معجزه گل حسرت در بهبود نقرس
دوشنبه 10 آبان 1400 9:32 AM
گل حسرت برای کاهش التهاب و درد، نقرس و روماتیسم مورد استفاده قرار گرفته و برای بیماریهای سیاتیک نیز مفید است.
به گزارش ایسنا، دکتر ساره حسینی، عضو گروه پژوهشی مجتمع گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه گل حسرت را با نامهایی چون سورنجان، عکنه، سورنگان میشناسند، گفت: طبیعت گیاه خیلی گرم و خشک است، به صورت استعمال خارجی از ضماد آن برای کاهش التهاب و درد استفاده می شود و مصرف خوراکی آن به میزان محدود به عنوان مسهل کاربرد دارد.
وی با اشاره به این که گل حسرت برای بیماری نقرس و روماتیسم استفاده میشود، بیان کرد: غده زیرزمینی گل حسرت یا سورنجان سه نوع است: نوع اول رنگ پوست خارجی و مغز غده هر دو سفید رنگ است و طعم آن شیرین است، نوع دوم رنگ پوست و مغز آن هر دو زرد تیره یا سرخ رنگ است و نوع سوم رنگ پوست و مغز آن سیاه و مزه آن تلخ است. برای استعمال داخلی یا مصرف خوراکی حتما باید از نوع اول که سفیدرنگ است، استفاده کرد. نوع دوم و سوم سمی بوده و مصرف آن مجاز نیست، زیرا مسمومیت شدید ایجاد می کند ولی در استعمال خارجی از آن استفاده می شود. حتی استعمال خارجی نوع سوم آن که سیاه رنگ است نیز توصیه نمی شود.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این که نوع سفید و خوراکی آن مسهل بلغم بوده و به ویژه برای ناراحتی های مفصلی بسیار اثربخش است، ادامه داد: برای رفع ورم طحال کاربرد دارد، برای بیماری های سیاتیک و نقرس مفید است.
دکتر حسینی با بیان اینکه ضماد آن با زعفران و تخم مرغ در تسکین درد استخوان و تحلیل ورم های سفت بسیار اثر بخش است، ادامه داد: ضماد آن همراه با سرکه برای درد مفاصل و آرتروز مفید است، شیاف آن با روغن حیوانی برای درمان و افتادن دانه بواسیر و تسکین درد بسیار مؤثر است، همراه با زنجبیل و فلفل برای رفع درد مفاصل اثرات خوبی دارد، سورنجان سفید همراه با صبر زرد برای بیماری سیاتیک بسیار اثربخش است، سورنجان سفید برای درمان زخم های کهنه بسیار اثربخش بوده و سورنجان عامل ضد سرطان بسیار موثری است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر حسینی در مورد میزان مصرف این گیاه گفت: میزان مصرف سورنجان در 24 ساعت 0.2 تا 0.5 گرم است. مصرف آن تنها با توصیه پزشک مجاز بوده و برای بیماران قلبی، زنان باردار و افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مجاز نیست.
انتهای پیام