تغییر آی پی کامپیوتر ؛ چرا و چگونه؟
شنبه 3 مهر 1400 8:42 PM
تغییر آی پی کامپیوتر ؛ چرا و چگونه؟
اتصال به اینترنت به معنای رد و بدل کردن یک سری اطلاعات خصوصی و عمومی بین شبکهها و دستگاهها است. در جهانی که بیش از چهار میلیارد کاربر اینترنت وجود دارد، این به معنای اتصالات بیشماری است. چگونه سیمها اطلاعات را محفوظ نگه میدارند؟ راز یک شبکه جهانی سازمان یافته آدرس آی پی است. تغییر آی پی کامپیوتر میتواند به شما کمک کند تا از عیب یابی وای فای گرفته تا نمایش برنامههای مورد علاقه، همه را انجام دهید.
آدرس IP یا آدرس پروتکل اینترنت، مجموعهای منحصر به فرد از اعداد است که حاوی اطلاعاتی در مورد لوکیشن دستگاه مربوطه است. وقتی دستگاهی مانند کامپیوتر یا تلفن به اینترنت متصل میشود، به آن یک آدرس IP یا شناسه اختصاص مییابد که کمک میکند دستگاه با شبکههای دیگر ارتباط برقرار کند.
هنگام بازدید از یک وب سایت، دستگاه شما آدرس آی پی شما را به وب سایت میدهد. آدرس آی پی حاوی اطلاعاتی در مورد کشور، ایالت (استان)، شهر و کد پستی دستگاه است. این کار باعث میشود آن وب سایت، اطلاعاتی درخواستی شما را به لوکیشن مناسبی ارسال کند.
از مهمترین انواع آدرس آی پی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همچنین به عنوان آدرس IP خارجی نیز نامیده میشود و همان آدرسی است که به دستگاه شما اختصاص داده شده است. با هر بار اتصال شبکه جدید، در واقع باعث تغییر آی پی کامپیوتر میشوید.
این آی پی با شبکههای خارجی به اشتراک گذاشته نمیشود. در عوض، آدرس آی پی خصوصی همان چیزی است که دستگاههای شما برای اتصال به یکدیگر در شبکههای خصوصی استفاده میکنند. یک مثال رایج ارتباط بین کامپیوتر و پرینتر است. آنها از یک آدرس آی پی خصوصی استفاده میکنند. به هر دستگاه در شبکه خصوصی شما، آدرس IP خصوصی خوش اختصاص داده شده است.
مانند آدرس IP خصوصی، آدرس آی پی محلی در شبکههای خصوصی برای اتصال دستگاهها استفاده میشود. روتر شما از طریق سرور DHCP، به هر دستگاه یک آدرس IP محلی اختصاص میدهد.
این آی پی نیز توسط یک سرور DHCP تولید میشود. به این صورت که هر بار دستگاه به شبکه متصل میشود، یک آدرس IP پویا ایجاد میشود. این یک آدرس آی پی موقتی است که با شبکههای خارجی به اشتراک گذاشته میشود.
به جای آدرس اختصاص داده شده توسط سرور DHCP، آدرسهای IP ثابت به صورت دستی تنظیم میشوند. این آی پی کمتر از آی پی پویا رایج است.
IPv4 یک آدرس IP است که از 32 بیت در تعداد خود استفاده میکند. در کل 4 میلیارد IPv4 موجود است.
جانشین IPv4، IPv6 از 128 بیت استفاده میکند، بنابراین آدرسهای موجود بیشتری وجود دارد. این آدرس IP بیشتر به دلیل تعداد محدود آدرسهای آی پی 32 بیتی ایجاد شده است.
اگر میخواهید بدانید آدرس آی پی شما کجاست، روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. با یک جستجوی ساده در گوگل برای "IP checker" یا "check IP" از تعداد زیادی وب سایت میتوانید بازدید کنید که به شما نشان میدهند آدرس IP عمومی دستگاه شما چیست. این ابزارها معمولا موقعیت تقریبی جغرافیایی را نیز به شما میگویند.
برای اطلاع از آدرسهای IP خصوصی، چند مرحله دیگر وجود دارد:
کاربران ویندوز:
کاربران مک:
ممکن است به دلایل زیادی بخواهید نسبت به تغییر آی پی کامپیوتر خود اقدام کنید که از مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چند روش ساده برای تغییر آدرس IP شما وجود دارد که ابتدا قبل از پرداختن به گزینههای خاص دستگاه، آنها را بررسی خواهیم کرد.
کاربران ویندوز:
کاربران مک:
دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید نسبت به تغییر آی پی کامپیوتر خود اقدام کنید. قبل از انجام این کار، نوع آدرس IP را که تغییر میدهید را بشناسید.