و معتقده مردی که عصبیه، بخاطر کوچک ترین مسائل، جنگ و درگیری ایجاد میکنه و خیلی راحت یک زندگی و رابطه ی خوب رو برای همسر، فرزند و حتی آشنایان دور و نزدیک خراب و تموم میکنه!

 
3-مرد خسیس و سخت گیر در امور مالی:

آیا حاضرید با یک شخص خسیس ازدواج کنید؟ پیوند با یک مرد خسیس و سخت گیر در مسائل مالی، قطعا می تونه در طول زندگی آزار دهنده باشه. خوب فکر کنید! آیا ازدواج با مرد دروغگو را می توانید تحمل کنید؟

این افراد دچار وسواس خاصی نسبت به حفظ و ذخیره ی پول هستند که باعث میشه اطرافیان اون ها، بخصوص همسرانشون از این موضوع رنج ببرن!
این افراد به سختی می تونن به کسی پول بدن، همیشه وانمود میکنن پول ندارن، سعی میکنن تا جایی که میتونن از هدیه دادن شونه خالی کنن، سعی میکنن ارزان ترین جنس ممکن رو بخرن، حتی برای خودشون هم حاضر نیستن خرید کنن و شاید چند سال از یک کفش یا لباس تکراری استفاده کنن، همیشه دیگران رو مقصر پولدار نشدن خودشون میدونن و ...

مردی که اینقدر در امور مالی به همسرش سخت بگیره بدرد زندگی نمیخوره! البته منظور این نیست که زن بدون اجازه ی شوهرش هرچی دلش میخواد و هر چقد دوس داره خرید کنه، اما بیشتر مشاجراتی که توی خونه اتفاق میوفته فقط بر سرِ پولِ، درحالی که نباید اینطوری باشه!

خیلی از خانواده ها اینقدر که به پول اهمیت میدن به تربیت فرزندان و سلامتی خودشون اهمیت نمیدن! البته زن و شوهر صرفا بخاطر پول بحث نمی کنن، بلکه بخاطر نحوه ی خرج کردن اون دچار مساله میشن. در واقع اینه که باعث سرو صدا و نزاع بینشون میشه!
اما زنی که بخوبی مدیریت خونه رو انجام میده و پول رو با حساب کتاب و مناسب خرج میکنه ولی باز هم مورد انتقاد شوهرش قرار می گیره، حق داره ناراضی باشه!

 

4- مرد دروغگو

ازدواج با مرد دروغگو؟ هرگززز!! شاید افراد دروغگو بتونن مدت کوتاهی حقیقت رو از دیگران پنهان کنن اما در نهایت آشکار خواهد شد. گرچه شاید این حقیقت تا مدت های طولانی پنهان بماند!


این افراد معمولا از نظر رفتاری شباهت های زیادی به هم دارند، از نگاه کردن مستقیم به شما فرار می کنند، گاهی اوقات موقع حرف زدن بخشی از صورت یا دهان خودشون رو می پوشونن، موقع حرف زدن حرکات زیادی از خودشون نشون میدن، زیاد تپق میزنن و اشتباه میکنن، گیج و مبهم حرف میزنن، کلی گویی میکنن و اجازه نمیدن حرف هاشون تجزیه و تحلیل بشه، معمولا پرحرف هستن و راجع به هرچیزی اظهار نظر میکنن، معمولا در زندگی شخصی یا خانوادگی دچار مشکل هستن، تن صدای افراد دروغ گو موقع حرف زدن بالاتر از حد معمولِ و ... .

ازدواج با مردهایی که بخاطر پیشبرد مقاصد خودشون دروغ میگن یا حتی گاهی اینکار رو بخاطر تمسخر همسر و شریک زندگی خودشون انجام میدن دیر یا زود زندگی مشترکشون تموم میشه. این دسته از افراد همیشه درحال خیال پردازی هستن و معمولا فراموش کار هم میشن، اگر در رابطه با موضوعی که به شما دروغ گفتند، چند روز بعد سوال بپرسید خیلی از حرف های خودش رو هم فراموش کرده و به یاد نداره!

 
5-مردان فراری از میدان مبارزه (بی مسئولیت)

مردانگی و قابل اتکا بودن باعث میشه که فرق یک مرد بالغ و یک پسر بچه که فقط ظاهرا رشد کرده و قد کشیده، مشخص بشه! ازدواج با مردی که مسئولیت پذیر نیست، مثل راه رفتن بر روی لبه پرتگاه می مونه! طرف مقابل شما ممکنه خیلی موجه، تحصیل کرده و خوش اخلاق باشه اما تا زمانی که نتونید بهش تکیه کنید، نمی تونید اونو مرد زندگی بدونید.
ازدواج کردن با شخصی که از موانع و مشکلات فرار میکنه، بجای اینکه سعی کنه اون ها رو مدیریت و حل کنه از روبرو شدن با اون ها فرار میکنه و حاضر نیست با این موانع و مشکلات مواجه بشه، در زندگی مشترک هم تکیه گاه مناسبی برای همسرش نخواهد بود!

 6-مردان نامنظم وبی ادب

بعضی از مردها عادت های بدی دارند که شاید خودشون متوجه نباشن، عادت هایی که از نظر خودشان خیلی کوچک و بی اهمیتِ و زیاد هم به چشم نمیاد! اما خانم ها رو خیلی کلافه میکنه.
ازدواج با مرد نا منظم و بی ادب و بی نزاکت به صلاح خانم ها نیست، این بی نظمی ها چه در تعیین وقت، لباس پوشیدن، غذاخوردن و یا هر چیز دیگه ای که باشه خیلی زود شما رو خسته میکنه!
7-مردان خودخواه و متعصب افراطی:

رابطه ی زناشویی یک رابطه ی دو طرفه است و هر دو طرف باید این دیدگاه رو نسبت به هم داشته باشند! احساس خودخواهانه و خودخواهی باعث خشم و خصومت و دردهای عاطفی عمیق می شود.

این مردان ممکن است برای همسر خودشون چند مشکل عمده ایجاد کنند:

1-اختلاف عقیده ی دائمی

2-دعوا و نزاع همیشگی

3-عصبی بودن

4-سختی معاشرت

گاها همسر خودش رو حتی از ارتباط برقرار کردن با خواهر و برادرش هم منع می کنه!
8-مردان راحت طلب:

ازدواج با مرد راحت طلب جزء خطرناک ترین ازدواج ها می تونه باشه!
مردی که هیچ هدفی نداره و حاضر نیست بخاطر خودش و خانواده اش کوچکترین سختی رو تحمل کنه و به خودش زحمت بده!
تمام وقت و انرژی خودش رو بی هدف و بیهوده میگذرونه و هیچ برنامه ریزی برای زندگی و آینده خودش نداره!
خوشبختی در کنار همچین مردی غیر ممکن است و امکان نداره، اساسا زندگی با چنین مرد راحت طلب و بی درد و سهل گذرانی به صلاح هیچکس نیست.

 
گول ازدواج سفید رو نخورید!

هرگز گول ازدواج سفید را نخورید. ازدواج سفید نوعی سوءاستفاده از دختران یا پسران جوان است. و اغلب هم توسط افراد سواستفاده گر به دیگران پیشنهاد می شود. بعضی ها عقیده دارند برای اینکه یکدیگر را بهتر بشناسند حتما باید مدتی را زیر یک سقف باهم بگذرانند تا اصطلاحا به شناخت از یکدیگر برسند و نام این کار را هم ازدواج سفید گذاشتند!

دوستان عزیزم، من سالها در این مورد تحقیق و بررسی انجام دادم و بنا بر دلایل محکم عقلی و روانشناسی با قاطعیت می گویم نه تنها این نوع ازدواج ها ازدواج نیستند بلکه سیاه و پر ازچالش می باشد خصوصا برای دخترانی که به امید ازدواج و تشکیل خانواده و رسیدن به یک آرامش در زندگی هستند.


    ازدواج سفید

در این بخش از مقاله آموزش ازدواج به شما می گویم اگر با چنین پیشنهادی روبرو شدید اولا چطور احساسات خود را مدیریت کنید و سپس بدانید در پس این ازدواج ها چه می گذرد. اصولا در ازدواج های سفید هیچ تعهدی وجود ندارد، البته در ظاهر وجود دارد. اما اغلب این ازدواج ها با صدمات و لطمه های جبران ناپذیر به پایان می رسند. ممکن است حتی بعد از جدایی هم طرفین ازدواج دچار مشکلاتی روحی و روانی شوند.

 

ازدواج سپید سراب سیاه جوانان:

ازدواج سفید یا ازدواج سپید یکی دیگر از عناوین مقاله آموزش ازدواج است تا زمانی که شما می توانید با کمی دقت و معاشرت طرف مقابلتان را بشناسید، هرگز نباید فریب وعده هایی همچون ازدواج سفید را بخورید. متاسفانه دختران جوان بیشترین افرادی هستند که در قربانی این نوع از ازدواج ها می شوند. اما خب پسران جوانی که قربانی هوا و هوس های دیگران می شوند نیز کم نیستند. دوستان خوبم، قبل از اینکه تصمیمی بگیرید، در مورد آن بررسی کنید. به آینده خودتان فکر کنید. به زمانی که اگر نتوانستید با طرف مقابلتان بسازید، چه اتفاقی برای شما و آینده تان خواهد افتاد.

اگر در این مورد نظر یا پیشنهادی دارید، زیر همین پست بنویسید.
باید ها و نباید های ازدواج به سبک مجازی و اینترنتی:

در آموزش ازدواج به این موضوع مهم خواهیم پرداخت که آیا می توان به ازدواج های اینترنتی و مجازی اعتماد کرد یا نه!

آیا می شود در دنیای مجازی به کسی اعتماد کرد؟

آیا می توان در دنیای مجازی به کسی دلبسته شد؟

آیا می توانم با کسی که در دنیای مجازی با او آشنا شدم، ازدواج کنم؟


به غریبه ها اعتماد نکن!

و سوالات بسیاری از این قبیل که مطمئنا برای شما هم پیش آمده است. خانم های عزیز، من مخالف حضور در دنیای مجازی نیستم اما بهتر نیست کمی با خودمان رو راست باشیم؟ ما در دنیای حقیقی به سختی می توانیم آدم ها را بشناسیم و پی به شخصیت واقعی آنها ببریم، حالا چطور می توانیم به کسی که او را ندیدیم عشق بورزیم و عاشقش شویم و صرفا با چند خط نوشته و چند روز چت کردن باید او را کاملا بشناسیم و به او اعتماد کنیم؟
ازدواج اینترنتی

واقعیت این است که آدم ها ممکن است در دنیای مجازی آن چیزی نباشند که شما انتظارش را دارید. لطفا واقع بین باشید و دل به چت ها و رابطه های مجازی نبندید! همه چیز در واقعیت اتفاق می افتد نه در فضای مجازی. البته این به آن معنا نیست که بخواهم واقعیت مجازی را انکار کنم و حتی ممکن است در این فضا ازدواج اینترنتی نیز رخ بدهد و دو نفر با یکدیگر آشنا شوند و در نهایت آشنایی آنها به ازدواج منجر شود.

اگر به هر دلیلی با فردی در فضای مجازی آشنا شدید، لطفا اسیر احساسات نشوید، دلباخته متن ها و عکس های زیبایی که برایتان ارسال می کند نشوید، کمی با چشم و گوش باز در این فضاها حضور پیدا کنید، حواستان را جمع کنید که چه کسی قصد آشنایی با شما را دارد.

 

 

منابع:

https://www.parisanasri.com/course/660-Marriage-education#L13

https://rasekhoon.net/lifestyle/show/1390164

https://honarehzendegi.com/fa/Necessary-skills-for-marriage

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها